Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Bohemisk inredning 2024 – så lyckas du med stilen

30 jan, 2024 
AvSandra Bohlin
bohemisk inredning 2024
Dovt, mysigt och jordnära – inred enligt en av årets hetaste trender! Vi listar dem bästa shoppingtipsen som sätter den bohemiska stilen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En av årets hetaste inredningstrender 2024 är den bohemiska, avslappnande stilen! Vi satsar lite extra på vackra mönster, djupa jordnära kulörer, textilier och många inslag av trä. Låga möbler är även att föredra och trendiga taktila ytor som mjukar upp.

Ett supersnyggt och enkelt knep för att inreda med den bohemiska stilen är att testa att byta ut någon tavla mot en väggbonad som på bilden nedanför! Denna är från Ferm Living och går att klicka hem HÄR (reklamlänk).

bohemisk inredning 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till väggbonaden.

Så lyckas du med den bohemeiska inredningsstilen

Att skapa ett bohemiskt trendhem handlar om att skapa en avslappnad och konstnärlig atmosfär. Här är några tips som kan hjälpa dig att lyckas:

Annons
  1. Mjukgör rummen: Mjuka upp dina rum med texturer som linne, sammet, bomull och ull. Detta kan inkludera kuddar, filtar, mattor, gardiner och andra textilier som skapar en mysig och inbjudande känsla.
  2. Skapa lager: En av de bästa egenskaperna hos bohemisk inredning är att det är ok att ha flera lager. Lägg till texturer, mönster, färger och konstverk på väggarna för att skapa en komplex, men ändå välkomnande miljö.
  3. Naturliga element: Skapa en organisk känsla genom att inkludera naturliga element som växter, stenar, trä och metall. Detta kan inkludera en samling av växter på ett fönsterbräde, en träbänk eller en metallkorg med ullfilten.
  4. Satsa på en jordnära färgpallet som bas och toppa gärna med mer färgglada toner som blått, orange och rött.
  5. Vintage och second hand: Bohemisk inredning handlar om att inkludera olika mönster, färger och element från olika tidsperioder. Gå på loppisar, second hand-butiker eller auktioner för att hitta unika möbler, dekorationer och tillbehör.

Genom att kombinera dessa element kan du skapa ett unikt bohemiskt trendhem som kommer att fånga uppmärksamheten och ge en avslappnad och inbjudande atmosfär.

bohemisk inredning 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till fåtöljen.

Bohemisk inrending online – Inred hemmet med en bohemisk inredningsstil 2024

Vi listar 17 snygga shoppingtips som sätter stilen!

Bordslampa

Ellos

Bordslampa med fot av keramik med lätt struktur och skärm i linnetyg – så snygg!

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk
Annons

Loungestol

HM Home

Skapa fler sittytor hemma med denna vackra loungestol i mahogny med stoppad sits och rygg i rotting. Ett nöje för dig som vill koppla av med stil.

KÖP STOLEN HÄRReklamlänk

Ljusstakar i organisk form

Soffa Direkt

Skulptural och fin ljusstake som passar fint som solitär eller i par med den höga varianten.

Linnekudde

HM Home

Ett tidlöst kuddfodral i vävd lin- och bomullsblandning med sömmar längs sidorna och dold dragkedja bak.

KÖP KUDDEN HÄRReklamlänk
Annons

Vas

Ellos

Handgjord vas av papier maché i stadig och stabil kvalitet.

KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Skål

Jotex

Dekorationskål i spännande form av polyresin. Ytan har fått ådring som gör den mycket trälik, en skön kontrast till den klara färgen.

Taklampa i rotting

Ellos

Ett enkelt sätt att få till en bohemisk touch i din inredning är att byta taklampa till en mer naturinspirerat utseende! Denna taklampa i rotting passar perfekt ovan för matsalsbordet, i vardagsrummet eller i sovrummet.

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk
Annons

Bäddset i linne

Ellos

Lyckas med en avslappnad och snygg bäddning med mjuka linnelakan i sovrummet! Hos Ellos hittar du våra favoriter i massvis av fina färger.

Matta

Jotex

Vävd matta med handknuten lugg av ull i bohemisk känsla. Det läckra mönstret uppstår av att delar av mattan lämnats utan lugg så att fin effekt uppstår.

brun matta från jotex
KÖP MATTAN HÄRReklamlänk

Råttingskåp

HM Home

Ett skåp i trä med dörrar och sidor i rotting. Skåpet erbjuder gott om förvaringsutrymme samtidigt som det tillför en touch av naturlig charm i hemmet.

KÖP DET HÄRReklamlänk

Väggdekoration

Ferm Living

Vacker väggdekoration i 100x165 centimeter från danska Ferm Living är tillverkad av jute och upphängd på en trästav. Väggbonaden som har fransar i botten blir ett vackert tillskott till hemmet.

väggdekoration
KÖP DEN HÄRReklamlänk

Runt soffbord

Ellos

På jakt efter ett snyggt soffbord i trä? Då är detta runda soffbord i mangoträ med vaxad yta ett perfekt alternativ för den som vill lyckas med den bohemiska trenden hemma.

soffbord i trä
KÖP BORDET HÄRReklamlänk

Bänk

Ellos

En lättplacerad bänk med underhylla för t.ex. skor. Bänken passar både för t.ex. hallen, sovrummmet och köket. Ramen är i massiv ek. Sits av flätat, vaxat pappersrep.

KÖP DEN HÄRReklamlänk
Annons

Spegel med rottingram

HM Home

En spegel med ram i rotting och baksida i MDF. Spegeln har metallbeslag bak för enkel upphängning.

spegel med ram i rotting

Kudde med tuftad yta

Ellos

Kuddfodral med tuftat mönster i ull på framsidan. Botten i bomull. Baksida i lite kraftigare halvpanama. Dragkedja på baksidan.

KÖP KUDDEN HÄRReklamlänk

Sänggavel i rotting

Ellos

Huvudgavel i rotting med tätflätad topp och dekorflätad kant. Gaveln ställs på golvet.

sänggavel i rotting

Golvlampa

Ferm Living

Golvlampan i en handgjord design i flätad rotting med en geometrisk form och ett mjukt ljus perfekt för alla hem. Den har en organisk look med en taktil känsla för att skapa en harmonisk atmosfär i rummet.

golvlampa i rotting
KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk

Se mer:

Så målar du färgglada påskljus – perfekt pynt till middagsbordetBrand logo
Så målar du färgglada påskljus – perfekt pynt till middagsbordet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons