Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets stora hårtrender på Oscarsgalan 2023 – här är frisyrerna vi älskar

13 mar, 2023 
oscarsgalan 2023 frisyrer styling hår
Coola klipp och eleganta uppsättningar – gästerna på årets Oscarsgala 2023 bjöd på snygga looks med extra allt. Här är hårtrenderna som dominerade på röda mattan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Oscarsgalan 2023: Se kändisarna på röda mattanBrand logo
Oscarsgalan 2023: Se kändisarna på röda mattan

Natten till den 13 mars svensk tid gick den 95:e upplagan av Oscarsgalan av stapeln och röda mattan var som vanligt ingen besvikelse när filmvärldens finaste pris skulle delas ut. Årets Oscarsgala, som hölls på Dolby Theatre i Los Angles, bjöd på både strass, spets – och en hel del otroliga hårlooks.

Bland snygga och tidlösa lockar såg vi också enkla (och slarviga) hårknutar. Men såklart även en hel del spektakulära uppsättningar, som Danai Guriras hår som minst sagt nådde högre höjder.

Hårtrender under Oscarsgalan 2023

ELLE har samlat några av kvällens mest omtalade hårlooks!

Annons

Hår på Oscarsgalan 2023: Emily Blunt

emily blunt röda mattan oscars 2023 hår frisyr

Emily Blunt höll sin look enkel och den vita off shoulder-klänningen matchades med en elegant hårknut. Skådespelaren var också en av prisutdelarna på galan och inledde prisutdelningen med att presentera vinnaren i kategorian "Best animated feature film" tillsammans med Dwayne Johnson.

Hår på Oscarsgalan 2023: Lady Gaga

lady gaga hår oscarsgalan 2023

Lady Gagas kom iklädd i en elegant klänning som matchades med en lika elegant (och trendig), inbakad fläta! Senare under kvällen sjön Lady Gaga låten Hold my hand och klänningen ersattes av slitna jeans och en enkel t-shirt, samtidigt som all makeup tvättades bort. Håret var däremot detsamma!

Annons

Hår på Oscarsgalan 2023: Danai Gurira

Danai Gurira hår oscarsgalan 2023

Skådespelaren Danai Gurira bjöd på en av kvällens mest omtalade hårlooks och tog helt klart håruppsättningen till högre höjder! Under galan presenterade Danai Gurira Rihanna när hon skulle framföra låten Lift me up från filmen Black Panther.

Hår på Oscarsgalan 2023: Cara Delevingne

Cara Delevingne oscarsgalan 2023 hår

Modellen Cara Delevingne gick röda mattan i en vacker, röd klänning signerad Elie Saab. Håret sattes i en klassisk gala-uppsättning där en stram, låg knut stod i fokus. Håruppsättningen är också en av årets trendigaste hårstylings!

Annons

Hår på Oscarsgalan 2023: Rihanna

rihanna hår oscarsgalan 2023

Rihanna bjöd på en enkel och annorlunda uppsättning för att vara Oscarsgalan. För Rihanna stod nämligen den slarviga hårknuten i fokus – som passande nog också är en av årets stora hårtrender 2023. När Rihanna sedan framförde låten Lift me up (som också var nominerad i kategorin "Best music original song"), hade håret släppts ut.

Hår på Oscarsgalan 2023: Florence Pugh

Florence Pugh hår oscarsgalan 2023

Den brittiska skådespelaren Florence Pugh dök upp i en trendig och kreativ mikrolugg! Luggen, som egentligen var en del av tofsen hade tagits fram i en böljande form.

Annons

Hår på Oscarsgalan 2023: Salma Hayek och Valentina Paloma

Salma Hayek och Valentina Paloma röda mattan frisyr oscarsgalan 2023

Mor och dotter Salma Hayek och Valentina Paloma gick röda mattan tillsammans och bjöd båda på två snygga hårstylings i sann Oscars-anda! Salma delade också ut pris i kategorin "International feauture film" där All quiet on tje western front kammade hem priset.

Hår på Oscars 2023: Winnie Harlow

Winnie Harlow oscars 2023

Den slarviga hårknuten var utan tvekan en oväntad detalj på röda mattan! Supermodellen Winnie Harlow matchade till exempel sin klänning signerad Armani Privé, med en hårknut där stråna fick flyga fritt!

Annons

Hår på Oscars 2023: Eva Longoria

eva longoria hår frisyr oscars 2023

Eva Longoria strålade i en klänning från Zuhair Murad. Håret fick också stråla i en elegant backslick!

Foto: TT

Oscarsgalan 2023: Största snackisarNA från galanBrand logo
Oscarsgalan 2023: Största snackisarNA från galan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons