Artikeln innehåller reklamlänkar

Dags för en weekendresa? Här är 6 resmål i Europa där du får mycket för pengarna

15 okt, 2022 
AvCecilia Persson
billiga weekendresor 2022
Vill du ha ett miljöombyte som samtidigt inte gör ett stort hål i plånboken? Vi har samlat 6 spännande och billiga resmål i Europa att åka på en weekendresa till!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vem lockas inte av en weekendresa till någon av de populära huvudstäderna och tanken på att möta hösten i London, Köpenhamn eller Paris? Samtidigt kan en sådan resa kännas avlägsen i dagsläget, inte minst om semesterbudgeten fick jobba hårt under sommaren.

Men det behöver inte nödvändigtvis betyda att resten av året kommer att tillbringas i hemmets lugna vrå. Om du ser bortom de mest omtalade resmålen finns nämligen några platser i Europa som är billigare, och Ssom får drömmen om en avkopplande weekend med miljöombyte att kännas närmare än någonsin.

5 billiga resemål i europa 2022

ELLE har listat städerna i både norra och södra Europa som är kända för bra priser på mat och hotell, och som du dessutom ofta kan flyg till för en riktigt billig peng. Scrolla ner i artikeln för att läsa om varje stad, hitta uppdaterade prisexempel och tips på bra hotell.

tips på billig weekend i Europa
Sol och bad, kultur eller nattliv – det finns ett resmål för alla intressen. Spana in våra tips nedan.

tips på Billiga weekendresor i höst

Oavsett om du redan nu planerar för en weekend senare i höst eller är ute efter en sista minuten-weekend så finns det några destinationer som ökar chanserna att hitta billiga weekendresor och få en härlig minisemester. Spana in sex prisvärda resmål för en weekend i Europa i höst!

Annons

Psst! Här har vi samlat populära resmål i Sverige.

1. Budapest

Den ungerska huvudstaden, som från början bestod av städerna Buda och Pest som ligger på varsin sida av floden en, har varit med om mycket. I dag är staden ett populärt resmål som erbjuder en härlig mix som tilltalar de flesta.

tips på billig weekend i Ungerns huvudstad Budapest
Széchenyi termalbad i utkanten av stadskärnan.

Här kan du ta en drink på snygga takbaren 360 Bar ackompanjerad av en panoramavy över hela staden, ha roligt på den minst sagt annorlunda baren Szimpla Kert och såklart tillbringa en dag i den stora utomhuspoolen på Széchenyi termalbad som med sitt varma vatten är perfekt för en krispig höstdag!
Prisexempel på weekend i Budapest: två nätter på hotell, middag på restaurang och flyg tur och retur från Sockholm, ca. 1 150 kr/person.

Annons

Här kan du kolla in de bästa hotellen i Budapest (reklamlänk).

2. Riga

Gammalt möter nytt på ett spännande sätt i den lettiska huvudstaden, och oavsett om du väljer att ta dig hit med flyg eller båt så kan du upptäcka den med riktigt bra priser jämfört med hemma. Här blandas en historia av ockupation och gamla stan, Vecriga, som liknar den i Stockholm, med takbarer och ölhak.
Prisexempel på weekend i Riga: två nätter på hotell, trerättersmiddag och flyg tur och retur från Stockholm, ca. 1 100 kr/person.

Spana in de bästa hotellen i Riga här (reklamlänk).

tips på billig weekend i Lettlands huvudstad Riga
Gamla stan i Riga.

Om du får tid över – ta tåget två mil från Riga bort till strandstaden Jurmala där du kan njuta av magiska kritvita stränder som sträcker sig så långt ögat kan nå. Vill du unna dig en avkopplande weekend i badorten?

Annons

Här hittar du spa-hotell i Jurmala att välja mellan (reklamlänk).

3. Gdansk

Du behöver inte bege dig till södra Europa för att njuta av rivieran – bara på andra sidan Östersjön hittar du nämligen den polska motsvarigheten.

tips på billig weekend i en av Polens största städer Gdansk

På den minst sagt prisvärda polska rivieran står kuststaden Gdansk i fokus, som erbjuder ett rikt kulturutbud där stadens intressanta historia, som inte minst utspelade sig under andra världskriget, kombineras med nattliv och stränder. 1080 kr/person
Prisexempel på weekend i Gdansk: två nätter på hotell, middag på restaurang och flyg tur och retur från Stockholm, ca. 1 000 kr/person

Annons

Se det stora utbudet av bra hotell i Gdansk här (reklamlänk).

4. Sopot

Är det just stränder du är ute efter? Precis som Jurmala utanför Riga är Gdansks grannstad Sopot fullt av vita stränder och lyxiga hotell för en avkopplande weekend – till en bråkdel av priset jämfört med många andra platser.
Prisexempel på weekend i Sopot: två nätter på hotell, trerättersmiddag på restaurang och flyg tur och retur från Stockholm till Gdansk, ca. 1 150 kr/person

Här kan du se bästa hotellen i Sopot (reklamlänk).

tips på billig weekendresa på polska rivieran i Sopot
Både Gdansk och Sopot bjuder på härligt strandliv

5. Malaga

Vill du hålla kvar vid sommarvärmen så länge du bara kan? Då beger du dig till Europas mest södra spets – men istället för att tillbringa helgen i lyxiga Marbella tar du tåget från Malagas flygplats in till Pablo Picassos hemstad.

tips på billig weekend i en av Spaniens största städer Malaga
Stad möter strand i Malaga på Costa del Sol. Här en av vyerna från fortet Alcazaba, beläget högst upp på en kulle med magisk utsikt åt alla håll.

Här kan du leva det enkla livet och tillbringa dagarna på Playa del Malagueta, stranden mitt i staden, eller ta en skön promenad eller cykeltur till den närliggande fiskeorten Pedregalejo. Sol och bad långt in på hösten, goda tapas och ett levande nattliv – vad mer kan man önska?
Prisexempel på weekend i Malaga: två nätter på hotell, trerättersmiddag på restaurang och flyg tur och retur från Stockholm, ca. 2 300 kr/person

Kolla in Malagas mest omtyckta hotell här (reklamlänk).

6. Nerja

tips på billig weekend i en av södra Spaniens populäraste resmål Nerja

En kort buss- eller bilresa från Malaga hittar du den sömniga staden Nerja, som bjuder på maxad avkoppling men också populära äventyr, som ett besök i de lokala grottorna eller flodvandringen Río Chíllar.
Prisexempel på weekend i Nerja: två nätter på hotell, trerättersmiddag på restaurang och flyg tur och retur från Stockholm till Malaga, ca. 2 270 kr/person

Här hittar du hotell i Nerja (reklamlänk).

6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotelletBrand logo
6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons