Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

10 saker att göra i början av 2024 – som du kommer tacka dig själv för i slutet av året

18 dec, 2023 
AvPenellope Ness
Vi listar tio tips och rutiner som kan unterlätta ditt liv under 2024. Utforska våra mest effektiva strategier för att minska stressen och skapa ett år fyllt med enklare och mer givande upplevelser!
Annons
Min rutin #21 – Sofia HassaniBrand logo
Min rutin #21 – Sofia Hassani

Inled 2024 på topp och låt oss vara din guide genom tio användbara tips och knep som inte bara kommer att förenkla ditt år, utan även lägga till en extra dos av glädje i vardagen. Vi delar med oss av våra mest effektiva verktyg för att hantera stress och göra 2024 till ett år präglat av enklare och gladare stunder.

1. Se över DINA ABONNEMANG

I början av det nya året är det ett utmärkt tillfälle att se över dina abonnemang. Ta en titt på dina utgifter och se om det finns några prenumerationer eller tjänster som du inte längre använder eller behöver. Genom att rensa bort onödiga abonnemang kan du spara pengar och förenkla din ekonomi.

Annons

2. RENSA DIN E-POSTINKORG

En överfull inkorg kan vara stressande och göra det lätt att missa viktiga meddelanden. Ta dig tid att rensa och organisera din e-post. Skapa mappar för olika ämnen och arkivera eller ta bort gamla meddelanden. Detta skapar en strukturer och gör din mejl lättöverskådlig.

3. TÖM DIN KAMERARULLE

Töm kamerarulle

Mobilens kamerarulle har en tendens att fyllas snabbt. Använd början av året för att rensa och organisera dina bilder. Ta bort dubletter, spara de du verkligen vill behålla och (om du har tid över) kan du till och med göra ett fotoalbum med dina favoritminnen från det gångna året.

Annons

4. ORGANISERA GARDEROBEN

Organisera garderob
Rights Managed

Ge din garderob en makeover genom att rensa ut kläder som du inte längre använder. Sortera efter säsong och skänk eller sälj det du inte behöver. Detta skapar inte bara mer plats utan gör det även lättare att hitta och välja kläder på morgonen.

5. UPPDATERA DITT CV OCH LINKEDIN-PROFIL

Uppdatera CV

Oavsett om du är på jakt efter nya karriärmöjligheter eller inte, är det alltid bra att ha ett uppdaterat CV och LinkedIn-profil. Lägg till nya erfarenheter, färdigheter och prestationer. Detta kan öppna dörrar för spännande möjligheter och göra dig mer synlig på arbetsmarknaden.

Annons

6. PLANERA REGELBUNDNA TRÄFFAR MED VÄNNER

Träffa vänner

Vänner är viktiga för välbefinnandet. Ta initiativ och planera regelbundna träffar med dina nära och kära under det kommande året. Det kan vara enkla fikastunder, middagar eller spännande aktiviteter.

7. SKAPA TID FÖR EGNA INTRESSEN

Egna intressen

Ge dig själv tid för egna intressen och hobbyer. Oavsett om det är att läsa, måla, träna eller något annat du älskar, är det viktigt att skapa utrymme för aktiviteter som ger dig glädje och avkoppling. Det kan bidra till en balanserad och meningsfull tillvaro.

Annons

8. FRÄSCHA UPP DINA SOCIALA MEDIER

Ta en titt på dina sociala medier-konton och fräscha upp dem. Uppdatera din profilbild, rensa bort inaktuella inlägg och se över dina inställningar. En uppdaterat och välskött profil kan ge en positiv digital närvaro.

9. njut av EGENTID

Egentid

Egentid är viktigt för självreflektion och personlig utveckling. Planera regelbundet tid för dig själv, där du kan varva ner, reflektera och göra saker som ger dig glädje. Det kan vara allt från en lugn promenad till en skönhetsrutin eller meditering.

10. LÄR DIG LAGA NY MAT

laga ny mat

Utmana dig själv i köket genom att baka eller lära dig laga nya rätter. Det behöver inte vara komplicerat, men att experimentera med nya recept kan öppna upp för en värld av smaker. Det är inte bara roligt utan kan också förbättra dina matlagningskunskaper och måltidsupplevelser.

Foto: TT, Netflix, HBO max

Annons