Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Därför ska du lägga till Aloe Vera i din hudvårdsrutin

24 sep, 2019 
AvMoa Alfredsson
Har du koll på ingrediensen aloe vera? ELLEs Moa Afredsson reder ut all du behöver veta om superingrediensen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Aloe vera är inte bara en sommaringrediens att ta till för att lindra en bränna – det är även en superingrediens att använda i sin hudvårdsrutin året om. ELLE listar anledningarna till varför du alltid ska ha en aloe vera-produkt hemma.

5 anledningar till att aloe vera är en superingrediens i hudvård:

1. Aloe vera är rik på vitaminer

Aloe vera-plantan är rik på vitaminerna A, B, C, D och E. Förutom att vara en riktig vitaminboost innehåller aloe veran också mineraler som magnesium och zink. Och det är kombinationen av dessa ämnen som ger aloe veran sin lugnande och skyddande effekt.

Läs mer: Så fungerar retinol – och därför är det bra för huden

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2. Aloe vera lugnar irriterad hud

Även om aloe vera ofta förknippas som något man använder efter att man bränt sig är den även en superbehandling för andra typer av irritationer i huden. Upplever du rodnad eller har du problem med finnar kan aloe veran även hjälpa till att lugna den typen av irritationer.

Annons

Läs också: Första hjälpen mot röd hy – bästa produkterna mot rosacea

3. Aloe vera har många användningsområden

Använd aloe veran som en behandlande gel eller lägg aloen som en ansiktsmask. Använder du ren aloe vera kan du frysa den i iskuber och ta fram ur frysen när din hud behöver lugnas. Håll iskuben mot områden som rodnar eller på en extra inflammerad finne.

Läs också: Så blir du av med finnar över natten – punktbehandlingar som fungerar

4. Använd aloe vera som serum

Något av det bästa du kan göra med aloe vera är att använda ingrediensen som ett serum. Eftersom aloe vera innehåller en hög halt av vatten så kommer du få effektiv effekt om du applicerar den innan din kräm. Krämen kommer sen att se till att huden absorberar produkten och du undviker att de bra ingredienserna avdunstar.

Läs också: Beautyredaktören listar årets bästa fuktserum som räddar torr hy

5. Bli av med torra fläckar med aloe vera

Har du till exempel en finne du torkat ut med olika behandlande produkter? Då kan du sen använda aloe vera för att återfukta det torra området – för att undvika att sminket lägger sig kakigt ovanpå.

Annons

Läs mer: Aha, bha & pha-syra: allt du behöver veta och bäst i test

Aloe 99, holika holika – gel med 99% aloe vera

Aloe vera-gel som innehåller 99 procent aloe vera-saft, från Holika Holika. Läs mer om gelen och köp den här. (reklamlänk)

holika holika aloe vera gel bästa
Aloe Holika Holika 99% soothing gel innehåller 99% aloe vera-saft. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Aloe vera toner, Mario Badescu – ansiktvatten med aloe vera

Lugnande ansiktsvatten med aloe vera, från Mario Badescu. Läs mer om ansiktsvattnet och köp det här. (reklamlänk)

aloe vera toner mario badescu recension omdöme betyg
Mario Badescu aloe vera toner är ett ansiktsvatten med högkoncentrerad aloe vera. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

Calendula soothing hydration masque, Kiehls – ansiktsmask med aloe vera

Mask som piggar upp trött och uttorkad hy, från Kiehls. Har vunnit pris i ELLE International Beauty Awards. Läs mer om masken och köp den här. (reklamlänk)

kiehls soothing hydration masque calendula & aloe recension omdöme betyg
Calendula & Aloe Soothing hydration masque från Kiehls är en ansiktsmask med aloe vera. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

Läs mer: Torr och fnasig hud? Så rengör du ditt ansikte – utan att torka ut

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons