Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Årets bästa ögonskuggspalett – bäst i test 2023

19 jun, 2022 
bäst i test ögonskuggspalett bästa ögonskugga
Finns det något bättre än att leka loss med en ögonskugga? ELLE har samlat årets bästa ögonskuggspaletter så att du kan ta fram din inre Picasso! Här är favoriterna (i alla kategorier) som får bäst i test!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Oavsett om du föredrar ögonlock i jordnära nyanser eller gärna satsar på mer lekfulla färger är en ögonskuggspalett den perfekta produkten som erbjuder oändligt antal looks – i en och samma produkt! ELLE har samlat de bästa ögonskuggspaletterna värda ett köp!

Bästa ögonskuggspalett 2023 – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

bästa ögonskugga sminkning trend
Årets bästa ögonskuggspalett – favoriterna från budget till lyx.

Bäst i test ögonskuggspalett – bästa ögonskuggspalett

Här är favoriterna som trollar fram en iögonfallande look. Vilken variant föredrar du?

Bästa ögonskuggspalett, Backstage Eye Palette – Dior

Silkeslena skuggor med otroliga pigment – det är inte konstigt att Backstage Eye Palette ligger på topplistan som bästsäljande ögonskuggspalett bland webbshopparna. Ögonskuggspaletten som finns i tre olika varianter, innehåller åtta ögonskuggor och en primer. Fyra av skuggorna är matta och fyra är snyggt skimrande. Ögonskuggspaletten är inte bara otroligt användbar, utan levererar också på toppklass! Skuggorna blendar sömlöst in på locket, passar fint med varandra och sitter snyggt hela dagen. Paletten är nästan så fint att det gör ont att sätta penseln i den.

Backstage Eye Palette hittar du här (reklamlänk)!

bästa ögonskuggspalett bäst i test eye shadow palette
Årets bästa ögonskuggspalett från Dior. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ögonskuggspalett med jordnära färger, Soft Glam Eyeshadow Palette – Anastasia Beverly Hills

I Soft Glam Eyeshadow Palette gömmer sig 14 fina skuggor i enkla, men riktigt eleganta kulörer. Skuggorna är mjuka, har fina pigment och är lättarbetade och blendar otroligt. Extra tacksamt är också att ögonskuggorna inte smular eller fastnar i linjer på locken. Superplus för stor och bra spegel i paletten!

Anastasia Beverly Hills omtyckta Soft Glam Eyeshadow Palette finns att köpa här (reklamlänk).

bästa ögonskuggspalett bäst i test anastasia beverly hills palett ögon
Årets bästa ögonskuggspalett från Anastasia Beverly Hills. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa färgglada ögonskuggspalett, Spectral Palette – LH Cosmetics

Otroliga pigment, fina färger som passar alla ögon och lättapplicerade skuggor som inte smular – det märks att det är ett riktigt superproffs som varit med och tagit fram Spectral Palett. Sveriges makeupguru Linda Hallberg som står bakom märket, visar verkligen att det enkelt och okomplicerat går att sätta färg på vardagen – oavsett med bara en färg eller genom en hel sotning. Supertips! Spreja lite setting spray på en eyelinerborste och dutta sedan försiktigt i ögonskuggan för att skapa en snygg, färgglad och hållbar eyeliner!

Fantastiska Spectral Palett kan du läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

färgglad ögonskuggspalett bäst i test ögonskugga palett
Bästa färgglada ögonskuggspalett från LH Cosmetics. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ögonskuggspalett budget, Ultimate Shadow Palette – NYX

NYX omtalade Ultimate Shadow Palette är ett toppenalternativ om du vill ha en enkel palett med stora möjligheter. I paletten finns 16 fina skuggor, en del mer pigmenterade än andra. Den perfekta nybörjarpaletten för dig som vill ha en fin och något mer diskret sotning. Med lite tålamod går skuggorna att arbeta upp och resultatet blir allra bäst om du använder ögonskuggsprimer.

Annons

Klicka här för att komma direkt till plånboksvänliga Ultimate Shadow Palette (reklamlänk).

Här hittar du också alla ögonskuggspaletter från märket (reklamlänk).

ögonskuggspalett nyx bäst i test – bästa ögonskuggs palett
Bästa ögonskuggspalett budget från NYX. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ögonskuggspalett med glitter, Glitter-y Eye Quad – Pixi Beauty

Sätt lite glitter på vardagen med Glitter-y Eye Quad! I ögonskuggspaletten finns fyra läckra, pressade glitterskuggor med något krämigare konsistens, vilket gör att skuggorna inte faller. Ögonskuggorna appliceras bäst genom att pressas på med fingrarna och kan användas på hela locket eller som en snygg detalj på din sminkning. Något som är extra uppskattat är hur enkelt det är att tvätta bort ögonskuggan – utan att det hamnar glitter exakt överallt. Ögonskuggorna finns i tre olika varianter: i blåa nyanser, i guldiga toner och i lila/rosa toner. Oavsett vilken du väljer kommer du inte att bli besviken.

Glitter-y Eye Quad finns att köpa här och här (reklamlänk).

Bästa stora ögonskuggspalett, Glam Palette – Natasha Denona

Ingen gör skuggor som Natasha Denona! Varje säsong kommer märket med flera limiterade varianter, men det det finns också några riktiga guldkorn bland det ordinarie sortimentet. En av dem är Glam Palette – en palett med 15 olika skuggor som går att kombinera fantastiskt. I paletten finns matta, metalliska och skimrande skuggor. Alla har otroliga pigment som är enkla att arbeta med, oavsett om du är nybörjare eller superproffs. Skuggorna smular inte, sitter fint hela dagen och lägger sig jämt över locket. Ett måste i necessären! Vill du ha något varmare färger finns även Bronze Eyeshadow Palette (reklamlänk) som skulle kunna beskrivas som den perfekta sommarpaletten.

Annons

Otroliga Glam (reklamlänk)Palette finns att köpa här (reklamlänk).

Här hittar du också minivarianterna av märkets olika paletter (reklamlänk).

Hur använder man en ögonskuggspalett?

Det fina med en ögonskuggspalett är att den ofta är framtagen för att färgerna ska matchas perfekt tillsammans. Många ögonskuggspaletter innehåller en variation av matta, glittriga och skimriga skuggor. Glitter- och skimmerskuggor är perfekta att använda mitt på ögonlocket för att öppna upp ögat snyggt.

Annons

När du använder ögonskugga är det bra att vara noggrann med att sudda ut kanterna ordentligt för att inte riskera en hård kant. Hur och var du applicerar skuggan beror lite på dels vilket resultat och look du vill ha och dels vilken ögonform du har.

Vilken ögonskuggspalett passar blåa ögon?

Alla skuggor passar såklart alla ögon, men vill du framhäva dina ögon och ögonfärg finns det några knep att tänka på. Tittar man på färghjulet ser man till exempel att blått går väldigt fint ihop med koppartoner och persikofärgat. Men även guld och terrakotta. Varma toner som går mot orange.

Missa inte! Säsongens finaste ögonskuggspaletter – 7 handplockade favoriter!

Vilken ögonskugga framhäver gröna ögon?

Vill du få dina gröna ögon att poppa ordentligt är rosa, rött, pastellila och vinrött super! Gröna ögon klär extra snyggt med kallare toner.

Vilken ögonskugga passar bruna ögon?

Bruna ögon klär i allt eftersom att brunt är en neutral färg. Gult, olivgrönt, guld, hasselnötfärgat eller blått – här går det att variera i evigheter.

Läs mer! Hitta den perfekta ögonskuggan för dina ögon – makeupartistens bästa tips!

bäst i test ögonskuggspalett till bruna ögon matcha ögonskugga
Hitta din perfekta ögonskuggspalett!

Vilka sminkborstar behöver man för att lägga ögonskugga?

Det går aldrig att få för många sminkborstar, eller hur? Vilka borstar du behöver för att applicera ögonskugga beror dels på vilken look du vill åt, och del på vilken typ av ögonskugga du använder. En större, och något fluffigare borste, en såkallad Blending Brush, är ett måste. Den gör så att du kan sudda skuggan snyggt och få ett sömlöst resultat.

Annons

Vill du jobba med flera färger och göra en sotning är en Flat Eyeshadow Brush och en mindre Crease Blending Brush perfekt! Ett supertips är också att köpa ett färdigt set – där får du allt du behöver i ett.

Set med sminkborstar, Infinity Tool Box – LH Cosmetics

Perfekt set med veganska sminkborstar som gör att du kan skapa en komplett look för ansiktet och ögonen.

Infinity Tool Box hittar du här (reklamlänk)!

set med sminkborstar bäst i test ögonskugga sminkborste
Färdigt set med sminkborstar från LH Cosmetics. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Missa inte! ELLE testar sminkborstar – här är varianterna som får bäst i test.

Föredrar du veganska borstar hittar du vinnarna av årets bäst i test här!

Foto: Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks – avsnitt 1

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons