Oscarsgalan 2023: oväntade sminktrenden som dominerade

sminktrend oscars 2023 oscarsgalan smink trend

Här är makeuptrenden som gjorde comeback på årets Oscarsgala 2023 – och den går emot senaste årets stora sminksnackis.
13 mars, 2023
Oscarsgalan 2023: Se kändisarna på röda mattan
1:24

Efter reklamen: Oscarsgalan 2023: Se kändisarna på röda mattan

(1:24)

Slå på ljud

Natten till måndag den 13 mars var det dags igen: det gångna årets bästa prestationer inom film presenterades på årets Oscarsgala 2023. Och som alltid under Oscarsgalan bjöds det på en sprakande fest där kändiseliten fullkomligt strålade på röda mattan.

Vackra kreationer i tyll, enkla och eleganta fodralklänningar med snygga släp och såklart mängder av sprakande juveler – galornas gala hade allt. För att inte tala om alla underbara (och något otippade) håruppsättningar! Både Rihanna, Winnie Harlow och Sandra Oh satsade till exempel på en slarvig hårknut, medan Lady Gaga och den brittiska skådespelaren Florence Pugh gick för en något mer slickad hårstyling.

Men det var främst en beautytrend vi såg överallt på röda mattan (och även på Vanity Fairs efterfest) – och den går emot det senaste årets stora makeuptrend.

Här är allt du behöver veta om sminkningen – och bli inte förvånad om du snart ser trenden överallt!

Enkla flätor och snygga knutar – här är årets stora hårtrender på Oscarsgalan

Sminket på Oscarsgalan 2023

Det är sällan det hålls tillbaka på Oscarsgalans röda mattan och ofta är det läpparna som får stå i fokus. Men i år såg vi en ny makeuptrend fullkomligt dominera! Nu var det i stället ögonen som hamnade i blickfånget.

Så klädde sig kändisarna på Oscarsgalan 2023 – bilder från röda mattan

Oväntade beautytrenden från Oscarsgalan 2023

Det senaste årets stora makeuptrend har helt klart varit den naturliga sminkningen, eller "Clean girl beauty" som den också kallas. Därför har vi sett betydligt mindre av va-va-voom-fransar och eyeliners och betydligt mer rosiga kinder och glödhet glow. Men på årets Oscarsgala var det otippat nog eyelinern som stod i fokus. Och inte vilken eyeliner som helst, utan varianten "Siren eyes".

Kanske är detta en hint på att den naturliga sminktrenden snart är över?

rihanna smink oscars 2023
John Salangsang/Shutterstock

Rihanna, Vanessa Hudgens, Cara Delevingne, Winnie Harlowe och Florence Pugh är bara en handfull av alla kändisar som satsade på den snygga eyelinern. När det sedan vankades Vanity Fairs traditionella efterfest såg vi även Kendall Jenner, Gigi Hadid och Rita Ora rocka looken.

Oscarsgalan 2023: Största snackisarna från nattens gala

Gigi Hadid

gigi hadid vanity fair smink oscars 2023
OConnor-Arroyo / AFF-USA.com / MEGA

Kerry Washington

Kerry Washington vanity fair oscars 2023
Evan Agostini
Oscarsgalan 2023: Favorit-looksen från efterfesten!

Kylie Jenner

kylie jenner vanity fair 2023
OConnor-Arroyo / AFF-USA.com / MEGA

Hailey Bieber

hailey bieber vanity fair 2023
OConnor-Arroyo / AFF-USA.com / MEGA
rita ora vanity fair oscars 2023

Beverly Hills, CA - Celebrities at the 2023 Vanity Fair Oscar Party at the Wallis Annenberg Center for the Performing Arts in Beverly Hills.Pictured: Rita OraBACKGRID USA 12 MARCH 2023 BYLINE MUST READ: MediaPunch / BACKGRIDUSA: +1 310 798 9111 / [email protected]: +44 208 344 2007 / [email protected]*UK Clients - Pictures Containing ChildrenPlease Pixelate Face Prior To Publication*

MPNC

Rita Ora

Kendall Jenner

Kendall Jenner
Evan Agostini

Megan Thee Stallion

Megan Thee Stallion
Doug Peters

Siren eyes går att beskriva som en blandning mellan smokey eye och den klassiska cat eye-looken. Men vad som gör Siren eyes extra unik är det faktum att du ger ögat ett ordentligt lyft. Tekniken handlar om att måla eyelinervingen efter ögats form – och gå in med eyeliner även i ögonvrån för att ge en förlängande look till ögat.

Foto: TT

Oscarsgalan 2023: Största snackisarNA från galan
1:28

Efter reklamen: Oscarsgalan 2023: Största snackisarNA från galan

(1:28)

Slå på ljud