Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Här är stylingtrenderna som spås bli stora på Hemnet 2022

14 dec, 2021 
Här är stylingtrenderna som spås bli stora på Hemnet 2022
Går du i säljtankar eller är du bara sugen på rykande färsk inredningsinspiration? Inspireras av hemstylingtrenderna vi ser mer av 2022 – enligt Hemnet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Här är stylingtrenderna som spås bli stora på Hemnet 2022Brand logo
TV: Här är stylingtrenderna som spås bli stora på Hemnet 2022

Nytt år, nya tendenser – så även inom hemstyling. De senaste åren har präglats av en starkt nedtonad helhetsbild med simpla uttryck och neutrala färgval i mängder. 2021 börjar den sparsmakade tendensen tonas ner och en betydligt varmare färgskala gör entré, inte minst i form av varma gula nyanser.

Nu är 2022 års Hemnet-spaning här, tillsammans med 2021 års mest klickade Hemnet-annonser. Den färgstarka trenden håller i sig och den svårtoppade ombonade känslan spås ta en allt större plats i våra hem.

Annons

Inspireras av 4 tydliga stylingtrender 2022, från karamellfärger till rundade former, enligt Hemnet:

Stylingtrend 1: pigga Karamellfärger

Stylingtrender 2022 enligt Hemnet, karamellfärger
Ljusa, mintgröna toner ser vi mer av bland hemstylingen 2022. Foto: Petra Bindel | Syns i: Färg, roliga detaljer och skön harmoni i Malmölägenheten.

Den något mer uppiggande färgtendensen tar vi med oss in i 2022, denna gång med färginspiration hämtad direkt från godishyllan. Tänk ljusblått, rosa, syrén och mintgrön integrerade bland förra årets trendsäkra gula nyanser. Stylingen får med fördel involvera color blocking, med fler starka kulörer i en och samma miljö.

Annons

Stylingtrend 2: Textil på väggen

Stylingtrender 2022 enligt Hemnet, textil på väggen
Låt en matta, liten som stor, ta plats på väggen för en förstärkt ombonad atmosfär i hemmet. Foto: Ferm living.

Den ombonade estetiken är ett vinnande kort oberoende tid på året. Nästkommande års hemstyling jobbar vidare på den gosiga, ombonade helhetskänslan och maxar den genom att sätta mysiga textilier på väggen. Det bästa tipset är att satsa på en matta, gärna med mönster. En större rymlig matta skapar ett än mer ombonat intryck.

Stylingtrend 3: Statementbelysning i glas

Stylingtrender 2022 enligt Hemnet, taklampa i glas
Nu är det maffiga glasblickfång som tar form på taknivå. Foto: Philip Mccann för Nestor fastighetsmäklare.

Räkna med att se betydligt fler maffiga belysningsblickfång prägla bostadsannonserna 2022, framförallt lampor i glas. Utförandet varierar, från maffiga 70-talsosande varianter till något mer nedtonade och enkla alternativ. Ett hett tips är att hålla koll på auktionssajterna online eller bege sig ut på en loppis- eller second hand-runda.

Annons

Stylingtrend 4: Valv och rundade former

Stylingtrender 2022 enligt Hemnet, valv och rundade former
Historiska influenser från antikens Grekland gör avtryck både bland Pinterest-användarna och Hemnets styling 2022. Foto: Ferm living.

Enligt Pinterest är en av 2022 års stora inredningstrender den nostalgiska, hellenistiska tendensen med influenser av antikens Grekland. Kolonner, pelare, valv och statyer leder alla vägen och Hemnet hintar om en liknande trendutveckling. Enligt bostadsplattformen är det främst valv och maffiga runda konstruktioner som vi kommer att få se mer av.

Se också: Här är årets stora trendfärg 2022 – enligt PantoneBrand logo
Se också: Här är årets stora trendfärg 2022 – enligt Pantone
Annons