Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Oscarsgalan 2023: oväntade sminktrenden som dominerade

13 mar, 2023 
sminktrend oscars 2023 oscarsgalan smink trend
Här är makeuptrenden som gjorde comeback på årets Oscarsgala 2023 – och den går emot senaste årets stora sminksnackis.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Oscarsgalan 2023: Se kändisarna på röda mattanBrand logo
Oscarsgalan 2023: Se kändisarna på röda mattan

Natten till måndag den 13 mars var det dags igen: det gångna årets bästa prestationer inom film presenterades på årets Oscarsgala 2023. Och som alltid under Oscarsgalan bjöds det på en sprakande fest där kändiseliten fullkomligt strålade på röda mattan.

Vackra kreationer i tyll, enkla och eleganta fodralklänningar med snygga släp och såklart mängder av sprakande juveler – galornas gala hade allt. För att inte tala om alla underbara (och något otippade) håruppsättningar! Både Rihanna, Winnie Harlow och Sandra Oh satsade till exempel på en slarvig hårknut, medan Lady Gaga och den brittiska skådespelaren Florence Pugh gick för en något mer slickad hårstyling.

Annons
sminktrend oscarsgalan 2023

Men det var främst en beautytrend vi såg överallt på röda mattan (och även på Vanity Fairs efterfest) – och den går emot det senaste årets stora makeuptrend.

Här är allt du behöver veta om sminkningen – och bli inte förvånad om du snart ser trenden överallt!

Sminket på Oscarsgalan 2023

smink röda mattan oscars 2023

Det är sällan det hålls tillbaka på Oscarsgalans röda mattan och ofta är det läpparna som får stå i fokus. Men i år såg vi en ny makeuptrend fullkomligt dominera! Nu var det i stället ögonen som hamnade i blickfånget.

Annons

Oväntade beautytrenden från Oscarsgalan 2023

Det senaste årets stora makeuptrend har helt klart varit den naturliga sminkningen, eller "Clean girl beauty" som den också kallas. Därför har vi sett betydligt mindre av va-va-voom-fransar och eyeliners och betydligt mer rosiga kinder och glödhet glow. Men på årets Oscarsgala var det otippat nog eyelinern som stod i fokus. Och inte vilken eyeliner som helst, utan varianten "Siren eyes".

Kanske är detta en hint på att den naturliga sminktrenden snart är över?

rihanna smink oscars 2023

Rihanna, Vanessa Hudgens, Cara Delevingne, Winnie Harlowe och Florence Pugh är bara en handfull av alla kändisar som satsade på den snygga eyelinern. När det sedan vankades Vanity Fairs traditionella efterfest såg vi även Kendall Jenner, Gigi Hadid och Rita Ora rocka looken.

Annons

Gigi Hadid

gigi hadid vanity fair smink oscars 2023

Kerry Washington

Annons

Kylie Jenner

kylie jenner vanity fair 2023

Hailey Bieber

hailey bieber vanity fair 2023
rita ora vanity fair oscars 2023
Beverly Hills, CA - Celebrities at the 2023 Vanity Fair Oscar Party at the Wallis Annenberg Center for the Performing Arts in Beverly Hills.Pictured: Rita OraBACKGRID USA 12 MARCH 2023 BYLINE MUST READ: MediaPunch / BACKGRIDUSA: +1 310 798 9111 / [email protected]: +44 208 344 2007 / [email protected]*UK Clients - Pictures Containing ChildrenPlease Pixelate Face Prior To Publication*

Rita Ora

Kendall Jenner

Kendall Jenner

Megan Thee Stallion

Megan Thee Stallion

Siren eyes går att beskriva som en blandning mellan smokey eye och den klassiska cat eye-looken. Men vad som gör Siren eyes extra unik är det faktum att du ger ögat ett ordentligt lyft. Tekniken handlar om att måla eyelinervingen efter ögats form – och gå in med eyeliner även i ögonvrån för att ge en förlängande look till ögat.

Foto: TT

Oscarsgalan 2023: Största snackisarNA från galanBrand logo
Oscarsgalan 2023: Största snackisarNA från galan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons