Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Så inreder du bäst med greige – fyra saker att tänka på

13 okt, 2021 
Så inreder du bäst med greige, tips och saker att tänka på
Greige är den tidlösa färgsnackisen som kombinerar beige och grått på bästa tänkbara vis. Inspireras av fyra enkla sätt att inreda med trendnyansen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrenderBrand logo
TV: Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrender

Grått är ett säkert och tidlöst kort när det kommer till kulörer i hemmet, inte minst på väggar, luckor och kakel. För några säsonger sedan såg dock hybridnyansen greige dagens ljus, det perfekta mötet mellan varmt beige och kallare grått. Färgsnackisen tillför samma behagliga lugn och avslappnade estetik som sin strikt grå föregångare, men känns något varmare.

Inred med greige, smarta tips
Greige trivs i regel bra i jordnära miljöer med naturnära färgsättning. Här syns kulören Jotun Lady Minerals 1303 Observe. Foto: Jotun.

Här samlar vi några användbara tips för dig som funderar på att inreda i trendfärgen (som även präglar vår inredningsbild 2022), oberoende om det handlar om en omfattande förändring eller mindre detalj i kulören.

Annons

Vilka färger passar bra med greige?

Då greige är starkt naturnära och neutral i sitt utförande är alla slags nedtonade kulörer perfekta att kombinera greige med. Om du har en något kallare greige variant är klassiskt grått i ljusare, svalare utföranden en god match. En varmare tappning med framträdande beige gifter sig väl med jordiga kulörer. Här kan du variera relativt fritt och antingen tänka enhetligt genom att styla greige med andra ljusa färger eller bryta upp med murriga toner.

Inred med greige, möbler
Det är lätt att fastna på väggarna, men kom ihåg att greige även gör sig fint på möbler och inredningsdetaljer. Foto: Andrea Papini | Syns i: Rustik romantik möter shabby chic på Österlen.

fyra bra saker att tänka på när du inreder med greige:

Kommer i olika nyanser

Att greige grundar sig i beige vet vi alla, men det finns många varianter av hybridfärgen. Vissa greige kulörer är relativt ljusa och drar tydligare åt det grå hållet, medan andra adderar en beige och även jordigare brun underton. Beige och jordiga inslag adderar tydligare värme och resonerar bättre med en varm färgpalett.

Annons

Glöm inte väderstrecken

Det är lätt att fastna på en färg och vilja måla precis allting i den kulören utan att ta vissa nödvändiga faktorer i beaktning – som det naturliga ljusinsläppet. Har du ett ljusinsläpp från norr kommer din greige kulör naturligt dra åt det kallare hållet, medan färgen får sig en varmare, mer intensiv känsla i söderläge.

Inred med greige, våra bästa tips
Inspireras av Daniella Wittes jordnära hem med genomgående greige inslag. Foto: Andrea Papini | Syns i: Jordnära och naturmaterial hemma hos Daniella Witte i Lomma.

Greige möter greige

Mötet mellan greige och jordnära toner är en sak, men glöm inte bort att greige gifter sig mer än väl med andra nyanser av just greige. Låt färgen agera mittpunkt och komplettera med stora och små detaljer i liknande nyanser runtom i rummet eller hemmet som helhet. En tydlig helhetskänsla skapas samtidigt som kulören framhävs bättre.

Annons

Blanda in naturmaterial

Greige är kort och gott en flexibel, tacksam kulör att inreda med som öppnar upp för många olika uttryck – inte minst de jordnära. Naturmaterial gifter sig väl med greige då de ofta går i liknande färgskala. Vissa greige toner kan upplevas annorlunda i direkt anslutning till ljusare träslag, men det kan du enkelt märka av genom provmålning.

TV: Inredningstrender hösten 2021- åtta trender att ha koll påBrand logo
TV: Inredningstrender hösten 2021- åtta trender att ha koll på

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons