Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Met-galan 2023: Bästa beautylooksen från röda mattan

02 maj, 2023 
met galan 2023 trend smink looks röda mattan
Markerade ögon, enkla läppar och parisisk elegans – årets Met-gala bjöd som vanligt på många snygga beautylooks. Men också en oväntad detalj som kan vara början på något nytt! Är du redo att säga hej då till soft glam-eran?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Met-galan 2023: Se kändisarna på röda mattanBrand logo
Met-galan 2023: Se kändisarna på röda mattan

Met-galan beskrivs ofta som en av årets största modehändelser, men sviker sällan vad gäller otroliga beautylooks! I år fick vi bland annat se kändisar som Billie Eilish, Emily Ratajkowski och Paris Hilton briljera på röda mattan.

MET-GALAN 2023 – KARL LAGERFELD: A LINE OF BEAUTY

Met-galan hålls enligt tradition den första måndagen i maj varje år till förmån för Metropolitan Museum of Arts kostym- och modeavdelning. Temat för årets gala var Karl Lagerfeld: A Line of Beauty, som en hyllning till den bortgångne modeskaparen.

Annons

Och inför galan har det spekulerats mycket om vilka som faktiskt skulle gå den omtalade röda mattan. Det ryktades bland annat att Kardashian/Jenner-klanen inte var bjudna, att Rihanna inte kunde medverka och att Blake Livley tackat nej till årets gala. Men visst blev det en kändistät fest!

met galan 2023 beautylooks trend skönhet smink

Met-galan 2023: Kändisarnas bästa beautylooks

Håruppsättningar med megavolym, full fokus på ögon – men också en oväntad detalj som visar att vi kan vara på väg att lämna en stor beautytrend bakom oss! Här är trenderna, makeupen, håret och naglarna vi fick se på årets Met-gala.

Annons

Beautytrenderna från Met-galan 2023

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har samlat bästa beautylooksen från årets Met-gala 2023.

Sminktrend på Met-galan 2023: Billie Eilish eyeliner

Billie Eilish smink trend röda mattan eyeliner

Att galan skulle bjuda på parisisk elegans med mycket spets, pärlor och tyll kom inte som någon större överraskning med tanke på årets tema och Karl Lagerfeldts stora koppling till Paris och Chanel. Men att det var ögon och eyeliner som skulle ta stor plats inom makeup kom som en något större chock. Billie Eilish var en av många som markerade ögonen ordentligt och satsade på en stor eyeliner!

Annons

Hårtrend från met-galan 2023: Emily Ratajkowsk lugg

Emily Ratajkowsk hår trend met galan 2023 lugg

Emily Ratajkowsk var en av många som gjorde entré på röda mattan med en kort lugg! Luggen är en av årets största hårtrender och Emily Ratajkowsks korta variant har vi tidigare sett på bland annat skådespelaren och stilikonen Audrey Hepburn.

Nageltrend på Met-galan 2023: Michaela Coel i chromenaglar

Michaela Coel naglar trend

Skådespelaren och regissören Michaela Coel matchade den utsmyckade guldkreationen med chromenaglar i guld. Chrome var också en tydlig trend på ELLE-galan 2023 där nagelstylisten Frida Selkirk bland annat skapade 400 nageltippar i silverchrome.

Annons

Hårtrend på Met-galan 2023: Jenna Ortegas håruppsättning

jenna ortega met galan 2023 hår uppsättning

Jenna Ortega lyckades pricka in flera av kvällens tydliga beautytrender. Förutom den markanta eyelinern hade Jenna Ortega också en variant av half bun, det vill säga halva håret uppsatt och halva håret utsläppt. Även Gigi Hadid bar frisyren.

Sminktrend på Met-galan 2023: Paris Hilton i sotade ögon

paris hilton met galan 2023 smink trend look

Mjuka och jordnära sotningar brukar vara en dominerande trend på Met-galans röda matta, men i år var det ögonen som fick full fokus. Det visade bland annat Paris Hilton när hon matchade den svarta klänningen med en svart sotning. Det är möjligt att soft glam-eran snart är över och att den naturliga sminkningen snart byts ut mot något mer markanta looks.

Annons

Sminktrend på Met-galan 2023: Kylie Jenner i matt bas

kylie jenner met gala 2023 makeup trend

Det är inte bara den svarta eyelinern och sotningen som är på väg tillbaka! Ser vi på kändisarnas looks på röda mattar ser vi också, något oväntat, att basen med mycket glow nu bytts ut mot en mattare variant. Betyder det att lystern snart får se sig besegrad?

Sminktrend på Met-galan 2023: Rihanna med röda läppar

rihanna met galan 2023 smink trend röda läppar

Rihanna var en av få som vågade satsa på färg på läpparna! Stjärnan matchade den vita klänningen, vars släp hängde långt ner på de berömda trapporna på Metropolitan Museum of Art, med röda läppar och rosiga kinder!

Annons

Sminktrender på Met-galan 2023: Paloma Elsesser inspirerad av 90-talet

Paloma Elsesser met galan 2023 trend smink beauty

Supermodellen Paloma Elsesser vågade gå utanför boxen vad gäller både makeup och hår. Modellens look är tydligt inspirerad av 90-talet där den blå ögonskuggan, de något smalare ögonbrynen och sidbenan dominerade.

Foto: TT

ELLE pop – HGS! Senaste singeltrenden i influencersverigeBrand logo
ELLE pop – HGS! Senaste singeltrenden i influencersverige

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons