Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Sovrum inredning inspiration – stor guide

01 feb, 2024 
AvSandra Bohlin
sovrum inredning inspiration
Letar du sovrumsinspiration? Här är våran stora guide på hur du enkelt lyckas med den mysiga inredningen i sovrummet och vad du bör tänka på i allt från möbler till belysning och detaljer.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sovrummet är ett av hemmets absolut viktigaste platser och det är här vi ska varva ner och samla ny energi. Därför är det extra viktigt att verkligen lägga ner tid och åtanke när vi inreder våra sovrum för att skapa så mysiga och trivsamma rum som möjligt där vi lyckas med just återhämtningen. Scrolla ner och läs våra bästa tips på hur du bör tänka när du inreder ditt sovrum samt perfekta shoppingtips som snabbt hjälper dig skapa ett mysigt sovrum på nolltid!

sovrum inredning inspiration

Sovrum inredning inspiration – bästa tipsen för feng shui

Att inreda ett sovrum handlar inte bara om att välja rätt möbler, utan också om att skapa en harmonisk och avslappnad atmosfär – så kallad Feng Shui. Här är några tips för att inreda ett sovrum:

Annons
  1. Välj en lugnande färgpalett till sovrummet: Använd mjuka och lugnande färger som blått, grönt, beige eller neutralt vitt för att skapa en avslappnad känsla. Undvik starka och intensiva färger som kan vara stimulerande.
  2. Skapa en bra sängplats: Investera i en bekväm madrass och kuddar. Sängkläder i hög kvalitet och i färger som du tycker om kan bidra till en behaglig atmosfär.
  3. Rätt belysning: Använd olika typer av belysning för att skapa olika stämningar. Mjukt ljus från sänglampor eller golvlampor kan vara avslappnande, medan starkare ljus från taklampor kan vara användbart när du behöver bra arbetsbelysning. Ett tips är att satsa på batteridrivna lampor som enkelt kan flyttas runt!
  4. Förvara smart: Skapa gott om förvaringsutrymme för att undvika oordning. Snygga och funktionella förvaringslösningar kan hjälpa till att hålla sovrummet organiserat.
  5. Personlig touch: Dekorera med personliga föremål som ger rummet en unik touch. Familjefoton, konstverk eller föremål som har sentimental värde kan skapa en personlig och trivsam atmosfär. Extra trendigt just nu är inredning i böljande former!
  6. Använd naturliga material: Välj möbler och textilier i naturliga material som trä, bomull eller linne för att skapa en varm och inbjudande känsla till exempel mjuka linnelakan.
  7. Skapa en avskild atmosfär: Använd gardiner eller persienner för att skapa en känsla av avskildhet och kontrollera ljusinsläppet.
  8. Balansera möbleringen: Försök att skapa en balans i möbleringen. Undvik att övermöblera och håll utrymmet öppet och luftigt för en lugnande känsla.

Kom ihåg att personlig smak är viktig, så känn dig fri att anpassa dessa tips efter din egen stil och preferenser. Det viktigaste är att skapa en plats där du känner dig bekväm och kan koppla av.

Inredning sovrum – shoppingtips för att inreda ett mysigt sovrum

Sovrummet ska innehålla allt från en skön säng och bra förvaring i form av möbler till mjuka och sköna sängkläder och mysigt belysning – här hittar du våra bästa shoppingtips till ett trivsamt och mysigt sovrum.

Sugen på mer inspiration? Spana in våra guider till hur du lyckas med den populära Japandi stilen och den Bohemiska inredningsstilen.

Säng sovrum

Soffa Direkt

Stilsäkert och sofistikerat sängpaket med god kvalitet och komfort. Kontinentalsängens höjd i kombination med gavelns eleganta look bidrar till en ståtlig och lyxig känsla i sovrummet. Elie är klädd i ett härligt tyg med mild och behaglig lyster. Detta sängpaket passar till många olika inredningsstilar.

Annons

Avlång kudde

Ellos

Att bädda med en avlång kudde ovanpå bäddningen gör direkt att sovrummet får en snygg touch! Här är en i trendigt randigt mönster från Ellos.

