4 stora inredningstrender 2021 – enligt Pinterest 

inredningstrender 2021 enligt pinterest

Från neonlampor till japandi-minimalism. Med ett nytt år kommer nya trender. Och 2021 ser vi fram emot både nya och gamla favoriter, åtminstone om vi ska tro Pinterest trendspaning!
05 januari, 2021

Det är väldigt svårt att förutspå hur ett år ska bli, men genom att titta på vad som trendar bland Pinterest 442 miljoner (!) användare kan man få en smygtitt på vad som kan komma att prägla det kommande året. Pinterest har tagit fram en trendanalys för 2021 och i inredningskategorin är det fyra trender som utmärker sig redan nu. Med ett annorlunda år bakom oss, och en pandemi som fortfarande råder, är det kanske inte så konstigt att det är såväl bekanta som helt nya trender som nu kliver in i rampljuset.

Här är fyra heta inredningstrender 2021 – enligt Pinterest:

Inredningstrend 1: Japandi

japandi inredning hos ellos home

Skandinavisk minimalism + japansk elegans = sant! Foto: Ellos Home

I Pinterest nya trendanalys för 2021 utser de Japandi till den nya minimalismen. Allt fler har börjat få upp ögonen för stilen som kallas Japandi, och som är en kombination av japansk design och skandinavisk minimalism. Det som präglar stilen är rena linjer, en neutral färgpalett i jordnära kulörer samt rofyllda och harmoniska miljöer som bjuder in till ett alldeles särskilt lugn.

Bland söktermerna som ökat är det tydligt att det är i badrum, kök och sovrum som stilen lockar allra mest. I badrum och kök i form av minimalistisk design och i sovrum i form av trärena sängstommar och enkla interiörer. I Sverige har Japandi redan varit populärt ett tag och vi inspireras särskilt av inredningsstilen när vi drömmer om och planerar våra badrum.

japandi inredning på ikea våren 2021

Japandikänsla i både styling och sängkläder hos Ikea i vår. Foto: Ikea | Syns i: Vinter- och vårnyheter 2021 på Ikea

Inredningstrend 2: Neonljus

led lampa från jotex

Trendig LED-lampa från Jotex. Foto: Jotex

När upplevelserna utanför hemmet är få vill många skapa nya, spännande miljöer i hemmet istället. Ett sätt att göra det är med lampor i neon, en ny trend som drivs på av de något yngre användarna på Pinterest.

Neonlampor, speglar med LED-belysning och såväl skyltar som hela rum i neon söks allt mer på Pinterest och inspirerar 2021 års inredningar världen över.

neon tub lampor från hay

Neonlampor i rosa och gult från Hay skapar ett blickfång i hemmet. Foto: Hay

Inredningstrend 3: Fokus på kökshyllorna

klassisk tallrikshylla från ikea

Klassisk tappning på tallrikshyllan hos Ikea. Foto: Ikea

Tallrikshyllan har gjort comeback i samband med allmogetrendens återtåg i våra hem och nu utser Pinterest kökshyllorna till favoritdetaljen i hemmet. De förutspår att allt fler kommer satsa på öppna hyllplan som inreds med porslin, glas och detaljer som fångar ögat med både material, form och färg.

Bland detaljerna som placeras på hyllorna finns mikrotrender som köksredskap i koppar, färgat glas, tallrikar i lera och såklart den klassiska tallrikshyllan i sig själv.

tallrikshylla i rostfritt från hay

Utöver tallrikshyllan kommer vi även att inreda med öppna hyllplan i köket. Foto: Hay

Inredningstrend 4: Rum i rummet

dela av rummet med en bokhylla

En bokhylla eller ett skåp kan dela av den öppna planlösningen och skapa fler rum i rummet. Foto: Ferm Living

Vi säger hejdå till öppna planlösningar när behoven i hemmet ändras. Allt fler vill kunna stänga om sig och letar efter idéer för hur man kan få till hemmakontoret, utan att ha ett separat rum för det.

Ordet ”Cloffice” har blivit något av en trend på Pinterest och är en kombination av de engelska orden ”closet” och ”office”, vilket helt enkelt är en kombination av hemmakontor och garderob som många skapat i sina klädrum. Att inreda ett bibliotek i hemmet eller dela av ett rum med en bokhylla, för att skapa rum i rummet, är även trender som syns bland Pinterest-användarna.

cloffice inspiration från ikea

En variant på ”cloffice” – i litet format! Foto: Ikea | Syns i: Ikea-katalogen 2021 – se bilderna här

Läs mer:

Nystarta inredningen – 7 trendiga uppdateringar

Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på

Vårens första nyheter på Ikea 2021 – se alla bilder här

Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på
Slå på ljud