Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Allt om human design och därför kan det komma att ersätta horoskopet

21 mar, 2023 
AvPenellope Ness
Allt om Human design
Human design är ett system som tar fram en individuell karta baserad på din genetiska kod. Det finns fem olika typer inom human design, och olika strategier som rekommenderas att använda för att förenkla din vardag. Ta testet och utforska din typ!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så dejtar du bäst - utifrån ditt stjärnteckenBrand logo
Så dejtar du bäst - utifrån ditt stjärntecken

Human design är en strategi som hjälper dig att bättre förstå dig själv, och varför du fungerar som du gör. Genom att analysera din egen karta kan du få hjälp att hitta de beslutsfattande strategierna som fungerar allra bäst för dig, som kan förenkla din livsstil.

Vad är Human Design?

Med human design får du specifika verktyg för att trivas och fungera som bäst, baserat på vad som ger dig motivation och hur du fatta beslut. Det är ett system som kombinerar traditionella och moderna koncept, bland annat kvantfysik, chakra och astrologi.

Human design är ett otroligt specifikt sätt att lära sig mer om din personlighet, känslor och energi. Det specificerar hur du är väljer att fatta beslut och hur du fungerar som en del av ett team, som en förälder och som en partner.

Annons

Likt ditt astrologiska stjärntecken är human design ett system som är baserat på exakta tid, datum och plats som du föddes. Men det kartlägger inte bara var planeterna befann sig när du föddes. Istället identifierar det även dina dominerande energier och chakran, och på så sätt skapas din personliga karta.

Vad kan jag lära mig av min human design?

Human design fokuserar främst på att lära dig hur du bör fattar beslut. Eftersom det är detta som är grunden till hur du tar dig fram i livet, och använder din energi på bästa sätt.

Genom att tyda din unika genetiska kod kan du få en större förståelse till varför du är som du är och använda det till din fördel. Du kan ta testet och hitta din human design-karta här!

5 olika typer av Human Design

Nu när du vet din human design-typ – låt oss djupdyka i de olika personlighetsdragen och strategierna för dig!

1. Generators

Generators

Generators är en av de vanligaste typerna, och bland de mest omtyckta. De har tålamodet att göra saker om och om igen, och prokrastinerar endast vid sällsynta tillfällen. De är snabblärda och oavsett vad de tar sig ann har de sällan svårt att bemästra det.

Annons

Eftersom det finns så många generators och manifesting generators i samhället är mallarna för "hur man ska vara" oftast utformade efter dem. Generators har öppna och inbjudande personligheter, som nästan känns magnetiska.

Om du är en generator rekommenderas det är att du tar den tid du behöver när det gäller att fatta beslut. Det kan kännas svårt då du vanligtvis är en person som snabbt bestämmer dig för något. Men genom att ge sig själv betänketid kan du undvika känslor av misslyckande och frustration, då du inte fattar fel beslut.

När du väl måste ta ett beslut ska du lita på din magkänsla. Det är ett kraftfullt verktyg – våga lita på det!

2. Manifesting generators

Manifesting generators

Manifesting generators är näst största gruppen bland human design-typerna, och de har samma grundenergi som generators. De har även en lika charmig aura, och verkar alltid vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Manifesting generators är effektiva och blir lätt frustrerade om saker och ting inte går som de tänkt.

Annons

De ska se till att inte tänka för mycket, och istället fatta beslut baserat på energi. Mer genomtänkta beslut tenderar att plåga dem och de hamnar då i situationer som de inte mår bra av. Båda generator-typerna ska helt enkelt lita på sin magkänsla!

Den stora skillnaden mellan de olika typerna av generators är att manifesting generators tenderar att agera snabbare när ett beslut fattats. De har också väldigt olika sömnrutiner. Manifesting generators behöver oftast varva ner en stund innan de väl ska sova och kräver ostörd sömn. Därför sover de bäst ensamma, medan de laddar sitt batteri.

3. Projectors

Projectors

Projectors har en genomträngande energi som är svår att missa. Ibland känns det nästan som att de stirrar in i ens själ. Och på grund av den intensiva energin kan de upplevas något skrämmande. I sociala sammanhang är det därför bra för dem att invänta en passande situation, nästan som en inbjudan, innan de ger sig in i konversationen (särskilt när dem har att göra med de mjukare generators).

Annons

De är de ultimata vägledarna, tack vare sin förmåga att läsa av de andra typernas energi. Som effektiva problemlösare och guider har de enkelt att inta auktoritära positioner. Stöter de på problem hittar de hållbara lösningar med sina unika strategier.

Men de kan lätt överväldigas av andras energi, vilket kan vara utmattande för dem. Därför mår dem som bäst när de kan fokusera på en person. Någon de kan förlita sig på och som de kan ha djupa och givande konversationer med.

Projectors har sällan samma höga energinivåer som generators, vilket de ibland kan uppleva som frustrerande. Men som projector är det bäst att acceptera detta faktum, och använda din energi på ditt sätt. Då kommer du att uppleva stor framgång i både livet och dina relationer.

4. Manifestors

Manifestors

Ungefär 9% av befolkningen är manifestors. De är raka motsatsen till generators, med en mycket sluten aura. De är starka individer, som ibland kan känna sig missförstådda och uppleva att andra tar avstånd från dem. Manifestorn tenderar att vara självständig och har också en enorm förmåga att ta initiativ och beslut.

Annons

Manifestorn är den enda typen som kan ta ett beslut utan att blanda in andra. Men de behöver lära sig att informera de som berörs av beslutet för att undvika missförstånd. När manifestorn inte följer den här rekommenderade strategin kan de uppleva motstånd från omvärlden – vilket kan skapa en ilska och frustration inom dem.

De trivs sällan i grupp. Därför är det bra om de arbetar som någon form av ledare (som får fatta egna beslut), eller som egenföretagare. Manifestorn kräver frihet och har mycket en nyfiken personlighet. När de får utrymme att vara sig själva så är de ofta väldigt känsliga och närvarande personer.

Det viktigaste för dig som manifestor är att du alltid använder din strategi och din inre auktoritet när du fattar beslut, samt att du tillåter dig själv att vara den du är!

5. Reflectors

Reflectors

Cirka en procent av befolkningen tillhör gruppen reflectors. De har en aura som både tar in och reflekterar alla andras energi. Och de har en förmåga att vara mycket empatiska. Som utomstående kan du alltid hitta något som du har gemensamt med en reflector, eftersom hen kommer att spegla olika sidor av dig när ni umgås.

Annons

Reflectorns rekommenderade strategi är att vänta en hel måncykel med att fatta stora beslut, alltså 28 dagar. Under tiden kan de ta hjälp av andra genom att prata med dem om beslutet och lyssna objektivt på deras feedback. Men det är mycket viktigt att beslutet i slutändan kommer från reflectorn själv.

Då en måncykel kan vara ganska lång tid och många beslut måste fattas omgående, kan det vara bra att vara transparent med strategin. Det underlättar oftast att förklara för personerna som är inblandade i beslutet att du kräver mycket tid och inte mår bra av att dra förhastade slutsatser.

Reflectorns förmåga att läsa av andra och deras energier innebär också att det är viktigt för dem att hitta en trygg miljö med bra personer. Om du är en reflector uppmanas du att välja dina vänner med omsorg. Deras humör kan komma att påverka ditt om du inte har bemästrat förmågan att skilja på dem.

Källa: Allure
Foto: Vincenzo Grillo, Sarah Treacher, Chiara Marina Grioni/Launchmetrics/Spotlight

Se årets horoskop 2023Brand logo
Se årets horoskop 2023

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons