Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Allt du behöver veta om PRX T-33 – därför pratar alla om behandlingen

27 mar, 2023 
AvCarin Hellman
AvMaria Ahlgren
Adjö torrhetslinjer och hello glow! ELLEs beautyredaktör Carin Hellman har testat den PRX T-33 som lovar att "återskapa huden" och boosta med fukt och glow. Så här blev resultatet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Talks avsnitt 2 – Så tar du hand om huden efter 30Brand logo
ELLE Talks avsnitt 2 – Så tar du hand om huden efter 30

En av de hetaste behandlingarna just nu är utan tvekan PRX. Men vad innebär egentligen den injektionsfria behandlingen och vad blir resultatet av PRX? ELLEs beautyredaktör Carin Hellman har såklart testat.

Läs också! Allt du behöver veta om Dermapen!

"En stressig period har lämnat min 45-åriga hy långt ifrån sina forna glansdagar. Jag har provat de flesta kurer hemma med både retinol och C-vitamin, utan att bli nöjd. Jag är redo att storstädas och därför känns PRX T-33 mer passande än någonsin!"

Vad är PRX T-33?

PRX T-33 brukar kallas nya generationen TCA-peel, men utan att du behöver stanna hemma i dagar när huden flagnar. Behandlingen utförs utan injektioner och sägs ge djup återfuktning, uppstramning, ”plumping”-effekt och reducera rynkor och fina linjer. Dessutom ska den jämna ut hudton och pigmentförändringar, och ge omedelbart glow.

allt om prx t33 behandling glow
Trolla fram en snygg lyster med PRX-T 33!

PRX-T 33 är en patenterad formula med exfolierande TCA och väteperoxid som masseras in i huden med en speciell teknik. Terapeuten använder bara sina händer för att föra ner serumet i hudens djupaste lager. Behandlingen kan utföras året om på alla hudtyper och toner, och kombineras med andra behandlingar.

Annons

Det är som att huden gått igenom en storstädning!

Carin Hellman, beautyredaktör

Hur gör man PRX T-33?

Jag gör en kur på både ansikte och dekolletage vid tre tillfällen med två veckors mellanrum. Min hudterapeut droppar PRX-serumet på huden för att därefter massera. Det är en skön massage, men svider en kort stund under applicering. Direkt efter behandlingen kan jag gå vidare på lunch. Dagarna efter smörjer jag huden med de efterföljande krämer som jag fått med mig. Efter fem dagar flagar huden något, men inte extremt.

Vilket resultat får man av PRX?

Efter cirka en månad med tre behandlingar PRX kan jag inte säga annat än wow! Det är som att huden gått igenom en storstädning – lystern är tillbaka med 24 karats glow och de trötta hudcellerna är ett minne blott. Viktigt att använda solskyddsfaktor efter en kur.

Vad gör PRX?

Här är några av alla fördelar med PRX:

  • Ger djup återfuktning.
  • Har en "plumpande" effekt.
  • Stramar åt huden.
  • Ger glow.
  • Har effekt på pigmenteringar, fina linjer och rynkor.

Vem passar PRX?

Alla som vill ge sin hy en reboot! Framför allt trettioplussare kommer att se skillnad på lyster, pigmenteringar och fina linjer. Fint resultat utan att huden reagerar nämnvärt.

Annons

Var kan man göra PRX?

ELLE gjorde en kur på salong Qvi Si i Stockholm, men PRX finns som patenterad behandling hos många auktoriserade hudteraputer över landet.

Vad kostar PRX-T33?

Min behandling kallas PRX-T33 Deluxe och inkluderar även hals och dekolletage. En behandling kostar 3 200 kr, vid en kur kostar varje tillfälle 2 495 kr.

Efter-bild PRX-t33

efterbild prx behandling

Mer glow, slätare hud och härlig fukt – efter en kur med tre behandlingar av PRX-T33 är huden som ny!

* Texten är en del av ett större jobb där ELLE-redaktionen testat olika typer av behandlingar, så som IPL, Dermapen och Profhilo. Behandlingarna som ELLE har testat är beprövade och risken för skador är minimala när de utförs av legitimerade behandlare med rätt kompetens. Skulle en behandling ändå gå snett skyddas du av patientsäkerhetslagen. En seriös verksamhet har patientförsäkring som ger dig ökad möjlighet till ersättning vid skador. Detta gäller dock inte om du är missnöjd för att behandlingen inte gav den effekt som du hade hoppats. *

Av: Maria Ahlgren

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons