Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

8 ätbara juldekorationer

23 nov, 2017 
Ät- och drickbara juldekorationer.
Julen är dekorationernas högtid – men det är också fokus på att äta och dricka gott. Så varför inte slå två flugor i en smäll? Här är ät- och drickbart julpynt att inreda hemmet med.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Dekorera hemmet med julpynt du även kan stoppa i munnen – det finns så mycket mer än bara pepparkakshus. Här är detaljerna som höjer stämningen – och går alldeles utmärkt att förtära.

1. Äppelljus

Röda äpplen har både färgen och formen som utstrålar jul. Genom att gröpa ur toppen och placera ett värmeljus i öppningen skapar du enkelt en vacker ljuslykta, perfekt att dekorera bordet med under middagsbjudningen.

Äppelljus.
Äppelljus. Foto via: Home sweet homemade

2. Ätbar girlang

Pepparkakor är bra för så mycket mer utöver kakfatet eller som väggar och tak till pepparkakshus. Varför inte trä dem på ett snöre och förvandla julens favoriter till snygga girlanger?

Annons
Ätbar girlang.
Ätbar girlang. Foto: Donna Hay / Plantagen

3. Spritfyllda julgranskulor

För de vuxna julfirarna finns numera julgranskulor fyllda med sprit. The Lakes Distillery ligger bakom det här roliga pyntet med genomskinliga kulor med innehåll av whisky, gin eller vodka.

Spritfyllda julgranskulor.
Spritfyllda julgranskulor. Foto: The Lakes distillery

4. Fruktigt julgranspynt

Citrus i skivor är vanligt att dekorera drinken eller maten med, men det fungerar minst lika bra att hänga i granen. Fäst bara ett hänge i torkade skivor av exempelvis apelsin och vips så har du ett personligt och ätbart pynt till julträdet.

Annons
Fruktigt julgranspynt.
Fruktigt julgranspynt. Foto: A beautiful mess

5. Söta kransar

Kransar att hänga på dörren eller väggen är en julklassiker – men skippa riset till förmån för något sött. Gör en enkel krans av maräng eller pepparkakor istället och ät upp när julen är över.

Söta kransar.
Söta kransar. Foto: Donna Hay

6. Kottar av mandlar

Snyggaste kakorna i jul är definitivt de här söta bakverken av deg, skivade mandlar och kakao – i form av kottar.

Annons
Kottar av mandlar.
Kottar av mandlar. Foto: Etsy journal

7. Dörrkrans av polkagris

Lek med formerna av polkagriskäppar. Det går att göra allt från fina hjärtan att hänga i granen till att göra den här kransen som piffar upp ytterdörren.

Dörrkrans av polkagris.
Dörrkrans av polkagris. Foto: 101 Recycled crafts

8. Tomteluva till vinboxen

Vinboxar är smidigt vid stora middagsbjudningar, men de är inte särskilt dekorativa. Med den här tomteluvan kan du förklä boxen och få den att smälta in bättre bland julpyntet.

Tomteluva till vinboxen.
Tomteluva till vinboxen. Foto: Coolstuff

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons