Så inreder du bäst med varma toner – fyra smarta saker att tänka på

Så inreder du bäst med varma toner, enkla och smarta tips

Hej, värme! Varma toner är allt populärare att inreda med hemma, från omfattande väggar till mindre detaljer. Här samlar vi några smarta saker att ha i åtanke innan förändringen äger rum.
14 oktober, 2021
TV: Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrender
1:22

Efter reklamen: TV: Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrender

(1:22)

Både termerna jordigt och naturnära förekommer med hög frekvens när det kommer till färgtrender, vilket egentligen inte är speciellt konstigt. Majoriteten av kulörerna är neutrala och tidlösa i sina uttryck vilket är tacksamt ur inredningssynpunkt och rent hållbarhetsmässigt.

Inred med varma toner, inredningstips

Varma toner är tidlösa i sitt uttryck och tacksamma att inreda med. Foto: Mikkel Tjellessen | Syns i: Avskalad elegans hemma hos Frama-grundaren i Köpenhamn.

2022 års färgtendenser kantas av samma bekanta jordiga och naturnära kulörer, fast i en varmare tappning. Tänk jordnära beige och brunt i huvudsak med inslag av den ständigt lika aktuella hybridfärgen greige. Om du funderar på hur du bäst inreder med just greige i hemmet samlar vi några smarta knep här.

Vilka färgkombinationer passar bäst till varma toner?

De varma tonerna som ligger i framkant och spås dominera inredningsbilden även framöver stavas beigebruna, i vissa fall gröna. En gemensam nämnare för alla tre är dess neutrala känsla och lättinredda nyanser som öppnar upp för oändligt många färgkombinationer. Testa att kombinera en varm kulör med en annan varm kulör för ett förstärkt blickfång eller bryt av med kallare toner för ett välbalanserat lugn.

Inred med varma toner, färgkombinationer

Jordiga toner gifter sig också väl med varma kulörer, inte minst om du vill skapa kontrast. Foto: Mikael Lundblad Styling: Katia Thøger | Syns i: I Fredrika Magnusson Ciottis Skånegård är allt till salu.

Hur påverkar ljusinsläppet?

Det naturliga ljusinsläppet påverkar färg mer än vad många tror och kan få en kulör att inta en helt främmande skepnad. Om ett rum har ljus från söderfönster kan en varm färg tydligt framhäva och boosta ett miljöns varma känsla. Testa att måla med samma varma kulör i ett rum med norrljus och räkna med att den känns mer sval och dämpad. Se till att provmåla innan du satsar på färgen i större omfattning.

Varma toner i möbler

För dig som vill låta varma toner smitta av sig på möbler finns det vissa varianter som lämpar sig extra väl. I snickerier, från större möbler till mindre inredningsdetaljer, är varma beige och vita toner säkra kort. Färgerna blir fina som grundkulörer och är stilfullt tidlösa i sina uttryck. Addera detaljer i något kallare toner för ett fint komplement i samma neutrala anda.

Inred med varma toner, bruna färger

Sprid den varma känslan i större utsträckning genom att integrera liknande kulörer i en och samma miljö. Foto: James Stokes Styling: Lisa van der Klok | Syns i: Industriellt och naturnära i hjärtat av Amsterdam.

Så framhävs den varma känslan bäst

Boosta den varma, hemtrevliga stämningen i ett rum genom att lägga krut på möbler och detaljer i varma toner. Genom att fokusera på en färgskala får du en tydlig röd tråd med inbjudande atmosfär och märkbar enhetlighet. Om en liten färgklick önskas, testa att experimentera med jordig terrakotta och toner av greige. Förstärka myset med textilier.

0:43

Efter reklamen: TV: Lotta Agatons tre trendtips

(0:43)

Missa inte

Så inreder du bäst med greige – 4 smarta saker att tänka på

Tips och knep som du inte får missa!

Välj rätt väggfärg – 7 tips och saker att tänka på

Nr 6 är så viktigt att göra!

Så målar vi 2022 – inspireras av fem stora färgtrender

Från nedtonat till färgsprakande!