Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Skärma av och skapa fler rum i bostaden – 5 tips

26 mar, 2020 
skärma av och inred med rum i rummet
Har du behov av fler rum eller åtminstone lite mer avskildhet i hemmet? Olika typer av rumsavdelare vara den rätta lösningen. Vi tipsar om fem snygga sätt att skärma av i hemmet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: INSPIRERAS AV DE STÖRSTA INREDNINGSTRENDERNA

Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020Brand logo
Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020

 

Våra hem ska inredas efter våra behov, men en vanlig känsla är att både rummen och kvadratmetrarna snabbt börjar tryta. Särskilt om man är flera i bostaden eller om man jobbar hemifrån eller av annan anledning tillbringar mycket tid i hemmet. Men det behöver inte vara antalet rum som är orsaken till inredningsproblemen som uppstår.

Genom att skärma av och dela upp ett rum kan du lösa problemen och till och med få bostaden att kännas större. För hemmajobbaren blir det dessutom enklare att kunna skilja på arbetstid, fritid och måltider om man slipper sitta vid samma bord och på samma stol hela dagen.

Här är fem inredningstips som skapar fler rum i rummet:

1. Dela av rummet med en gardin

dela av med gardiner
Foto: Peo Bengtsson för Bjurfors/mäklare: Anna Kling

En skena i taket och en gardin eller två i ett vackert tyg är ett enkelt sätt att skärma av och skapa två rum i ett. Särskilt fint blir det runt sovplatsen, men det går lika bra att använda knepet i det stora vardagsrummet för att skapa en avskild hörna. Dessutom blir helhetsintrycket i rummet både mjukt och ombonat!

Annons

2. Möblera om för fler rum i rummet

Inredningstips för att skapa rum i rummet
Foto: Anders Bergstedt Styling: JosefssonLjung för Entrance mäkleri/mäklare: Jonathan Liljegren

Genom att möblera om på den öppna planlösningen och inreda med exempelvis en avskild soffhörna, arbetsplats och matsalsdel skapas flera separata rum i rummet. Det gör det enklare och tydligare att skilja mellan arbetstid och fritid för hemmajobbaren, samt om man är flera som samsas om utrymmet samtidigt.

3. Dela av rummet med en bokhylla

Skapa rum i rummet med en bokhylla som delar av
Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto Styling: Walles & Walles för Alexander White/mäklare: Wilhelmina Bonde Alfvén | Syns i: Compact living med studiokänsla – kika in i inredningsdesignerns snygga etta

Ett klassiskt knep i små ettor, som med fördel kan användas i större bostäder som är i behov av fler ytor i ett och samma rum. Det kan göras subtilt genom att inreda med en lägre byrå eller en luftig bokhylla alternativt så kan en rejäl bokhylla agera som en vägg och skydda från insyn.

Annons

4. Inred med en skärmvägg

Rumsavskiljare från Granit
Foto: Granit

För dig som är i behov av en enkel och snabb lösning är en skärmvägg det som kan lösa inredningsproblemet och skapa rum i rummet. Skärma av en läshörna eller dela av i rummet för att skapa en lite mer rofylld arbetshörna.

5. Sätt upp en glasvägg

rumsavdelare med glasvägg
Foto: Anders Bergstedt för Alvhem/mäklare: Christina Arnesdotter

Ute efter en mer permanent lösning? En glasvägg, med eller utan de populära, industriella svarta ramarna, är ett bra val. Det låter ljuset flöda in i hela rummet, samtidigt som den skapar en skiljevägg mellan två olika rum och gör det enklare att inreda en modern öppen planlösning.

Läs mer:

Fler idéer – här är 11 tips för att skapa rum i rummet

Så inreder du snyggt och smart på liten yta – tips till första bostaden

Shopping: 7 snygga skärmväggar 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons