Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Så fungerar löshår med tejp – skönhetsredaktören testar Bhbd extensions

09 aug, 2023 
löshår med tejp före efter recension bhbd
Drömmer du om långt hår och ett voluminöst svall? Då kan extension vara något för dig. ELLEs beautyredaktör har testat det nya löshåret med tejp – och resultatet är otroligt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så får du bort gula skiftningar i håretBrand logo
Så får du bort gula skiftningar i håret

Många drömmer om ett längre, friskare och tjockare hår, men den som har försökt att spara vet att det kräver en hel del tålamod. Precis som mycket annat är det gener som påverkar håret. Men också hur du tar hand om ditt hår. Regelbundna frisörbesök, en hårbotten som mår bra samt vårdande och stärkande hårvårdsprodukter ökar chanserna för ett längre och mer välmående hår.

Men den enkla och snabba (men också ack så kostsamma) genvägen för att fixa långa och tjocka längder stavas extensions. En riktig lyxbehandling som på mindre än en timme trollar fram ett snyggt svall.

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har träffat grundaren bakom extensions- och perukmärket Bhbd, Louise Sköld, som går igenom allt du behöver veta om nya tidens löshår. Scrolla vidare för att se före- och efterbilderna!

löshår före bhbd extensions
ELLEs beautyredaktör innan isättning av löshåret från Bhbd.

Hur fungerar extensions med tejp?

Det finns i dag mängder av olika löshår på marknaden – både när det gäller fäste och hårkvalité. En av den senaste tidens mest omtalade varianter är löshår som fästs med hjälp av tejp. Tejpextensions beskrivs som en skonsam variant eftersom löshåret inte sliter lika mycket på det naturliga håret. Löshåret fästs i slingor mellan det naturliga håret och växer sedan ner med håret. Tejpextensions är också tacksamt eftersom fästet smälter in sömlöst i håret, och går att fästa på hår som är väldigt tunt, utan att synas.

Annons

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ BHBD extensions OCH HAIRTALK?

Många känner förmodligen till Hairtalk. Ett populärt löshår med tejp som funnit i Sverige sedan 2014. Men nu kommer den svenska varianten av extensionsjätten. När det kommer till det nya löshåret från Bhbd har man behållt den skonsamma tejpteknik men använder ett annat hår.

– Vi använder oss av mongoliskt hår som är ett följsamt, frissfritt och mjukt hår. Det kommer inte att bete sig som det indiska eller asiatiska håret som lockar sig mer och är lite mer benäget att bli frissigt. Det sväller mycket, vilket vårat löshår inte gör. Frisören behöver därför inte tvättat håret innan de sätter i det, utan det är som det är. Vi har också liknande fästen som Hairtalk har, men jag ville göra dom lite tunnare men samtidigt väldigt starka, säger Bhbd-grundaren Louise Sköld, som också var med och tog in Hairtalk till Sverige år 2014.

Louise Sköld bhbd extensions
Louise Sköld, grundare av Bhbd.

Även hållbarhet står i fokus för Louise som fortsätter:

– Att kunna ha återvinningsbara pappersförpackningar, etiskt inhandlat hår och jättehöga krav på fabriken. Fabriken vi använder är till exempel en miljöcertifierad fabrik. Vi samlar också in löshår och gör barnperuker till barn som drabbats av cancer. Det har verkligen varit en dröm som nu blir sann.

Annons

Hur länge håller extensions med tejp?

– Vi har en garanti på att du ska kunna sätta om ditt hår tre gånger, men jag har till exempel satt om mitt hår fyra gånger och jag kommer att kunna sätt om det igen. Allt beror på hur man tar hand om håret.

Hur ofta måste man sätta om löshår?

– Vi brukar säga att det är bra att sätta om sitt löshår efter sex till åtta veckor.

Vilka produkter kan man använda med extensions?

– Allting som är återuppbyggande på håret, som proteiner och keratiner ska man undvika att ha på löshåret. Om du skulle använda till exempel proteiner på ditt löshår, för att du känner att ditt naturliga hår behöver det, är det viktigt att göra en rensning på håret ibland. Proteiner lägger sig som en hinna på löshåret, så därför är det bra med ett detoxschampo i botten som gör att det blir rent mellan fästena. Men annars är det bra att tänka rena fuktprodukter!

Recension – ELLEs beautyredaktör testar löshår med tejp:

löshår med tejp bhbd extensions efter bild
ELLEs beautyredaktör efter isättning av tejpextensions.

Jag ska vara ärlig, jag har länge varit skeptisk till löshår. För 15 år sedan gjorde jag misstaget att sätta extensions som fästs med keratin i håret. Det passade egentligen inte alls mitt redan ganska slitna hår, men utbudet av löshår då var inte lika stort som det är i dag. Det hela slutade med att mitt naturliga hår gick av och blev ett skatbo. Jag grät i veckor!

Annons

Efter ungdomens stora hårkatastrof är det därför med skräckblandad förtjusning jag slår mig ner i stolen för att sätta i en hel hårförlängning av nya Bhbd extensions. Men 45 minuter senare känner jag mig betydligt lugnare – och håret är också betydligt längre och tjockare!

Jag trodde att jag skulle tycka att det var jobbigt att behöva föna och styla håret ordentligt efter varje tvätt (det är viktigt att se till att fästena inte är fuktiga), och visst tar det lite mer än en timme, men resultatet håller också i en vecka!

löshår medj tejp efter bild
ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson direkt efter isättning av Bhbd extensions.

Jag har tidigare testat Hairtalk och upplever att den största skillnaden, förutom kvalitén på håret, är att fästena på Bhbd extensions känns starkare. Med Hairtalk upplevde jag att fästena lossnade i kanterna, vilket gjorde att jag gick och pillade. Inte helt otippat lossnade då slingorna efter några veckor.

Annons

Några dagar efter isättningen insåg jag att 60 centimeter långt hår inte riktigt är min grej och min frisör fick kapa av några centimeter. Då blev resultatet perfektion! Nu har det gått en och en halv månad sen jag satte i håret och och resultatet är fortfarande fantastiskt fint. Snyggast tycker jag att det blir när håret är lockigt och jag upplever också att lockarna håller bäst i löshåret. Mitt egna hår kan jag behöva bättra på efter några dagar.

Mest imponerad är jag över hur bra löshåret kunde matchas med mitt egna hår. Bhbd extentions kommer i 29 olika färgsättningar som kan kombineras med varandra. I mitt hår är det omöjligt att se vilket som är mitt egna hår och vilket som är löshår.

Den stora nackdelen med löshåret (och extensions överlag) är såklart priset. En full isättning ligger någonstans runt 6 000 kronor, men vill du istället fylla ut på ställen där håret känns tunt går det också att köpa enstaka förpackningar.

löshår efter bild bhbd
Löshåret en och en halv månad efter isättning!

Foto: Imaxtree, privat

Annons