Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Shoppingredaktören Sandra Bohlin: “Mina 3 bästa tips för att inreda med trendfärgen beige”

23 mar, 2023 
AvSandra Bohlin
beige inredning
ELLEs shoppingredaktör Sandra Bohlin är expert på inredning och delar såväl tidlösa inredningstips som de trendigaste köpen. Här delar hon med sig av hur du på bästa sätt inreder med beige trendtoner och de snyggaste köpen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

"Beige – ja får vi någonsin nog av den fantastiska tonen? Mitt svar är nej, just för att den kan vara allt från kall till varm, mörk till ljus och allt däremellan utan att att ta för mycket plats men ändå kännas lite mer genomtänkt och harmonisk än till exempel det klassiska vita."

Väggfärg, mattor, möbler, detaljer – ja allt funkar i beige toner och ger enkelt och snabbt vilket hem och vilket rum som helst en harmonisk, lugn och behaglig känsla. Inspireras av Sandras egna hem, här kombinerar hon en beige väggfärg, beige tavla, beige soffa, en beige tuftat matta och ett soffbord med trädetaljer!

Beige inredning

Det härliga med beige är att du kan antingen gå all in på tonen i alla dess nyanser samtidigt som enstaka detaljer kan kombineras fint med andra färger, vilket gör det otroligt enkelt att inreda med nyansen. Mörkbeige och ljusbeige fungerar super tillsammans och kan även lyfta varandra för att skapa djup medan beige och grönt (eller vilken annan ton som helst) funkar precis lika bra där de beige blir mer av en underton som höjder den andra färgen. Det är alltså otroligt svårt att misslyckas när man inreder med beige – hur fantastiskt? Nedan listar Sandra sina bästa tips:

Annons
  1. Matcha beige toner: Vill du skapa ett hem som andas skandinavisk känsla i kombination med bohemiska vibbar så är det helrätt att gå all in på den beige tonen i allt från väggfärg till möbler och detaljer. Jobba gärna med olika toner av beige för att skapa djup och härlig harmoni mellan varandra. Det kan till exempel vara en mörkbeige kudde i en ljusbeige soffa eller en ljus matta mot ett mörkt golv.
  2. Enstaka beiga inredningsdetaljer: Vill du vara lite mer sparsam med den beige tonen så är det perfekt att plocka in den med några få utvalda detaljer i inredningen. Satsa på en kudde i soffan, en ljuslykta eller en pläd i kombination med andra färger.
  3. Kombinera andra färger med beige: Låt den beige tonen få hjälpa till att ge ännu mer liv till dina färglada inredningsdetaljer – det är den expert på! Piffa den beige soffan med en skogsgrön kudde eller satsa på en färgglad vas mot ett beige sidobord – wow vad fint det blir!

Vilka färger passar ihop med beige inredning?

Beige är en neutral färg som kan kompletteras med olika färger beroende på den önskade stämningen och inredningsstilen. Här är några färger som ofta fungerar bra med beige inredning:

  1. Vitt: Vitt är en klassisk komplementfärg till beige och skapar en ren och fräsch känsla. Detta är en tidlös kombination som fungerar i de flesta inredningsstilar.
  2. Grått: Grått är en annan neutral färg som kan skapa en elegant och sofistikerad atmosfär när den används tillsammans med beige. Du kan välja olika nyanser av grått, från ljusgrå till mörkgrå, beroende på din smak.
  3. Blått: Blått är en sval och lugnande färg som kan komplettera beige inredning. En mjuk blå ton kan ge rummet en avslappnad känsla och fungerar särskilt bra i rum med en strand- eller kustinspirerad inredningsstil.
  4. Grönt: Grönt kan ge en naturlig och fräsch känsla till ett rum med beige inredning. Du kan använda olika nyanser av grönt, inklusive mossgrönt, mintgrönt eller skogsgrönt, beroende på ditt önskade utseende.
  5. Rosa eller korall: Om du vill lägga till en touch av feminin charm kan rosa eller korall vara bra val. Dessa färger kan vara subtila accenter i ett beige inrett rum.
  6. Guld eller mässing: Guld- eller mässingsdetaljer och tillbehör kan ge en touch av lyx och värme till ett beige inrett rum. Tänk på att använda guld eller mässing som accentfärger genom ljusarmaturer, ramar eller dekorativa föremål.
  7. Brun: Brun är en naturlig komplementfärg till beige och kan skapa en jordnära känsla. Kombinera olika bruna nyanser för att skapa en varm och inbjudande atmosfär.

Kom ihåg att det finns otaliga nyanser och variationer av varje färg, så du kan experimentera med olika kombinationer för att hitta den som passar din personliga smak och den specifika inredningsstilen du föredrar.

inredning beige – köptips som sätter stilen

Nedan listar ELLE Decorations shoppingredaktör sina 20 favoritköp i beige nyanser i allt från möbler till detaljer och textilier!

1. Beige batteridriven bordslampa, &Tradition

Bordslampan från &tradition har en klassisk, ikonisk design med moderna färger och en något mindre storlek. Den har en halvklotformad, övre lampskärm med en inbyggd LED och ett varmvitt, behagligt ljus.

Se alla färger här (reklamlänk).

Annons
beige batteridriven bordslampa
Klicka på bilden för att komma direkt till bordslampan.

2. Beige kudde, Jotex

1-pack kuddfodral i äkta lin som dessutom mjukare och skönare med tiden, så detta är ett kuddfodral du kommer att ha glädje av länge.

