Bad, pizza och magisk solnedgång på bästa Västkusten

Bad, pizza och magisk solnedgång på bästa Västkusten

Frilansande fotograf Emma Granns fina bilder syns återkommande i ELLE – här delar hon med sig av foton från sitt eget album och en guide till den perfekta dagen på Västkusten där hon är född och uppvuxen.
07 juli, 2022
VIDEO: 7 annorlunda hotell i sverige
1:35

Efter reklamen: VIDEO: 7 annorlunda hotell i sverige

(1:35)

Slå på ljud

09.00 Frukost efter soluppgång

Antingen har jag redan varit ute och fotat i soluppgången eller så sitter jag nyvaken med frukost framför mig på min uteplats, kanske med nyplockade bär från landet. På sommaren handlar mitt liv på västkusten om att bada, äta gott och fota, så på en perfekt dag hinner jag med alla tre minst en gång. Några favoritplatser att se solen gå upp är vid Skallens Fyr på Marstrand, vid sjöbodarna i Kungshamn eller bara hemma i skogen, gärna med fin morgondimma så blir det mysiga bilder.

12.00 Pizzalunch!

Jag har lyckats boka två degar på Lilla Napoli i Falkenberg, det kanske ser ut som ett litet hak med några bord utomhus men här gäller det att boka bord ett tag innan och att komma i tid då man får sin Pizza Napoletana färdig på minuten. Värt varje peng och tugga! Kanske den bästa pizzan jag ätit. Lyckas du inte boka en deg så skulle jag vilja tipsa om en mysig lunch på Fröken Trulls på Orust, eller på Magasinsgatan i Göteborg där det finns ett soligt litet torg med foodtrucks och gött häng.

Från norrsken till snowboard – följ med på en perfekt dag i Vassijaure

14.30 Glass & bad

Dags för glass och dagens första bad. På vägen upp från Falkenberg stannar vi till vid Vita Sand för ett dopp i havet och en glass i solen. Finns det något som känns mer sommar än just det? Vita Sand ligger i Åsa som också har en gullig glasskiosk med stort utbud ett stenkast från stranden, perfekt! Tre kulor minst! Känner du mer för foto än för bad så kan jag rekommendera ett stopp i Äskhults By i Fjärås där det både går att hitta go-fika och otroliga vyer för en promenad eller ett par foton.

6 restauranger alla borde besöka på Gotland i sommar

Se klippet här!

18.30 Mat, vin & häng

Jag har bokat bord på Cosa Table med alla som vill hänga på. Det är en mysig restaurang i Kungsbacka med otrolig mat och härlig atmosfär. Fokus är nordiskt mathantverk, de jobbar mycket med lokala producenter, är duktiga på vin och jag har aldrig gått därifrån besviken, så det är ett ställe jag varmt kan rekommendera som man gärna hänger kvar på liiite för länge. Andra härliga ställen för en sommarmiddag är Tacos & Tequila i Göteborg eller John’s Place i Varberg.

22.00 Solnedgång vid sjön

Klockan slår 22:00 och nu sitter jag och njuter av lugnet och solnedgången vid min favoritplats i hela världen. Hemma vid sjön Lygnern i Fjärås får jag alltid en varm känsla i kroppen. Där kan jag, min familj och vänner hänga tills det blir helt mörkt ute och man bara hör vattnet.

Frilansande fotograf Emma Grann är född och uppvuxen på Västkusten
Emma Grann
Sugen på en helg med vandring, SUP och whiskyprovning i en campervan på västkusten? Se hit!

23.00 Kvällsdopp

De senaste åren har ett kvällsbad varit en daglig rutin för mig, gärna med kameran i handen för att fånga den där magin som bara finns sena sommarkvällar. Det finns flera fina badplatser vid sjön Lygnern, stranden vid Fjärås Bräcka eller klipporna vid Gäddeviks naturreservat är favoriterna. Är du mer bada-i-havet-typen så är det väldigt härligt ute vid Hanhals Holme eller varför inte klassiska Brännö Brygga?

Foto: Emma Grann, Sara Grann (porträtt) & Philip Björkebro (strandbild)

SE OCKSÅ: Inspireras av det vackra sommarhuset i Skåne
1:11

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Inspireras av det vackra sommarhuset i Skåne

(1:11)

Slå på ljud