Glöm gardinluggen – drape bangs är den nya luggtrenden

Draperilugg, drape bangs

Älskar du gardinluggen men känner för något nytt? Då kan trendiga drape bangs (draperiluggen) vara något för dig. Kändisarna älskar den och den passar oavsett om du har lockigt eller rakt hår, en hellång eller uppklippt frisyr!
17 juni, 2022
VIDEO: Så tar du hand om håret på sommaren
0:59

Efter reklamen: VIDEO: Så tar du hand om håret på sommaren

(0:59)

Slå på ljud

Vi verkar aldrig tröttna på gardinluggen, men nu har det kommit en ny luggtrend vi redan är besatta av! Och det bästa av allt? Den ger oss det vi älskar med gardinluggen – och mer därtill.

Här är den nya hårtrenden som tar över efter balayage

Vad är skillnaden mellan gardinlugg och drape bangs?

Gardinlugg, eller curtain bangs, är en lugg som fint ramar in ansiktet. Längdmässigt brukar den sluta någonstans nedanför ögonbrynen och ovanför kindbenen.

Drape bangs (direkt översatt till draperilugg på svenska) kan enkelt beskrivas som en utväxt gardinlugg. Utseendemässigt har den allt vi älskar med gardinluggen, bara att den är längre. Och den kan stylas precis på samma sätt, även om volymen inte blir fullt lika bouncy i och med att längden kan tynga ner.

Draperiluggen kan också beskrivas lite som en blandning mellan lugg och uppklippning och brukar sluta någonstans i haklängd. En fördel med draperiluggen är att du enkelt kan variera din look. Till skillnad från den kortare gardinluggen kan du få upp draperiluggen i hästsvansen och uppsättningen.

Efter wolf cut – här är nya trendiga hårklippningen som tar över

Så fixar du draperiluggen

Om du redan har gardinlugg på utväxt, grattis! Du behöver inte göra något alls, du har redan satt trenden! Om du ännu inte hakat på och klippt lugg kan du bara be frisören klippa upp kortare längder i nivå med hakan.

Kändisar som inspirerar med draperilugg

Syndney Sweeney har inte bara inspirerat till hårfärgstrenden mahognyblont på sistone, nu är det hennes lugg vi inspireras av. Den är verkligen den perfekta draperiluggen om du är ute efter ett mindre uppklippt och flikigt alternativ.

Jennifer Lopez är en annan kändis som bär upp draperiluggen och kombinerar den med sina fylliga lockar och highlights. Men du behöver inte ha lockigt svall (eller locka håret) för att bära upp draperiluggen. Den är lika snygg till den sleeka frisyren med glansiga, raka längder.

Har du en wolf cut på utväxt kan HoYeon Jungs look vara något att satsa på. Hennes draperilugg skapar tillsammans med övriga uppklippta längder en levande frisyr.

Källa: Glamour Foto: Instagram/@hannahjewelkohn

SE OCKSÅ: 8 gånger Hailey Bieber rockat 90-talsfrisyrer att inspireras av
1:06

Efter reklamen: SE OCKSÅ: 8 gånger Hailey Bieber rockat 90-talsfrisyrer att inspireras av

(1:06)

Slå på ljud