Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

7 tips till dig som funderar på att flytta ihop med din partner

12 dec, 2023 
AvPenellope Ness
Checklista att gå igenom innan du blir sambo
Från att möblera ert gemensamma hem till att hantera ekonomin och vårda intimiteten – här är sju ovärderliga tips som kommer göra er övergång till sambolivet både smidigare och stärka er relation!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kika in hemma hos Seinabo SeyBrand logo
Kika in hemma hos Seinabo Sey

Att flytta ihop med en partner är en stor milstolpe i ett förhållande, och det kan vara både spännande och utmanande. För att underlätta övergången och stärka er relation har vi sammanställt sju tips som kan vara ovärderliga när ni tar det stora steget att bo tillsammans.

7 TIPS TILL PAR SOM SKA FLYTTA IHOP

Ni har tagit det stora steget att flytta ihop – ett äventyr som är lika spännande som det är ansvarsfullt.

1. Nytt Hem, nya möjligheter

Nytt Hem, nya möjligheter

Att flytta ihop öppnar en värld av möjligheter. Om ni väljer att dela boende i en av era befintliga hem, blir det ett perfekt tillfälle att skapa en gemensam plats. Möblera om, kompromissa om vilka möbler som ska behållas, och skapa ett utrymme där ni båda kan sätta era spår. Det är ert tillfälle att skapa ett hem som speglar er gemensamma kärlek och era individuella stilar.

Annons

2. Sätt intimiteten i fokus

Sätt intimiteten i fokus

I vardagens hektiska tempo är det lätt att glömma bort intimiteten. Planera speciella stunder för att hålla gnistan levande och skapa minnen som går bortom vardagens rutiner.

3. Värdesätt egentid

Värdesätt egentid

Att tid för dig själv är viktigt, även när du bor med någon. Ge varandra utrymme att njuta av egentid och respektera varandras behov. Utforska individuella intressen och skapa en balans som stärker er relation.

Annons

4. Sätt standarder för hemmet

Sätt standarder för hemmet

För att undvika onödiga diskussioner om renlighet och ordning är det viktigt att från början tydligt kommunicera och etablera standarder för hur ni vill ha det där hemma. Genom att öppet diskutera era förväntningar undanröjer ni möjliga missförstånd och skapar en gemensam grund för ert samboliv. Kanske är det en bra idé att skapa en lista över uppgifter och fördela ansvaret för att skapa ett rent och trivsamt hem där ni båda känner er bekväma och glada.

Annons

5. Budgetera för harmoni

Budgetera för harmoni

Pengar är en vanlig källa till konflikter i många förhållanden. För att undvika bråk är en idé att skapa en gemensam budget. Genom att sätta er ner och diskutera era gemensamma mål och individuella behov skapar ni en ekonomisk plan som fungerar för båda parter. Detta kan inkludera att definiera utgifter för boende, mat, nöjen och sparande. Genom att hålla en öppen och ärlig dialog om pengar stärker ni er relation och bygger en stabil grund för ert gemensamma liv.

Annons

6. Konflikter är normala

Konflikter är normala
JoJo Whilden/Netflix

Konflikter är en naturlig del av ett förhållande. Se dem som möjligheter till tillväxt och lärande snarare än hinder. Tackla utmaningarna tillsammans och väx som ett par.

7. Upprätta ett samboavtal

Upprätta ett samboavtal

Att teckna avtal som reglerar vad som sker om ni gör slut är inte särskilt roligt att diskutera när ni är nykära. Utan att samboavtal sker en bodelning om ni separerar. Det innebär att ni delar lika på bostaden och vad som finns i den. Om den ena parten går in med en större kontantinsats eller har betydligt fler möbler eller liknande, är det alltså klokt att skriva ett samboavtal.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons