Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

7 pinsamma misstag som skett under galor

16 mar, 2023 
AvPenellope Ness
Pinsamma misstag som skett under galor
Oscarsgalan, MTV Video Music Awards och BET Awards – här är några av de största och mest generande incidenterna som hänt under galorna!
Annons
Oscarsgalan 2023: Största snackisarna från galanBrand logo
Oscarsgalan 2023: Största snackisarna från galan

De flesta av oss har varit med om ett eller annat pinsamt ögonblick som vi önskar att vi hade kunnat glömma. Men som tur är brukar våra snedsteg inte livesändas. Dessvärre kan inte Hollywoodkändisarna säga densamma – och det finns några pinsamma ögonblick som som vi sent kommer att glömma. Vilka minns du?

pinsamma ögonblick som inträffade på galorna

Här är ögonblick som fångades på bästa sändningstid. Fram med skämskudden.

1. Kanye West och Taylor Swift – det avbrutna tacktalet

Kanye West och Taylor Swift

Vi kan börja med det här oförglömliga ögonblicket på MTV Video Music Awards 2009. Det hade precis tillkännagetts att Taylor Swift vunnit pris för Bästa kvinnliga musikvideo och mitt i sångarens tacktal valde Kanye West att gå upp på scenen och avbryta.

Annons

Rapparen tog tag i mikrofonen och sa "Jag är glad för dins skull Taylor, och jag ska låta dig avsluta ditt tal. Men jag måste bara säga att Beyoncé hade en av tidernas bästa videor". Ögonblicket var startskottet för den långvariga dispyten mellan Taylor och Kanye.

2. James Franco och Anne Hathaway – den omaka duon

James Franco och Anne Hathaway

År 2011 var det James Franco och Anne Hathaways tur att vara värdarna för den stora Oscarsgalan. Och de två stjärnorna är (minst sagt) olika. I bland kan motsatser komplettera varandra – men inte i det här fallet. Duon bjöd på stela skämt och märkliga framträdanden och bevisade helt enkelt att de var ett mycket omaka par.

Annons

Det har senare visat sig att Anne Hathaway var benägen att göra det bästa av deras framträdande, medan James Franco erkänt att han inte var lika engagerad.

3. Michael Jackson – tog emot ett pris som inte fanns

Michael Jackson

En annan incident från MTV Video Music Awards inträffade för mer än 20 år sedan, men är något vi fortfarande inte glömt. MTV tillägnade en stund till Michael Jacksons födelsedag, då sångaren fyllde 44 år. Britney Spears höll då ett tal till Michael, som sedan gick upp på scenen och tog emot en tårta och ett pris.

Annons

Men på grund av den fina hyllningen där Britney bland annat kallade honom "århundradets artist", missförstod Michael hela situationen och trodde att det var ett verkligt pris han vunnit. Efter det höll han ett tacktal, där han bland annat nämnde att han som barn aldrig trodde att han skulle vinna pris för "århundradets artist".

4. Jennifer Lawrence – tappade balansen

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence vann sin första Oscar 2013, vilket såklart blev ett stort ögonblick i hennes skådespelarkarriär. Men det blev istället ihågkommet för ett annan incident – när skådespelaren trillade på vägen upp till scenen.

Annons

Jennifer har senare sagt i en intervju att hon skämdes så mycket över fallet att hon hade glömt bort att tacka viktiga personer i sitt tal. Som tur var hanterade hon hela situationen på bästa möjliga sätt, genom att skratta bort det.

5. Chris Brown och Rihanna – vem vann?

BET Awards

Under 2011 rådde det allmän förvirring på BET Awards när Tiffany Green, ett fan som fick chansen att presentera vinnarna, fick två olika besked om vem som tagit hem priset.

Rihanna tillkännagavs först som vinnaren för Viewers choice under showen. Men senare fick de veta att informationen varit felaktig, och att Chris Brown egentligen hade vunnit omröstningen. Händelsen blev självklart en stor snackis, särskilt med tanke på Chris och Rihannas komplicerade historia, och ansvariga från BET Awards bad senare om ursäkt.

Annons

6. Steve Harvey – fel vinnare

Miss Universe 2015

Förvirring bland vinnare verkar vara ett återkommande problem. Bland skönhetstävlingar är Miss Universe kanske den allra största utmärkelsen, och 2015 stod det mellan Filippinerna och Colombia.

När Steve Harvey presenterade först den colombianska representanten, Ariadna Gutierrez, som vinnaren. Hon fick en bukett och sen en enorma krona placerad på huvudet, men bara några minuter senare visade det sig att filippinska Pia Wurtzbach var den verkliga vinnaren. Steve Harvey bad flera gånger om ursäkt för missförståndet och Pia fick kronan och buketten, men oavsett vara det en jobbig situation för alla involverade.

Annons

7. La la land – fel vinnare

Oscarsgalan 2017

Oscarsgalan 2017 var en särskilt stor kväll för alla som medverkat i filmen La la land, som tog hem flera priser under kvällen. När det var dags att informera om vem vinnaren för Bästa film var, blev ingen förvånad när det tillkännagavs att La la land återigen vunnit.

Men under tacktalen visade det sig att filmen Moonlight egentligen vunnit det stora priset. Det visade sig då att presentatörerna hade fått fel kuvert och värden Jimmy Kimmel fick snabbt hantera situationen på bästa tänkbara sätt. Men vad vore en Oscarsgala utan lite drama?

Foto: TT

Oscarsgalan 2023: Se kändisarna på röda mattanBrand logo
Oscarsgalan 2023: Se kändisarna på röda mattan
Annons