Månadens horoskop juli 2024 – så blir din högsommar

23 jun, 2024 
AvFelicia Stålkrantz Baurén
månadshoroskop juli 2024
Spotlight/Launchmetrics
I juli finner Väduren lugn och harmoni medan Kräftan förverkligar drömmar. Tvillingarna blomstrar ekonomiskt, och Oxen njuter av resor. Lejonet stärker familjebanden och avslutar månaden socialt. ELLEs astrolog Felicia Stålkrantz Baurén ger dig horoskopet för juli 2024!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Astro #3 - Venus, kärlekens planetBrand logo
ELLE Astro #3 - Venus, kärlekens planet

I juli ser stjärnorna ut att erbjuda en tid av balans och förändring för många tecken. Kräftan fokuserar på familjen och börjar förverkliga sina drömmar, medan Väduren finner en lugn och harmonisk period där hälsa och välmående står i centrum. Oxen upplever en kreativ och energifylld månad, kryddad med resor och nya bekantskaper. Tvillingarna släpper kontrollen och njuter av roliga utmaningar, samtidigt som ekonomin får ett uppsving. Lejonet går från en känsla av saknad till att stärka familjebanden genom gemensamma aktiviteter, avslutande månaden på ett socialt och utåtriktat sätt. ELLEs astrolog Felicia Stålkrantz Baurén ger dig månadens horoskop för juli 2024!

Annons

KRÄFTAN 21/6–22/7

Om juni handlade om kaxighet och ett driv framåt så blir juli motsatsen. Den 6:e är det nymåne i ditt tecken och det blir inledningen på en tid då du börjar prioritera familjen framför arbetet. Även om du inte har semester så ser du till att förgylla vardagen med aktiviteter. Slutet av juli handlar om en dröm du haft en längre tid. Du börjar äntligen kunna göra verklighet av dina idéer. Det blir en underbar tid för både dig och dina närstående.

Väduren 21/3–19/4

Juli inleds med ett lugn du inte känt på länge. Oavsett om du arbetar eller har semester lever du mycket i nuet. Det är en harmonisk period då du lägger fokus på hälsa och välmående. Den 6:e infaller en nymåne som ger dig djupare förståelse för dina känslor. Mitten av juli handlar om familjen och personer du står nära. Slutet på perioden bjuder på äventyr.

Oxen 20/4–20/5

Juli inleds med starka energier i Oxens tecken vilket gör dig glad och harmonisk. Det blir en kreativ tid som förstärks av nymånen den 6:e. I mitten av juli verkar du resa, kortare inom landet eller en längre semester utomlands. Det blir en rolig period, du lär känna många nya människor. Juli avslutas med en intensiv tid på arbetet och privat.

Annons

Tvillingarna 21/5–20/6

I början av juli finns en osäkerhet hos dig som förstärks till nymånen den 6:e. Efter den faller många pusselbitar på plats, du börjar acceptera att saker inte behöver vara perfekta för att du ska må bra. Du släpper kontrollen under mitten av perioden. Det blir roliga och lite utmanande veckor. I slutet av juli får ekonomin ett uppsving och du kan unna dig mer.

Lejonet 23/7–22/8

Efter en magisk juni inleds juli med en känsla av att du saknar något. Efter nymånen ändras förutsättningarna och känslan byts ut mot glädje. Du går in i en period då familjen är i fokus, ni stärker era band genom gemensamma aktiviteter. Det är en period då du behöver tid både för dig själv och dina nära. Efter fullmånen den 21:a går du in i en mer utåtriktad och social tid.

Jungfrun 23/8–22/9

Juli handlar om att låta drömmarna få liv. Du vågar mer och du är mindre rädd för att öppna dig. Jungfrun kan vara lite reserverad, särskilt när det gäller nya människor, men med nymånen i Kräftans tecken blir du emotionellt mottaglig på ett nytt sätt. Mitten av juli kretsar kring din entusiasm för allt som har med naturen att göra. Du är utomhus en hel del och upptäcker nya smultronställen.

Annons

Vågen 23/9–22/10

Det blir en lugn inledning på juli. Efter en rolig start på sommaren är du i behov av att varva ned ordentligt. Har du tillgång till ett sommarställe tillbringar du mycket tid där. Ju primitivare desto bättre, utan bruset omkring dig kan du verkligen landa i dig själv. Mycket den här perioden handlar om att hitta tillbaka till det enkla. Fullmånen hjälper dig att fokusera på det som är viktigt i livet.

Skorpionen 23/10–21/11

Du verkar inleda månaden med en resa. Du blir inspirerad på ett djupare plan och när du kommer hem igen börjar en förändring inom dig ta form. Den här transformationen pågår fram till fullmånen då du får något av en uppenbarelse. Kring den här tiden kan du tvärvända i många saker, både när det gäller ditt privatliv och ditt arbete. Fullmånen utmanar det trygga och får dig att vilja vara annorlunda.

Skytten 22/11–21/12

Mycket den här våren har handlat om kärlek och relationer. Juli fokuserar mer på dig och dina behov än på yttre kontakter. Även om månaden bitvis är social och händelserik går du alltid tillbaka till dig själv och dina behov. Du behöver få hitta vad det är du vill med ditt liv, här och nu men också i framtiden. Slutet på perioden handlar mycket om pengar. Du vill göra en större investering.

Annons

Stenbocken 22/12–19/1

Du tar dig an juli med en övertygelse i allt du gör. Oavsett om det här är en arbetsperiod eller semester ser du till att berika ditt liv så mycket som möjligt. Under juli gör du upp planer för hösten, och dina idéer kan stundvis vara rätt så vilda. Du har stått och stampat alldeles för länge, nu tänker du ändra på den saken. I slutet av perioden är det fullmåne i ditt tecken – det ger den energi du behöver.

Vattumannen 20/1–18/2

Fram till nymånen den 6:e har du det lugnt på jobbet och hemma. Mitten av perioden blir mer händelserik, du gör en större investering som kommer ta tid och engagemang i anspråk. Det blir en period då din familj får kompromissa för din skull. Slutet av juli bjuder på en annorlunda men väldigt givande resa.

Fiskarna 19/2–20/3

Du inleder perioden med kommunikation och diskussioner som rensar luften. Efter nymånen börjar du tänka i riktning mot en förändring i ditt boende. Det kan vara en investering i ett befintligt hem eller kanske en flytt. Mitten av perioden handlar om att ha kul och njuta av sommaren. Juli blir en riktigt social månad då du träffar många nya människor.

Annons