Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Höjdpunkter från haute couture-veckan: Simone Rocha gästdesigner för Jean Paul Gaultier

25 jan, 2024 
AvAmie Chorr
Haute Couture-veckan är i full gång, och vi har blivit presenterade för en rad fantastiska skapelser. En visning som verkligen imponerade på besökarna var Jean Paul Gaultiers visning, där Simone Rocha var gästdesigner. Låt oss fördjupa oss i kollektionen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kronprinsessan Victoria blev krönt till världens modedrottningBrand logo
Kronprinsessan Victoria blev krönt till världens modedrottning

Sedan Jean Paul Gaultier tog sitt sista farväl från sitt självbetitlade modehus har han varje säsong välkomnat en annan designer för att låta dem förverkliga sin vision för varumärket. För Haute Couture-säsongen 2024 tog den Londonbaserade irländska designern Simone Rocha på sig den ärofyllda uppgiften. Visningen markerade första gången Simone Rocha designat en couture-kollektion och man kan lugnt säga att hon förstod uppdraget.

Kollektionen, visades inför en stjärnspäckad publik bland annat Kylie Jenner och Kelly Rutherford satt front row.

Annons

Två modehus blir ett

I klassisk Simone Rocha-anda var hennes kollektion för Jean Paul Gaultier en fröjd för både ögon och hjärtan. Hennes lätta och förtrollande touch i kombination med Gaultiers djärva arv blev en fin fusion.

Även Jean Paul Gaultiers ikoniska kon bh:ar, satin-korsetter tolkade hon genom sin egen lins – och balanserade de två varumärkenas identiteter på ett sätt som skapar något helt nytt.

Det presenterades luftiga balklänningar, dramatiska silhuetter och en hel del rosetter, tyll, pärlor och blommor, vilka är karakteristiska för hennes varumärke.

I sin egen designstil integrerade hon även tolkningar av Jean Paul Gaultiers sjömansinspirerade plagg i accessoarer, överdelar och underdelar.

Med denna kollektion följde Rocha i spåren av namn som Julien Dossena från Paco Rabanne och Olivier Rousteing från Balmain, vilka båda tidigare varit gästdesigners inom Gaultiers program. För beundrare av både Rocha och Gaultiers arbete kommer denna kollektion utan tvekan ses som en stor framgång.

Annons

SE FLER LOOKS FRÅN KOLLEKTIONEN HÄR!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Foto: Launchmetrics.com/spotlight

Annons