Artikeln innehåller reklamlänkar

Enkel ögonskugga – vårens stora makeuptrend

16 mar, 2022 
enkel ögonskugga trend smink vår 2022 ögonsminkning inspiration
Avancerade sotningar i all ära – men i vår är det den enkla ögonsminkningen som står i fokus. Och vi älskar det! ELLEs beautyexpert Veronica Henriksson har samlat snyggaste inspirationen och produkterna som fixar looken.
Annons

Efter att ha djupdykt i vårens stora makeuptrender kan vi konstatera att det är naturligt och enkelt som är det genomgående temat inom både makeup och hår. Kinderna får gärna vara rosiga och friska, basen är mer återfuktad än någonsin och den sylvassa eyelinervingen har bytts ut mot en brun kajal för ett mjukare intryck.

Inspiration till ögonskugga – vårens trender 2022

Det enkla (och riktigt eleganta) syns även på ögonen där en enfärgad och jordnära skugga klär locken snyggt. Här är snyggaste sminkningarna och bästa makeupen som gör jobbet – och vi lovar, det går på några sekunder!

Ljusrosa ögonskugga – sminktrend 2022

sminktrend 2022 ljusrosa ögonskugga
Annons

Matcha dina rosiga kinder med en rosa skugga! Den enkla och enhetliga looken ger verkligen ett friskt och mjukt intryck och går, trots sin enkelhet att göra i många varianter. Föredrar du kalla eller varma toner och vill du ha en matt eller skimrande finish? Glöm inte att dra ner ögonskugga tätt under den nedre fransraden för att rama in ögat snyggt.

ljusrosa ögonskugga trend ögon vår enkel ögonsminkning

Ögonskuggspalett, 3 Couleurs Tri(O)blique Mineral Glow Eye Makeup Palette – Dior

Vårens limiterade palett i färgen Mineral Rose från Dior är riktig ögongodis! Här kan du köpa paletten (länk till Åhlens).

Annons

Flytande ögonskugga, Eyelights Blaze – Rms Beauty

Krämprodukter blir mer och mer trendigt och vi ser det inom både rouge, bronzer – och såklart ögonskugga. Eyelights Blaze är en krämskugga med lätt metallisk finish som sitter hela dagen. Här hittar du alla färger (länk till Lyko).

Rosa ögonskuggspalett, Pixi + Hello Kitty Chrome Glow Palette – Pixi Beauty

Om du trodde att du blivit för gammal för Hello Kitty, trodde du fel! Den nya, limiterade paletten innehåller nio skimrande skuggor i rosa toner. Här hittar du paletten (länk till Lyko).

Skimmer på ögonlocken – Sminktrend 2022

skimmer på ögonlocken ögonskugga bästa trend smink 2022

Låt ögonlocken skimra snyggt, antingen som enda skugga eller som en topper på din andra ögonskugga. Tänk på att en skimmerögonskugga ofta är enklast att pressa på med fingrarna.

Annons
skimrande ögonskuggor trend smink vår 2022

Krämskugga i stift, Caviar Stick Eye Colour Rose Glow – Laura Mercier

En krämskugga i stiftform gör appliceringen enkel, naturlig och skuggan håller också hela dagen. Den skimrande varianten Caviar Stick Eye Colour Rose Glow kommer i sex nyanser. Här kan du köpa produkten. (länk till Åhlens)

Skimmerögonskugga, Luxe Eye Shadow – Bobbi Brown

Snygg skugga med metallisk finish (och urlyxig dosa) som funkar till både vardag och fest! Här kan du köpa ögonskuggan (länk till Åhlens).

Ögonskuggspallet med jordnära färger, Cover Shot Eye Palette – Smashbox

En palett med jordnära toner är ett måste i necessären. Då är Smashboxs prisvärda variant toppen! I paletten finns åtta fina skuggor. Cover Shot Eye Palette i nyansen Petal Metal finns att köpa här (länk till Lyko).

Annons

Pigmenterad ögonskugga, Mini Biba – Natasha Denona

Ingen gör skuggor som Natasha Denona! Minipaletten från märket har otroligt pigment och är enkel att applicera jämnt över locket. Här kan du köpa paletten i Sverige (länk till butik).

Blanka glazed ögonlock – sminktrend 2022

glazed skin trend 2022 vår glaserade ögonlock

Glans, glans, glans – i vår ser vi det överallt, både i håret, på basmakeupen, läpparna och även på ögonlocken. Här är favoriterna som ger lätt glans till ögonlocken och håller hela dagen utan att kladda.

flytande ögonskugga trend vår 2022 smink ögonskugga

Flytande ögonskugga som håller länge, Liquide Eyeshadow Vegan 12H Intensity + Comfort – Sephora

Prisvänlig ögonskugga som kommer i sex nyanser. Går att bygga i flera lager, utan att ögonlocken känns kladdiga. Här kan du köpa ögonskuggan (länk till butik).

Annons

Flytande ögonskugga, Eyelights Flare – Rms Beauty

Ursnygg ögonskugga som lägger sig perfekt på locken. Går att använda ensam eller som bas till puderögonskugga. Eyelights Flare finns att köpa här (länk till Lyko).

Flytande ögonskugga med lyster, Liquid Powder Chromatic Eye Tint – Ilia Beauty

Ilia Beauty har äntligen kommit till Sverige! Vill du testa något från märket är krämskuggan Liquid Powder Chromatic Eye Tint ett måste. På locken får skuggan en puderfinish men behåller en fin lyster. Här kan du läsa mer och köpa produkten (länk till Skincity).

Jordnära ögonskuggor – sminktrend 2022

jordnära färger ögonskugga

Jordnära färger på locken går aldrig ur tiden! Med skimmer, med matt finish, i varma färger eller kallare toner – de jordnära skuggorna går att variera i evigheter.

Annons
jordnära färger ögonskuggor brun ögonskugga bästa trend vår 2022

Ögonskuggspalett i varma toner, Eye Shadow Palette – Swati Cosmetics

Swati Cosmetics nya ögonskuggspaletter finns i fyra olika varianter. Eye Shadow Palette i Carnelian är en glödhet palett med varma och något bronzigare färger. Här kan du köpa paletten (länk till Åhlens).

Enkel ögonskugga, Ombre Hypnôse Mono Eyeshadow – Lancôme

Singelskuggan Ombre Hypnôse Mono Eyeshadow är en tidlös klassiker som fungerar vid alla tillfällen. Den fint pigmenterade skuggan är enkel att jobba med och ger en semimatt finish på locken. Här hittar du ögonskuggan (länk till Kicks).

Annons

The Necessary Eyeshadow Palette – Ilia Beauty

Sex högpigmenterade och varma skuggor i jordnära färger. I paletten finns både matta skuggor och ögonskuggor med skimmer. The Necessary Eyeshadow Palette finns att köpa här i Sverige (länk till Skincity).

Foto: Imaxtree

LISTA: 10 spännande parfymer du kommer älska 2022
LISTA: 10 spännande parfymer du kommer älska 2022
Annons