Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Alla pratar om Tube girl – så tog sig Sabrina Bahsoon från Tiktok till catwalken

04 okt, 2023 
AvLouise Berglund
Tube girl för Mac
Foto: Mac
Tube girl har gått ifrån att filma sig själv på tunnelbanan i London till att besöka modeveckorna och gå visning. Här är allt du behöver veta om 22-åriga Sabrina Bahsoon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Street style från New York Fashion Week 2023Brand logo
Street style från New York Fashion Week 2023

Du har förmodligen hört om Tube girl. Men vem är hon egentligen? För att sammanfatta det med en mening är hon en rising it-girl som gjort sig känd för att filma sig själv när hon åker tunnelbana i London. Hennes karakteristiska sätt att filma går ut på att synka sina rörelser till musik, byta perspektiv ofta samtidigt som hon använder sig av vinden på tunnelbanan för ännu mer effekt.

Det här har i skrivande stund givit henne 660 tusen följare och 23 miljoner likes. Dessutom har hon hunnit bli inbjuden till fashion week och gått sin första visning.

Annons

Vad heter Tube girl egentligen?

Tube girls riktiga namn är Sabrina Bahsoon. Hon är 22 år gammal, uppvuxen i Malaysia och flyttade till Storbritannien för att plugga juridik på universitetet i Durham. Hon är även signad till modellagenturen The Hive Management i London.

Varför började Tube girl göra videos på tunnelbanan?

I en intervju med BBC berättar Sabrina Bahsoon att hon bor på andra sidan stan från sina vänner vilket gör att hon pendlar en hel del för att umgås med folk. En kväll på väg hem satte hon på musik och fick en idé om att hon ville filma en video till Tiktok. Hon bad en annan passagerare om hjälp men han sa nej så hon bestämde sig för att filma själv istället. Och där föddes Tube girl! I den första videon mimade hon till Where them girls at – och nu umgås hon med kändisar på modeveckan.

Annons

Varför var Tube girl på modeveckan?

Sabrina Bahsoon jobbade som modell redan innan hon blev viral på Tiktok. Men det faktum att hon trendar i appen har givit hennes karriär en rejäl push framåt. Under modeveckorna var hon inbjuden till Boss visning i Milano. Hon gick dessutom sin första catwalk för Mac under modeveckan i London.

@sabrinabahsoon

Tube Girl 🤝🏽 M.A.C Girl @maccosmetics #ad #MACstudioradiance

♬ Glory - Gabriels

Dessutom har hon blivit ambassadör för Mac och har redan hunnit fronta deras kampanj för ett nytt clear lipgloss. Många av kommentarerna kring samarbetet och det faktum att hon gick visningen var ren och skär beröm till Macs marknadsteam för att de jobbat så snabbt. Sabrina har trots allt bara varit viral i några veckor.

Annons

Vilka kändisar har synts på Tube girls Tiktok?

Tube girl är numera inte alltid ensam i sina klipp. Kändisar som Troye Sivan har dykt upp på hennes Tiktok, på samma tunnelbana. Även Bella Poarch och Grammy-nominerade Omar Apollo har synts.

@sabrinabahsoon

It’s okay cuz he slayed though 🤭❤️ @Troye Sivan #gotmestarted #tubegirl #tubegirleffect

♬ Got Me Started - Troye Sivan

Vad är tube girl-trenden?

Som alltid när någon blir viral på Tiktok hakar många andra på. Sabrinas specifika sätt att filma har spridit sig och inspirerat många andra att filma sig själva på sina kommunala transportmedel. Så om du ser någon dansa i mittgången nästa gång du åker tunnelbana, buss eller spårvagn så vet du varför.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons