Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Billiga utemöbler 2024: Så får du en snygg balkong till budgetpris

04 jun, 2024 
AvStina Meyerson
billiga utemöbler 2024
Vill du göra fint på balkongen i sommar, men har en begränsad budget? Här listar vi 18 prisvärda utemöbler och dekorationsföremål – samt delar med oss av sju tips på hur du enkelt och billigt höjer mysfaktorn på balkongen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inspireras av 5 trender för balkongen och uteplatsenBrand logo
Inspireras av 5 trender för balkongen och uteplatsen

Sommaren 2024 är äntligen här och det är därför hög tid att kavla upp ärmarna och göra det mysigt på balkongen!

Att göra balkongen eller uteplatsen mer hemtrevlig och ombonad behöver faktiskt inte svida så värst mycket i plånboken. Med små medel kan du definitivt höja mysfaktorn rejält – och sätta guldkant på ditt uterum. Därför listar vi här sju tips på hur du inreder en snygg balkong till en låg prislapp, samt tipsar om flera budgetvänliga möbler och dekorationsföremål.

Annons

Så gör du fint på balkongen till budgetpris

  • Satsa på detaljerna. Har du redan balkongmöbler? Skippa att köpa nya om de fortfarande fungerar, även om de känns lite trötta och slitna. Addera fina detaljer istället som sätter en snygg helhet. Det är mycket billigare än att göra stora inköp.
  • DIY. Se över vilka prylar du hade velat uppdatera och tänk över om du kan göra om någonting själv. Kan du kanske sy om ett överdrag eller måla om en utemöbel? Det är ett billigt sätt att förnya dina balkongmöbler på.
  • Prioritera sittmöblerna. Antagligen vill du kunna hänga på din balkong så mycket som möjligt, och för att kunna göra det på ett bekvämt sätt bör du satsa på att kunna sitta skönt. Så du som faktiskt inte har några balkongmöbler från början kan först och främst satsa på just snygga och prisvärda sittmöbler. Mycket mer än så behöver du faktiskt inte.
  • Addera snygga textilier. Det finns flera fina kuddfodral och filtar som enkelt och snabbt kan ändra känslan på din balkong. Du kan välja textilier som är anpassade för utomhusbruk, eller förvara mer ömtåliga varianter i en korg innanför balkongdörren, som du kan ta ut när andan faller på. Det billigaste alternativet är dock att ta ut filtarna och kuddarna som du redan har hemma i vardagsrummet, när det vankas balkonghäng.
  • Grönt är skönt! Du behöver inte köpa dyra blommor för att addera grönska till din balkong. Ett prisvärt alternativ är att sätta kryddväxterna från matbutiken i krukor på balkongen. Om du ändå ska laga mat med kryddorna känns det nästintill gratis! Någonting som faktiskt är gratis är annars att be om sticklingar från familj och vänner.
  • Glöm inte belysningen. Belysning är alltid nummer ett när det kommer till att skapa en mysig atmosfär. Ljusslingor, ljuslyktor och smart solcellsbelysning är oftast inte särskilt dyrt, men höjer enkelt mysfaktorn rejält.
  • Tänk second hand! Andrahandsmarknaden är full av fina, billiga utemöbler och dekorationsföremål. Glöm inte att kolla där när du vill uppdatera din balkong eller uteplats!
Annons

Psst! Se hit om du vill kika på fler balkongmöbler och loungemöbler!

billig soffa i rotting till balkong
Klicka på bilden för att komma direkt till soffan i rotting.

Här är 18 billiga utemöbler och detaljer till balkongen

Har du inga balkongmöbler och är på jakt efter snygga, billiga utemöbler? Eller är du kanske redan på det klara med den funktionella inredningen och är snarare ute efter dekorationsföremålen som kan höja resten? Då har du hittat rätt!

Här listar vi 18 prisvärda möbler och dekorationer till balkongen.

