Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Trendiga och mjuka linnelakan – från budget till lyx

linnelakan och bäddset i linne

Mjuka linnelakan att bädda sängen med.

Linnelakan älskas av många och är drömskönt att sova i – och trendigt! ELLE guidar till påslakan och sängkläder från budget till lyx och ger dig en fullständig guide till hur du tvättar och tar hand om dina linnelakan på bästa sätt!
16 september, 2021

Linnelakan älskas av många och är drömskönt att sova i. De är svala när det är sommar och värmer när det är kyligare. Hellinne är tyg vävt av endast lingarn, halvlinnet är en blandning av lin och bomull. Lin av högre kvalitet ger ett vackrare tyg med mer lyster, glans och känns fetare i handen och skönare att ta i. Lin blir vackrare och skönare ju mer det används så göm inte dina linnelakan i linneskåpet.

sängkläder och bäddset i linne

Klicka på bilden för att komma direkt till bäddsetet.

Foto: Ellos Home

ELLEs Josefine Kanth har plockat ut sex favoriter i butik just nu – från budget till lyx! Längst ner i artikeln får du värdefulla tips på hur du bäst tar hand om och tvättar dina sängkläder i linne.

Här kan du även kika in sängkläder i trendiga pastelltoner!

linnelakan – Budget

1. VITT BÄDDSET I LINNE, Åhléns

Vitt bäddset i linneblandning från Åhléns. Det finns i fler färger. Läs mer och köp det här (reklamlänk från Adtraction).

vitt bäddset i linne åhlens

Klicka på bilden för att komma direkt till bäddsetet.

2. Grått linnelakan, H&M Home

Grått linnelakan med dubbelstickad kantsöm från H&M Home. Det finns även i fler färger. Läs mer och köp det här (reklamlänk från Adtraction).

grått bäddset i linne hm home

Klicka på bilden för att komma direkt till bäddsetet.

3. Beige bäddset i linne, Ellos Home

Bäddset i vintagetvättad garnfärgad chambray av lin med melangeeffekt. Köp det här.

beige bäddset i linne ellos

Klicka på bilden för att komma direkt till bäddsetet.

LINNELAKAN – LYX

4. Mjukt påslakan och örngott i linne, Mille Notti

Sandfärgat, mjukt bäddset i tvättat linne från Mille Notti som är lätt skrynkligt vilket ger ett avslappnat och modernt intryck. Läs mer och köp örngottet här (reklamlänk från Adtraction) och påslakanet här (reklamlänk från Adtraction).

ljusa linnelakan

Klicka på bilden för att komma direkt till bäddsetet.

5. Ljusgrå sängkläder i linne, Lovely Linen

Påslakan och örngott i 100 procent europeiskt lin - specialtvättat så att det är underbart mjukt mot kroppen. Det finns i fler härliga färger. Läs mer och köp örngottet här och påslakanet här.

Slitstarkt påslakan i 100% europeiskt lin – specialtvättat så att det är underbart mjukt mot kroppen.

Klicka på bilden för att komma direkt till bäddsetet.

6. Vackert bäddset i linne, Himla

Ett tunt vävt bäddset i vackert hellinne som tvättats efter sömnad för att få en mjuk och skön känsla. Läs mer och köp det här (reklamlänk från Adtraction).

mjuka sängkläder i linne

Klicka på bilden för att komma direkt till bäddsetet.

Hur tvättar man sängkläder i linne?

Under många år hade linnesängkläder ett oförtjänt dåligt rykte om sig att vara svårskötta, men på senare tid har allt fler upptäckt fördelarna och linnetrenden har verkligen exploderat.

Sängkläder i linne är lika snyggt slätmanglat som skrynkligt och dessutom är det otroligt skönt att sova i. Linne absorberar fukt och transporterar kroppsvärme bra, vilket ger en behagligt sval och lätt känsla. Och eftersom det är ett naturmaterial så blir rätt skött linne bara finare med åren.

  • Tvätta i 60 grader för att få bort bakterier och dålig lukt. Vid svåra fläckar går det bra att tvätta ditt linnetyg i högre temperatur, men överstig inte 80 grader.

  • Torktumla linne? Yes – det går! Håll torktumlaren på låg temperatur. Om du hellre vill ha en krispigare och stramare look på dina linnelakan kan du istället hängtorka dem.

  • Många tillverkare rekommenderar torktumling på låga temperaturer för att behålla mjukheten och få till en snyggt skrynklig look. Ha dock i åtanke att det sliter på fibrerna, vilket kan göra att det blir svårare att få en slät struktur på tyget vid senare tillfällen – om detta är något du är ute efter.

  • Använd skonsamt tvättmedel utan blekmedel och undvik sköljmedel. Tänk på att linne alltid krymper lite vid första tvätten, så om du står i butiken och velar mellan två olika mått, välj hellre den större. Självklart fungerar skötselråden alldeles utmärkt även på dukar, gardiner och andra linnedetaljer.
1:09

Efter reklamen: 6 vanliga missar när du inreder för en ny säsong

(1:09)

Missa inte

Inred med beige och vitt i höst – 36 köptips som du inte får missa!

Allt från detaljer till möbler!

15 snygga förvaringslådor och korgar i olika stilar

Bästa förvaringsprylen!