Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Smarta tricket för att locka håret – utan locktång

30 jan, 2023 
lockigt hår med durkslag trend tiktok
TikTok tar nu heatless curls till en ny nivå – och det nya knepet är smartare (och märkligare) än någonsin! Här är allt om det geniala hårtricket som lockar håret, med redskapet du garanterat redan har hemma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Min rutin – med Nicole FalcianiBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Nicole Falciani

TikTok har lärt oss en hel del vad gäller beauty: skin flooding som ger ett strålande glow till huden och hyaluronsyra för håret, är till exempel två smarta trender vi inte får nog av. Det är också på appen som vi sett sminkningar som doe eyes, clean girl beauty och mermaid makeup göra succé.

Men det nya tricket att gå viralt kan vara det smartaste hittills och du har med största sannolikhet redan allt du behöver för att lyckas med looken hemma.

Här är allt du behöver veta om hur du lockar håret utan att faktiskt behöva använda ett värmeverktyg.

Annons

Locka håret med durkslag – smarta tricket från TikTok

locka håret utan locktång trick tiktok

Med bandet från en badrock, med strumpor hängandes längst huvudet och med hjälp av ett sugrör... Intresset av att locka håret utan att faktiskt behöva använda värmeverktyg tar aldrig slut och hashtagen #heatlesscurls har närmare 4 miljarder (!) visningar på TikTok.

Det nya smarta hårtricket handlar om att trolla fram lockar med hjälp av ett durkslag (eller sil) och resultatet är riktigt imponerande. Tanken är att durkslaget ska få samma effekt som en diffuser till din hårfön och då ge mjuka, naturliga och definierade lockar.

Annons

Locka håret utan locktång – så gör du hemma

Att lyckas med looken är också löjligt lätt, men för att få till lockarna är det en fördel om du har ett hår med självfall eller lockar. Annars finns det risk att stylingen faller under dagen.

Förbered håret med ett värmeskydd och använd en curl cream som hjälper till att tämja frissen och definierar lockarna. Tänk på att håret ska vara handdukstorkat för bäst resultat.

Vänd huvudet upp och ner, lägg håret i durkslaget och tryck durkslaget upp mot huvudet för att ge lockar och volym från hårbotten. Vänd sedan tillbaka huvudet och lägg längderna i durkslaget, lyft håret och föna.

Foto: Imaxtree

Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hårBrand logo
Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hår

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons