Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Shoppingredaktören: “5 inredningstips som gjorde mitt hem höstmysigt på nolltid”

09 okt, 2023 
AvSandra Bohlin
höst inredning 2023
Hösten är här och vem vill inte lägga lite extra krut på inredningen där hemma för att skapa ett så mysigt hem som möjligt? ELLE Decorations shoppingredaktör Sandra Bohlin listar sina bästa knep och köpen att satsa på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi går sakta men säkert mot både kyligare och mörkare tider (ja det låter inte så inspirerande) men hösten är fantastiskt på sina vis ändå! Är det bara jag som längtar efter att få tända brasan, inte behöva svettas ständigt och äntligen få bära det sköna stickade setet och få glida ner med fötterna i tofflorna igen?

Ett mysigt hösthem för mig är i jordnära dova toner där allt bara smälter samman och där detaljerna gör skillnad. Levande ljus på varje bord, soffan fylld med mjuka textilier och stämningsfull belysning i mängder.

Så får du ett mysigt hösthem 2023

Nedan delar vår shoppingredaktör med sig av sina bästa inredningsknep när det kommer att få till ett mysigt hem under hösten och perfekta köp att satsa på!

1. MYSIGA TEXTILIER

På sommaren brukar jag ofta stoppa undan lite plädar och soffkuddar för att ge vardagsrummet en lite mer skandinavisk och stram vibe. Då satsar jag gärna på få textilier i samma ton som soffan men på hösten då gör jag tvärtom och går all in. Nu ska vardagsrummet och sovrummet se inbjudande, mysigt och ombonat ut för att kompensera mot den lite råare kylan och mörkret utanför fönstren. Ett stilsäkert (och så trendigt) kort är att inreda med de jordnära tonerna som beige, brunt, grått och vitt och även gärna kombinera dessa för att skapa ett djup, men var inte rädd för att även slänga in lite färg. I höst ser vi mycket av de roströda och gröna tonerna som även dem passar utmärkt till de beige nyanserna.

Annons

Gröna kuddfodral, H&M Home

Genom att ta in gröna toner i hemmet så lyckas du snabbt med den mysiga höstkänslan! Hos H&M Home hittar vi dessa kuddofodral i 2-pack med vacker mönster som ger en lyxig känsla till ditt sovrum eller vardagsrum.

Köp kuddarna här (reklamlänk).

grön kuddar från hm
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Sandfärgad pläd, Hemtex

Enfärgad stilren ullfilt med fransar. Ull är ett naturmaterial som andas samtidigt som det ger värme vilket gör att det passar bra sommar som vinter.

Köp pläden här (reklamlänk).

Annons
ullpläd från hemtex
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Den perfekta stickade tröjan, H&M

Stickat+höst=sant! Hos H&M hittar vi den perfekta stickade tröjan i mjuk kvalitet med inslag av mohair- och ull. Den har ribbad halvpolo, kraftigt nedhasad axel, lång ärm och hög slits i sidorna.

Köp tröjan här (reklamlänk).

stickad tröja från hm
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bäddset i flanell, Ellos

Hösten och vinterns absolut bästa (och mysigaste) inredningshack är att bädda sängen med mjuka flanellakan! Underbart varmt, mjukt och även så snyggt!

Annons

Köp bäddsetet här (reklamlänk).

flanell påslakan ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Tuftat matta, Ellos

Lyckas med den mysiga höstkänslan enkekt genom att investera i en ny matta, gärna med trendigt tuftat mönster som är varm och skön att ställa fötterna på. Sovrummet, vardagsrummet eller kontoret – denna passar överallt!

Köp mattan här (reklamlänk).

matta ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Belysning i alla dess former

Belysning är ett enklaste och mest effektfulla knepet på vägen mot ett mysigt hem! Många olika ljusskällor är nyckeln och det som verkligen sätter den mysiga känslan i ett rum (men de får såklart vara dimbara så man lyckas skapa det där behagliga ljuset). Nedan listar jag mina favoriter, som alla är lätta att flytta omkring mellan olika ställen i huset!

