Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Popcorn, apelsin och pepparkaka – 3 ätbara girlanger du kan göra själv

24 nov, 2020 
Så gör du en apelsingirlang, en pepparkaksgirlang och en popcorngirlang
Sugen på att julpynta redan nu? Satsa på snygga och naturnära girlanger gjorda av ätbart material.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa BillgrenBrand logo
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa Billgren

December och inte minst julen är precis runt hörnet och många är redan igång med julpyntandet. För dig som vill skapa stämningsfull julkänsla men kanske inte gå all-in med dekorationerna är girlanger det bästa alternativet. ELLE Decoration listar 3 tjusiga girlanger som dessutom är gjorda av helt ätbara material – från apelsiner till popcorn. Ett roligt DIY-projekt för hela familjen!

1. Pepparkaksgirlang

Pepparkakshus och jul är sedan gammalt, men varför inte hitta lite nya användningsområden för julklassikern? En pepparkaksgirlang är det perfekta sättet att skapa omedelbar julstämning men samtidigt hålla det sparsmakat. För dig som vill sprida julkänslan rejält i hemmet är det bara att slänga ihop fler girlanger och skapa ett genomgående tema. Snyggt och smart!

Gör så här >>

Så gör du en girlang av pepparkakor

2. Popcorngirlang

Okonventionellt julpynt? Varför inte! Inspireras av ELLE-profilerna Elsa Billgren och Sofia Wood och skapa vackra girlanger av popcorn. Girlangerna gör sig extra fint i fönster, på tavlor, speglar eller i dörröppningar. Komplettera med en eller flera apelsingirlanger för ett mysigare intryck.

Gör så här >>

Så gör du en popcorngirlang

3. Apelsingirlang

Apelsingirlangen lämpar sig nog bättre som dekoration än att ätas upp, men den är på tok för vacker för att inte ha med på listan. Gör en apelsingirlang och se hur hela rummet får ett omedelbart lyft! Apelsinskivorna är både stilrena och nytänkande när det kommer till just julpynt och passar även bra som dekoration till juldrinken. Det tar cirka fyra timmar för apelsinskivorna att torka innan de är redo att hängas upp. Om du inte vill ha de så torra kan du korta ner tiden i ugnen, men fruktköttet bör inte kännas fuktigt när du hänger upp skivorna på tråden.

PS: Älskar du choklad? Om du hellre vill kanderar apelsinskivorna i choklad innan de åker upp på girlangen är det här receptet för dig.

Gör så här >>

Så gör du en girlang av torkade apelsinskivor

LÄS MER:

Elsa Billgren och Sofia Woods drömmiga jul – 8 fina tips

Trendigt julpynt 2020 – 21 snygga shoppingtips att inreda med i jul

Så dekorerar du ute i jul – 8 snygga tips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons