7 dolda hotellpärlor som är värda ett besök

28 feb, 2023 
AvHannah-Fina Rohrmüller
dolda hotellpärlor
Vi drömmer nog alla om att hitta de där lite hemliga hotellen, läckert inredda, små, lyxiga, personliga och bortom turiststråken. Här är 7 av våra favoriter!
Annons
7 annorlunda hotell i sverige
7 annorlunda hotell i sverige

SYROS

Hotel Aristide

hotel aristide
Hotel Aristide har uppmärksammats i många internationella magasin. Inte undra på, läget är magnifikt.

På den mindre kända grekiska ön Syros hittar du det underbara boutiquehotellet Aristide. För att behålla de ursprungliga arkitektoniska detaljerna har ägarna kombinerat traditionella material, inklusive nio olika typer av grekisk marmor, med modern inredning och belysning. Om du älskar design kommer du verkligen inte bli besviken. Magisk takhöjd, gigantiska krukpalmer, en färgpalett av midnattsblått, gult, grönt, rosa och mandarin. Att bo här är ögongodis.

Annons

Se mer: hotelaristide.com, 27 Babagiotou St, Syros

GJØVIK

Kastad gård

kastad gård
Hygge i norska hytten innebär stuglyx extra allt.

En bit utanför Oslo hittar du familjen Braastad som hyr ut stenhytter. Omringad av vacker natur med utsikt över Mjøsa kan du njuta av lugnet och god mat. Det lilla huset är helt byggt i sten, har en härlig brasa och romantisk inredning. Maten som serveras är en mix mellan de franska och norska köken eftersom ägarna också har rötter i Frankrike. Passa på att ta ett härligt morgondopp!

Kastad Gård, Nettoppveien 4, Gjøvik, Norge

PUGLIA

Castle Elvira

castle elvira
Ett designhotell med inredning utvald med säker hand.

Här på Castle Elvira har det inte sparats på krutet och den underbara mixen av foton, skulpturer, speglar, mönster på golven och pigga färger är genuin och inbjudande. Boka en aktivitet och lär dig att måla eller att laga en underbar pasta. Poolområdet är omgärdat av citrusträd och olivträd.Slappna av på en solbädd och njut av alla dofter. Du kan boka dubbelrum, men om du vill slå på stort så går det även att boka hela slottet för ditt sällskap.

Annons

Läs mer: castleelvira.com. Castle Elvira, Via Andrano, Trepuzzi, Italien

ANTIBES

Hôtel Le Sud

hotel le sud
Alldeles intill Antibes på franska rivieran ligger Juan Les Pins och underbara hotellet Le Sud.

Juan Les Pins är ett litet men livligt område i utkanten av Antibes. Här finns boutiquehotellet Le Sud, designat av Paris-baserade designern Stéphanie Lizée. Ränder i blått och orange, en mix av poppiga keramikdetaljer, terrakotta, lekfulla illustrationer, möbler i rotting och en underbar liten oas på hotellets innergård. Njut av den fräscha frukosten vid poolkanten och missa inte kakorna.

Läs mer: hotellesud.com. Hôtel Le Sud, Juan Les Pins, Frankrike

Annons

BARI

Masseria Le Torri

masseria le torri
Här finns alla möjligheter till en fullt avkopplad semester med yoga, sol och god mat.

Drömmiga Masseria Le Torri ligger i Polignano a Mare. En undangömd pärla, där hela gården doftar ljuvligt av olivträden, örtträdgården och tomatplantorna. Här finns alla möjligheter till en fullt avkopplad semester med yoga, sol och god mat. Lär dig att göra ljus av bivax, trädgårdens örter och eteriska oljor, eller ta en matlagningskurs i solnedgången. Passa på att äta deras handgjorda orecchiette med zucchini, mynta och stracciatella.

Läs mer: masserialetorri.com. Polignano a Mare, Italien

Annons

Antalya

Hotel Kekova

hotel kekova
På Kekova kan du se både färgglada fiskar, sköldpaddor och arkeologiska efterlämningar.

Kekova är en lång, tunn ö med en längd på 7,4 km och en bredd på cirka 500 meter. Här finns det inga bilar utan du måste ta dig runt till fots eller med cykel. Den lilla ön är omringad av otroligt vackert turkost vatten. Rosa och lila bougainvillea slingrar sig runt de få husen som finns på ön. Här finns det även arkeologiska naturskyddsområden att upptäcka. Hoppa ner från din terrass på Hotel Kekova och snorkla direkt.

Hotel Kekova, Kas, Turkiet

PARIS

Hidden hotel

hidden hotel paris
En dold oas mitt i centrala Paris, rena drömmen.

Hotellet är verkligen en liten grön oas ett stenkast från Triumfbågen och Champs-Élysées. Här finns en ädel materialblandning och en mix av hantverk och modern design. Linne, skiffer, trä, sten och handgjord keramik och jordnära färger ger dig ett lugn direkt. De tänker även hållbart och är medlemmar i Green Globe. Ett perfekt ställe för dig som gillar lugnet mitt i storstadspulsen.

Annons

Läs mer: hidden-hotel.com, 28 rue de l’Arc de Triomphe, Paris

Foto: Thibault Charpentier, Valerio Geraci, Rei Moon, Fotografene BeckBack

6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet
6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet
Annons