Annons

Portabel bordslampa, &Tradition

Den batteridrivna bordslampan har verkligen tagit inredningsvärlden med storm! Här är en av de populäraste modellerna från &Tradition som syns i många hem och finns i massvis av snygga färger.

Köp lampan här (reklamlänk).

batteridriven bordslampa flowerpot
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Golvlampa med plisserad skärm, Jotex

En annan lampmodell som är enkelt att flytta runt hemma är en golvlampa! Golvlampan från GUBI har en traditionell formgivning med ett elegant uttryck perfekt för alla hem och en riktig designklassiker som håller stilen.

Annons

Köp golvlampan här (reklamlänk).

golvlampa från gubi
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bordslampa, Watt & Veke

Bordslampa tillverkad för hand i terracotta och med en struktur som gör lampfoten levande och intressant. Den naturliga finishen skiftar mellan vitsaltiga toner till mineralrik jord och rost och passar perfekt till det trendiga hösthemmet.

Köp lampan här (reklamlänk).

bordslampa. från watt veke
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Levande ljus

Kanske inget nytt men ett måste är ju självklart de levande ljusen och med dem kommer även ljusstakar och ljuslyktor i alla dess former. I år satsar vi gärna på de lekfulla böljande formerna och låter ljusstakarna bli ett blickfång i hemmet samtidigt som de runda ljuslyktorna i glas verkligen håller sig kvar. Mixa gärna bland gammal och nytt, färger och former för att få till den personliga looken. Här är mina favoriter!

Annons

Doftljus, Rituals

Hästen är doftljusens tid och innan vi går all in på juldofterna så passar detta doftljus från Rituals perfekt för att få till en mysigt höstig doft i hemmet. Denna blommiga doft kombinerar den milda doften av indisk ros med lätt, nötaktig doft av sötmandelolja och doftar helt fantastiskt samtidigt som den blir en snygg inredningsdetalj.

Köp doftljuset här (reklamlänk).

doftljus från rituals
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ljusstake i trä, Spring Copenhagen

En av säsongens hetaste trender är trä och hantverkskänsla, här har du båda i en och samma produkt! Caravel ljusstake är en personlig favorit som passar på allt från matbordet till sidobordet.

Annons

Köp den här (reklamlänk).

ljusstake i trä
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ljuslykta i glas, Ellos

Mörkare ute gör att vi vill inreda med ljus inne! Med ljuslyktor i glas lyckas du enkelt med en mysig känsla hemma och dem är dessutom otroligt enkla att inreda med. Kombinera flera storlekar och färger och pryd allt från matbordet till sidobord och fönsterbrädor.

Köp ljuslyktan här (reklamlänk).

ljuslykta i glas
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ljusstake, Klong

Constella är en ljusstake som går att forma hur man vill och arrangera med stor variation. Ljusstaken finns i aluminium och i mässing, i två storlekar; för fem eller tio ljuskällor och är en riktig designklassiker!

Annons

Köp ljusstaken här (reklamlänk).

ljusstake klong
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Bästa tekoppen

Inget är väl mer höstigt än när man får ta fram den stora tekoppen? Nedan hittar du ett perfekt (och otroligt instagramvänligt) köp!

Kopp, HKliving

Kaffekopp med fat gjord av porslin som passar båda kaffe och te!

Köp koppen här (reklamlänk).

kopp
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Dekoration

I kombination med allt de listade ovan så fyller vi gärna hemmen med mer dekoration och inredning för att skapa den mysiga känslan vi vill åt. Ett superknep är att ta in trä i hemmet för att mjuka upp eller vackra vaser att placera höstens kvistar i.

Annons

Räfflad vas, ByOn

Den perfekta glasvasen i räfflat glas som ger fin struktur. Den är lika snygg med eller utan innehåll. Köp den här (reklamlänk).

vas byon
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Poster, Desenio

Ett superknep att ta till för att få till olika känslor i hemmet under de olika säsongerna är posters! I höst satsar vi lite extra på de jordnära tonerna och blandar upp med gult, orange och grönt – precis som träden utanför förnstret.

Köp postern här (reklamlänk).

poster höst desenio
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Se mer:

Decodrömmar: Så stylar du ditt fönsterBrand logo
Decodrömmar: Så stylar du ditt fönster

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons