Smarta tricket för att locka håret – utan locktång

lockigt hår med durkslag trend tiktok

TikTok tar nu heatless curls till en ny nivå – och det nya knepet är smartare (och märkligare) än någonsin! Här är allt om det geniala hårtricket som lockar håret, med redskapet du garanterat redan har hemma.
30 januari, 2023
ELLE Beauty: Min rutin – med Nicole Falciani
5:19

Efter reklamen: ELLE Beauty: Min rutin – med Nicole Falciani

(5:19)

Slå på ljud

TikTok har lärt oss en hel del vad gäller beauty: skin flooding som ger ett strålande glow till huden och hyaluronsyra för håret, är till exempel två smarta trender vi inte får nog av. Det är också på appen som vi sett sminkningar som doe eyes, clean girl beauty och mermaid makeup göra succé.

Men det nya tricket att gå viralt kan vara det smartaste hittills och du har med största sannolikhet redan allt du behöver för att lyckas med looken hemma.

Här är allt du behöver veta om hur du lockar håret utan att faktiskt behöva använda ett värmeverktyg.

Efter skin cycling och slugging – nu är det skin flooding som gäller

Locka håret med durkslag – smarta tricket från TikTok

Med bandet från en badrock, med strumpor hängandes längst huvudet och med hjälp av ett sugrör... Intresset av att locka håret utan att faktiskt behöva använda värmeverktyg tar aldrig slut och hashtagen #heatlesscurls har närmare 4 miljarder (!) visningar på TikTok.

Det nya smarta hårtricket handlar om att trolla fram lockar med hjälp av ett durkslag (eller sil) och resultatet är riktigt imponerande. Tanken är att durkslaget ska få samma effekt som en diffuser till din hårfön och då ge mjuka, naturliga och definierade lockar.

Locka håret utan locktång – så gör du hemma

Att lyckas med looken är också löjligt lätt, men för att få till lockarna är det en fördel om du har ett hår med självfall eller lockar. Annars finns det risk att stylingen faller under dagen.

Förbered håret med ett värmeskydd och använd en curl cream som hjälper till att tämja frissen och definierar lockarna. Tänk på att håret ska vara handdukstorkat för bäst resultat.

Guide: Enkla (och snygga) frisyrer för alla hår

Vänd huvudet upp och ner, lägg håret i durkslaget och tryck durkslaget upp mot huvudet för att ge lockar och volym från hårbotten. Vänd sedan tillbaka huvudet och lägg längderna i durkslaget, lyft håret och föna.

Foto: Imaxtree

Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hår
1:01

Efter reklamen: Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hår

(1:01)

Slå på ljud