KÖP KUDDEN HÄRReklamlänk

Sängbord sovrum

Nordal

Nattduksbord är tillverkat av mangoträ med en toppplatta i marmor. Den har en låda för förvaring med en liten metallknut i mässingsfinish.

Annons

Loungestol sovrum

Ellos

Fåtölj i lackad bok med sidor i rotting. Sittdyna och ryggkudde med avtagbar klädsel i polyestertextil. Supersnygg att inreda ett av sovrummets hörn med!

KÖP DEN HÄRReklamlänk

Mysig lampa sovrum

And Tradition

Skapa mysig belysning i sovrummet med denna smarta laddbara bordslampa från &Tradition. Den är perfekt liten i storlek och kan enkelt flyttas runt mellan sängbord. byrå och fönsterbräda.

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk
Annons

Överkast

Newport

Posh överkast från Artwood tillverkad av bomull vilket gör den skön och mjuk.

Sänggavel sovrum

Ellos

På jakt efter en klassisk och så snygg sänggavel? Satsa på denna i gråbeige nyans från Ellos gjord i massiv furu och MDF med stilren känsla.

Annons

Linnelakan

Ellos

Beige bäddset i linne som ger sovrummet en avslappnad look samtidigt som det är drömskönt att sova i! Välj mellan flera färger.

Mönstrad kudde

HM Home

Få in lite gröna härliga inslag i sovrummet med denna vackra kudde från H&M Home.

KÖP KUDDEN HÄRReklamlänk
Annons

Byrå sovrum

1898

Sandfärgad byrå med sex rymliga lådor som även finns i vit nyans – så snygg!

KÖP DEN HÄRReklamlänk

Taklampa sovrum

Jotex

Taklampa av vitt stretchtyg med svarta sammetsband och metallstomme. Den har en härlig molnkänsla och retrostilen är påtaglig och passar perfekt i ett stilsäkert sovrum.

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk
Annons

Tapet sovrum

Boråstapeter

Tapeter trender otroligt mycket i år och varför inte satsa på det i sovrummet? För extra mysig känsla satsa på jordnära, dova nyanser som ger lugn.

Lampa sovrum

Ellos

Liten bordslampa med fot i mattsvart metall och skärm av bomullstextil i flera sektioner och i olika storlekar.

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk
Annons

Matta sovrum

Jotex

Handvävd ullmatta, slätvävd med randmönster som knutits med lång lugg i melerade färger som matchar bottenfärgen. Mönstret och sättet det skapats på ger en riktigt läcker matta. Varje matta är unik eftersom det är ett hantverk. Ull gör mattan behaglig och varm, ull är ett fint naturmaterial.

KÖP MATTAN HÄRReklamlänk

Tavlor sovrum

Desenio

Skapa en mysig atmosfär med tavlor i sovrummet! Satsa på jordnära trendtoner eller varför inte rama in egna bilder? Spana in hela Desenios sortiment här.

Annons

Garderob sovrum

WOOOD

Detta är ett brocanteskåp tillverkat av solid tall. Skåpet är lackat med en vattenburen lack. Detta förvaringsskåp är tidlöst och passar i alla livsstilar! Välj mellan grått, vitt och svart.

KÖP DEN HÄRReklamlänk

Glasvas

Skrufs

Inred sovrummet med färska blommor eller kvistar i denna otroliga glasvas från Skrufs!

KÖP VASEN HÄRReklamlänk
Annons

Vägglampa sovrum

Jotex

Här är de perfekta vägglamporna att antingen placera på väggen bredvid en fåtölj i sovrummet eller att ha som sänglamporna bredvid sängen.

Gardiner sovrum

Mimou

Klassisk hotellgardin som är 290 cm bred vilket gör att den passar både i vanliga fönster och i stora fönsterpartier. Den mörkläggande gardinen är sydd med veckband och faller vackert, den matta ytan blockerar 96% av allt ljus. .

Annons

Klädhängare sovrum

Jotex

Skapa snygg förvaring av kläder i sovrummet med denna mörkbetsade klädhängare i stilren, nordisk design och har 12 raka hängare som vinklats uppåt så att plaggen hänger bra utan att halka av.

KÖP DEN HÄRReklamlänk

Se mer:

Inredningstrender som spås bli stora under 2024Brand logo
Inredningstrender som spås bli stora under 2024

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons