Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Mahognyrött och mahognyblont är de trendigaste hårfärgerna

22 mar, 2022 
Trendig hårfärg bland kändisarna är rött
Det är en ny hårfärgstrend i stan – och den stavas strawberry brunette, mahogany red och mahogany blonde. Ingen har väl missat att de röda nyanserna fullkomligt tagit över Hollywood, våra flöden – och hårdrömmar. ALLA vill vara redheads nu och det finns en nyans för alla, oavsett om du är mörkhårig, brunhårig eller blond!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Här är vårens hårtrender 2022Brand logo
TV: Här är vårens hårtrender 2022

Internet tappade det fullkomligt när Kendall Jenner gick från chokladbrun kalufs till en varm, röd sådan. Man kan lugnt säga att det är just den kulören som regerar bland hårfärgstrenderna just nu – strawberry brunette, också kallad mahogany red (mahognyrött) samt mahogany blonde (mahognyblont).

Kendall Jenner i rött hår
Alla vill ha Kendalls röda hårfärg just nu.

Kendalls hårstylist om röda trenden

Kendells hårstylist Jenna Perry (@jennaperryhair) – som också fixar håret på stjärnor som Bella Hadid, Jennifer Lawrence, Maude Apatow och Emily Ratajkowski – är själv naturligt rödhårig. För Refinery29 berättar hon att trenden egentligen inte är ny, utan sågs redan förra året.

Annons

– Nu när många A-kändisar blir rödhåriga och skapar rubriker blir det mer mainstream, säger hon.

Hon tror anledningen till att många kändisar väljer rött är att det är så unikt.

– De vill ha något spännande, de vill sticka ut, för det finns oftast bara en rödhårig i ett rum.

Kendall i rött hår
Mahognyrött är den trendigaste tonen att färga håret i.

Barbie Ferreira gick från brunsvart till mahogny

En annan välkänd brunett som nyligen gick samma väg som Kendall är Euphorias Barbie Ferreira, som med hjälp av Rachel Bodt (@rachel_bodt), färgexpert och brand ambassador på Matrix, fick nyansen vi alla drömmer om.

Annons

Rachel tror att Barbies förvandling fungerar som en stor inspirationskälla för många som går i hårfärgningstankar just eftersom Barbie gick från mörkbrunt – nästan svart – till den trendiga röda.

– Folk säger att de kan relatera då de har samma typ av hårfärg. Att se många rödhåriga just nu gör att de kan visualisera det, säger hon till Refinery29.

Sydney Sweeney i trendhybriden mahognyblont

Sydney Sweeney är den senaste bland kändisar som blev rödhårig och gick från blond till trendfärgen som kallas mahogany blonde.

Annons
Sydney Sweeney rött hår
Sydney Sweeney valde mahognyblont när hon färgade sitt tidigare blonda hår.

Mahognyblont är den perfekta hybriden mellan rött och blont, om du inte är modig nog att gå hela vägen som Kendall och Barbie, utan vill behålla det blonda, men med en trendig röd twist!

En röd nyans för alla hårfärger

Enligt Bodt finns det en röd nyans för alla, så om just strawberry brunette/mahognyrött eller mahognyblont inte är för dig finns det många andra röda och varma nyanser att välja mellan. Varför inte en ton som drar mer åt kopparhållet? Eller en mörkare djupröd nyans som Sophie Turner?

Annons
Sophie Turner har tonat håret rött igen
Sophie Turner är åter tillbaka till det röda håret, efter en period som blondin.

TESTA TIKTOK-FILTRET

Funderar du på om röda nyanser verkligen är för dig? Testa själv, på TikTok finns nämligen ett filter att prova om du vill ta reda på hur du ser ut med rött hår.

@chiaraking

THE POWER I WOULD HOLD WITH RED HAIR 👩‍🦰 #redhaircolour #redhair #haircolourfilter

♬ Im so not shy - 진Jen
Annons

Men varning, risk finns att du kommer älska det så mycket att du får kasta dig på bokningen hos din närmsta frisör för en trendig makeover i mahognyns tecken!

Se också: Kändisarna som varit både blondiner och brunetterBrand logo
Se också: Kändisarna som varit både blondiner och brunetter

Källa: Refinery29

Annons