Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

5 karriärtips från TikTok – som verkligen gör skillnad

11 okt, 2023 
AvPenellope Ness
AvPenellope Ness
5 karriärtips från TikTok
TikTok har något för alla, bland annat riktigt bra råd när det gäller din karriär. Här är bästa tipsen som faktiskt gör skillnad, både om du är ny eller erfaren inom arbetslivet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 sevärda filmer från 2000-taletBrand logo
7 sevärda filmer från 2000-talet

TikTok är appen för dig som söker ändlöst med underhållning. Men bortom de koreograferade danserna och de innovativa skönhetstrenderna, kan du även hitta värdefull information när det gäller det verkliga livet.

Något du kan hitta en hel del av är vägledning när det gäller jobb och karriär – med intressanta perspektiv och unika tips som du förmodligen inte kommer att få höra från din traditionella karriärrådgivare.

5 karriärtips

1. Separera din identitet från ditt jobb

Annons

Att hålla en klar gräns mellan ditt yrkesliv och din personliga identitet är av största vikt. @vanessasantosfein, strategisk rådgivare och VD för Weallgrow Latina, betonar vikten av detta i en TikTok-video och hur det kan förbättra din mentala hälsa.


– Du är inte ditt jobb, påminner Vanessa, och detta råd kan vara avgörande för att undvika överengagemang i en arbetsroll som inte ger tillbaka lika mycket som du ger.

2. Lista alla dina arbetsuppgifter och allt du åstadkommer

Annons

Livs- och karriärcoach @emilybrucesky delar en smart strategi: skapa en omfattande lista över alla dina arbetsuppgifter. Listan blir din bästa vän när du behöver kommunicera med din chef angående prioriteringar, och den blir också en värdefull resurs när du uppdaterar ditt CV eller förhandlar om löneförhöjningar.

Genom att ha en tydlig överblick över din kompetens och dina prestationer har du bättre möjligheter att klättra uppåt på karriärstegen.

3. Sluta oroa dig över att du har för lite erfarenhet

När du är i början av din karriär är det vanligt att sakna erfarenhet inom ett specifikt område. TikTok-användaren @workhap menar att det är viktigt att betona dina tidigare upplevelser och att allt handlar om hur du kan koppla dem till rollen du söker.

Istället för att låta osäkerheten ta över, kan du omformulera dina tidigare erfarenheter för att tydligt visa en arbetsgivare vilka styrkor du kan bidra med. Det handlar om att visa upp ditt unika värde och hur du kan berika teamet.

Annons

4. Bekräfta alla arbetsuppgifter med din närmsta ledare

Det är inte ovanligt att arbetsuppgifter missförstås, särskilt när du fortfarande försöker förstå din nya roll. Kelly från @holistic_career_chica ger oss ett värdefullt tips: bekräfta varje uppgift med din chef för att klargöra förväntningarna och undvika missförstånd.

@holistic_career_chica

How many times can I say “you know” 🙄 internshiptips jobtips careertips corporate worktips fyp learnontiktok womeninbusiness

♬ Poison - Bell Biv DeVoe

Genom att återkoppla vad du förstått att du har fått i uppdrag har du möjlighet att säkerställa att du är på rätt spår. Om det visar sig att du inte förstått allt korrekt vid första försöket, ger detta din handledare en chans att ytterligare förklara och kanske till och med lägga till några ytterligare förväntningar som inte var uppenbara från början.

Annons

5. Lär dig att sätta gränser

Att tacka nej i början av din karriär kan kännas skrämmande. Men TikTok-användaren @erinmcgoff påminner sina följare om att det är fullt acceptabelt att sätta tydliga gränser när nya projekt tränger sig på eller en kollega ber om hjälp. Hon menar att allt handlar om hur man formulerar sig.

Livs- och karriärcoachen varnar för att det finns de som försöker utnyttja en ambitiös arbetskamrat, och att det är avgörande att uppmärksamma detta tidigt och lära sig att säga nej när arbetsuppgifterna blir för många. Att ha modet att tacka nej är A och O för att bevara en hälsosam balans i din karriär.

Källa: fastcompany.com

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons