Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Boho chic är tillbaka – inspireras av den bohemiska beautytrenden

16 feb, 2023 
boho chic smink bohemiskt hår
Lätta vågor, en enkel bas och flätor som fina detaljer – den bohemiska stilen har hittat tillbaka! ELLEs beautyredaktör har samlat inspirationen som för tankarna till 70-talets avslappnade stil.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrerBrand logo
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

Virkat mode, mockadetaljer och ett överflöd av fransar – den bohemiska trenden, eller boho chic som den också kallas, har hittat tillbaka till modescenen! Inom samma tema ser vi också hur "boho aesthetics" à la systrarna Olsen på 00-talet, trendar inom beauty. Minimalistiska flätor och mjuka vågor tillsammans med en lätt makeupbas och bryn i fokus – beautytrenden må vara enkel, men är riktigt elegant!

boho chic skönhet smink bohemisk trend

Boho chic – inspiration på bohemisk makeup och hår

Den bohemiska stilen är en självklar favorit så fort sommarens festivaler kickar igång. Men visningar som Altuzarra, Isabel Marant och Alberta Ferretti visar att boho-trenden bara blir större och större. Här är bästa inspirationen på 5 snygga beautylooks i sann boho chic-anda.

Annons

Bohemiskt hår – vågor i håret

bohemiskt hår inspiration trend

70-talets hårtrender är tillbaka i alla färger och former! Vi ser bland annat hur gardinluggen är en av årets trendiga frisyr medan kallare toner och "hårdare" hårfärger har ersatts av mjuka och naturliga nyanser. Vad gäller stylingen ser vi både fokus på volym (hej värmespolar), men även hur det vågiga håret tar mer plats. Och det mjuka vågorna är också en tydlig detalj inom den bohemiska trenden.

Bohemisk makeup – enkel basmakeup

boho chic makeup trend smink

En tacksam trend inom boho chic är såklart den avskalade (och riktigt snygga) basmakeupen. Den bohemiska makeuptrenden handlar främst om att ge lyster till huden, främst genom skin prep.

Annons

Boho chic – bohemiska flätor

bohemiska flätor hår trend.

Inom den bohemiska beautyn är det detaljerna som räknas – och en typisk sådan är såklart flätan! En stor, lös fläta i bak eller två små flätor i fram vid luggen spelar ingen roll. Men räkna med att vi inte sett nog av den snygga stylingen!

Boho chic makeup – buskiga ögonbryn

bohemisk smink boho chic

Som en kontrast till de blekta brynen får vi såklart inte nog av buskiga (och något otämjda) ögonbryn. Allt som krävs är en brow gel för att borsta upp brynen.

Annons

Bohemiska accessoar – nätmössan

nätmössa trend bohemisk stil

Den virkade nätmössan var lika trendig på 70-talet som när Anastasia och Christina Aguilera bar den på tidiga 00-talet. En typisk håraccessoar som osar boho chic!

Foto: Launchmetrics/Spotlight.

Snygga och enkla uppsättningar - för alla hårlängderBrand logo
Snygga och enkla uppsättningar - för alla hårlängder
Annons