Randigt parasoll

H&M Home

Gul- och vitrandigt parasoll i UV-skyddande material, som inte bara skyddar mot solen utan också blir en härlig färgklick på balkongen.

Annons

Blåa stolar och bord till balkongen

Mica Decorations

Vill du kunna äta härliga måltider utomhus? Satsa på ett snyggt och prisvärt bistroset, som det här från Mica Decorations i en vacker blå kulör. Stolarna och bordet är hopfällbara och således smidiga att förvara när utesäsongen är slut.

Svart ljusslinga

Star Trading

Belysning är som bekant A och O i alla rum – och så även i uterummet. Ljusslingor är mycket populära på balkonger och den här varianten från Star Trading är ett snyggt alternativ.

Annons

Rosa linnekudde

Lovely Linen

Rosa kuddfodral i 100 procent slitstarkt linne. Perfekt för att piffa till loungestolen eller soffan på balkongen! Fodralet finns i hela 20 färger att välja bland.

Rutig bordsduk

Ellos

Ska du ha gäster över på middag på balkongen? Pryd bordet med en fin duk! Den här rutiga duken i slubkvalitet hittar du på Ellos.

Annons

Soffa i rotting

Granit

En sittmöbel som är en riktigt bra investering är en skön och snygg soffa. Med den här handgjorda soffan i rotting behöver du inte så mycket mer för att få till en hemtrevlig balkong!

Stol i rotting

Granit

Om du vill skapa en sittgrupp med din soffa, eller helt enkelt föredrar separata sittplatser, kan du också spana in den här stolen i rotting.

Annons

Grön vattenkanna

Kent och Stowe

Du som har växter på din balkong behöver givetvis en vattenkanna – så slå två flugor i en smäll och skaffa en snygg sådan. Den här tåliga, gröna vattenkannan är riktigt prisvärd!

Grön kruka

Bergs Potter

Vill du ha en kruka med det där lilla extra? Spana in den här glaserade lerkrukan, som skapats med inspiration från Paris latinska områden under 1820-1860-talen.

Annons

Mysig pläd

Ellos

Stickad pläd med fransar på kortsidorna. Filten är mjuk och skön och är perfekt till sommarkvällar på balkongen.

Litet balkongbord

Granit

En balkong har oftast rätt så begränsat med utrymme. Et litet bord som kan hängas på räcket är därför ett smart val – och dessutom tacksamt för plånboken.

Annons

Vit solcellslykta

Granit

Solcellsbelysning är ett riktigt bra budgetalternativ till balkongen, som inte kostar någonting efter inköpet eftersom den inte drar någon el. Den här runda lampan för tankarna till en klassisk rislampa och höjer garanterat mysfaktorn på balkongen.

Charmig äpellåda

Granit

Har du kanske frukt från innergården som ska stå på balkongen i höst, eller behöver du helt enkelt förvaring? En återvunnen äppellåda, som använts på odlingar i Europa, gör också din balkong hemtrevlig i samma veva.

Annons

Klassisk terakottakruka

Granit

En vanlig terrakottakruka fungerar alltid! Välj mellan flera storlekar och addera lite härligt grönt till din balkong.

Stilren balkonglåda

Granit

För att ha växter i olika nivåer är en stor favorit till balkongen såklart blomlådor att ha på räcket. Den här i zink kommer du inte tröttna på!

Annons

Blomlåda i zink

Granit

Om du vill ha fler blommor och växter kring räcket kan du även lägga till de här matchande krukorna med hängen, som också är i stilrent zink.

Randig strandfilt

Arket

Vill du ha en fin, men samtidigt oöm filt till balkongen? Satsa på en smart strandfilt! Den här randiga filten i vackra färger hittar du på Arket.

Annons

Hängande ljuslykta i glas

Granit

Ingenting skapar väl en mysig atmosfär som levande ljus! en budgetvänlig ljuslykta kan hängas i olika höjder på din balkong. Om du är osäker på brandrisken bör du dock skippa de levande ljusen och välja ett smart elljus istället.

Annons