Köp kudden här (reklamlänk).

beige kudde i linne från jotex
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Soffbord, Ellos

Lyxigt soffbord i trendig Japandi-stil där den skandinaviska designen möter japansk minimalism. Den kvadratiska bordsskivan av exklusiv, vit italiensk Carrara-marmor eller brun Emperador-marmor tillsammans med kryssunderredet av FSC-certifierat trä skapar ett hållbart soffbord och ger en rofylld känsla i rummet.

Annons

Köp det här (reklamlänk).

soffbord i trä med marmorskiva
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Beige pläd, Jotex

Enfärgad pläd av bomull med mjuk, lite bubblig struktur som gör att pläden känns luftig och sval.

Köp den här (reklamlänk).

beige pläd från jotex
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Beige soffa inredning, Soffa Direkt

Storfavoriten Monaco från Soffa Direkt är en soffa med hög kvalitet och oslagbar sittkomfort. Den generösa sittytan skapar, i kombination med de mjuka dynorna och de härliga dunkuddarna, en mysig soffa som på ett avslappnat sätt bjuder in till umgänge - så som en soffa bör.

Annons

Köp soffan här (reklamlänk).

beige soffa monaco
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

6. Beige vas, AYTM

Vacker vas från danska AYTM i en unikt form. Vasens design är inspirerad kluster av druvor och är lika vacker i all sin enkelhet ensam, likväl med ett blomsterarrangemang eller bukett av ditt val.

Köp vasen här (reklamlänk).

beige vas
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

7. Förvaringsmöbler i beige, String

String Vardagsrum H kommer från varumärket String Furniture. Hyllan har beige färg och är ett kombinationsförslag av String System som innehåller 3 golvgavlar, 9 hyllplan, 1 skåp med skjutdörrar samt en tidsskrifthylla – perfekt till vardagsrummet!

Annons

Se fler förslag och köp Stringmöbler här (reklamlänk).

beige förvaring från string
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

8. Beige rislampa, Ellos

Takskärm av textil med struktur och trendig riskonstruktion som ger ett vackert ljus. Perfekt till allt från vardagsrummet till sovrummet eller barnrummet.

Köp den här (reklamlänk).

beige rislampa från ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons

9. Beige kolsyremaskin, Aarke

Kolsyremaskinen från Aarke har en ren, minimalistisk look perfekt för det moderna hemmet och blir verkligen både en snygg inredningsdetalj som en räddare i nöden i köket. Ett måste för den designintresserade!

Köp den här (reklamlänk).

beige kosyremaskin aarke
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

10. Beige linnegardiner, H&M Home

Ett par gardinlängder i vävd kvalitet av lin och ekologisk bomull. Multifunktionsband med fyra olika valmöjligheter för upphängning.

Köp gardinerna här (reklamlänk).

beige linnegardiner
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

11. Beige bordslampa, Globen Lighting

Trendig bordslampa i matt lackerad metallskärm i beige nyans och metall fot. Skärmen är vinklingsbar och perfekt som läslampa på skriv-, soff- eller sovrumsbordet.

Annons

Klicka hem den här (reklamlänk).

beige inredning bordslampa
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

12. Beige stol, Gubi

Helklädd matstol designad av GamFratesi år 2020 för Gubi. Den har en minimalistisk formgivning och trendig design!

Köp stolen här (reklamlänk).

beige stol från gubi
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

13. Ribbad vas, Ellos Home

Vas av glas med trendig ribbad struktur som är precis lika snygg både utan och med blommor.

Annons

Läs mer och köp den hos Ellos här (reklamlänk).

beige inredning vas
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

14. Beige luggmatta, Ellos Home x Marie Olsson Nylander

Den perfekt ljusbeige mattan med trendig lugg av av tjock ull.

Köp den här (reklamlänk).

beige matta vardagsrum
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

15. Beige bäddset i linne, Ellos

Vem vill inte bädda med sköna (och så snygga) linnelakan? Här är ett enkelt påslakanset i tvättat linne som är mjukt och skönt att sova i.

Annons

Läs mer och köp det här (reklamlänk).

beige bäddset i linne
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

16. Ljusstake, Mette Ditmer

Beige ljusstake i trendigt organsik form som framhävs ytterligare av den strukturerade finishen. Låt ljusstaken stå som mittpunkt på matsalsbordet eller placera den som en del av ett vackert arrangemang.

Köp den här (reklamlänk).

beige ljusstake
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

17. 3-pack beige kuddar, H&M Home

Tre kuddfodral i vävd bomullskvalitet med inslag av jute som passar perfekt tillsammans i soffan eller sängen.

Annons

Köp dem här (reklamlänk).

beige 3-pack kuddar
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

18. Beige poster, Desenio

Ett av de enklaste och mest effektfulla sätten att inreda hemmet är med tavlor på väggarna ! Denna beige poster från Desenio finns i flera storlekar och passar perfekt till det jordnära hemmet.

Köp postern här (reklamlänk).

beige poster
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

19. Beige ljuslykta i glas, By On

Ljushållare i beige nyans med en stilren design perfekt för alla hem, oavsett stil och smak. Ljushållaren är tillverkad av glas för att ge ett varmt och stämningsfullt ljus. Kombinera gärna med andra färger och storlekar för ett mysigt hem i vår och sommar.

Annons

Köp den här (reklamlänk).

beige ljuslykta i glas
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

20. Scandi Rustic bok, Reena Simon och Rebecca Lawson

Inspirerande inredningsbok som hjälper sig att skapa ett hem som tar inslag av skandinavisk design och introducerar rustika naturmaterial och texturer för att skapa en Skandinavi-inspirerad interiör som är mysig, avslappnad och inbjudande.

Läs mer och köp den här (reklamlänk).

beige inredning bok inspiration
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Se mer:

ELLE hemma hos: Sara BidermanBrand logo
ELLE hemma hos: Sara Biderman

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons