Bo som i tv-succéerna – hotellen som tar dig in i seriernas värld

10 feb, 2021 
AvNina Nyström
The Queens Gambit, Emily in Paris och Familjen Bridgerton
Drömmer du också om att bo som familjen Bridgerton, prova på Emily in Paris glammiga liv eller resa i Beth Harmons fotspår? Kolla in de här fantastiska hotellen!
Annons
Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verklighetenBrand logo
Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verkligheten

Just nu kan man i princip inte resa någonstans, och inget vet riktigt när vi kan vänta oss att få uppleva andra länder igen. Men drömma kan man ju!

Sett på tv har nog de flesta av oss däremot gjort mer än någonsin det senaste året. Några av de största Netflix-succéerna 2020 har lägligt nog tagit oss på resor i både tid och rum, och nu kan du också prova på att leva ett annat liv, i en annan tid, i seriernas värld. Åtminstone så nära man kan komma.

Här är hotellen där du kan bo som i din favoritserie! (När pandemin är över, såklart.)

Bo som Beth Harmon i The Queen's Gambit

Beth Harmon reser land och rike runt för att delta i olika schacktävlingar och bor på pampiga hotell. Dessvärre är de häftiga interiörerna inte tagna från riktiga hotell, utan andra lokaler runt om i världen.

Men, 21 c Museum Hotel i Lexington, Kentucky (där serien till största delen utspelar sig) har däremot skapat ett ”Harmon Room”, utformat för ett liv som Beth Harmon.

Annons

Rummet är inrett i sann 50-talsanda med tidsenliga möbler, en drinkvagn, och såklart såväl schackbräde som schackböcker och tidningen Chess Review. I taket hittar du till och med det uppochnedvända schackbrädet som Beth föreställer sig i serien.

Vill du upptäcka fler platser finns även en tur med tema The Queen's Gambit i området – med nedslag vid ikoniska platser från 50-talets USA.

svit i femtiotalsstil
Som taget ur serien!

schackbräde
En match är såklart ett måste!
Annons

Bo som Emily in Paris

Under parollen ”en ny Sex and the city”, fast i Paris, var förväntningarna på Emily in Paris höga. Det är svårt att mäta sig med det ikoniska NY-gänget, men Emily blev poppis hos många, och framförallt spädde serien på vår längtan till Paris.

Och ok, det här är kanske inte riktigt att bo som Emily (som förresten även hon har en orimligt fin lägenhet för att vara en chambre de bonne), men ett ställe som syns i serien, och med den drömmigaste Parisvyn man kan tänka sig!

Under ett avsnitt följer Emily med modellen Brooklyn Clark upp till hennes oerhört lyxiga hotellrum och tar en Instagrambild på balkongen, med utsikt över Eiffeltornet. Rummet heter Haute Couture Eiffel Suite och går att boka på Hôtel Plaza Athénée. Precis som namnet antyder kostar det en del, men då finns förutom den vidunderliga utsikten även piano, öppen brasa och badrum med balkong i sviten.

lyxigt badrum med balkong
Ett bad här kan man ju tänka sig!
grönskande fasad
En kaffe här? Ja tack!
Annons
lyxig svit med utsikt över Eiffeltornet
Dröm!

Bo som Familjen Bridgerton

Familjen Bridgerton är en av Netflix största succéer någonsin och Googlesökningarna efter ”Bridgerton house” har sedan dess exploderat. Serien utspelar sig i brittisk överklassmiljö i början av 1800-talet och de flesta inspelningsplatserna finns i staden Bath, där det också finns flera boenden med rätt stämning för ett äkta Bridgertonfan, exempelvis The Royal Crescent Hotel & Spa – ett femstjärnigt hotell byggt redan på 1700-talet, som också syns i serien.

Annons

Men i London har Hotell Lanesbourough skapat två hela paket anpassade just för den som vill leva ut sina Bridgertondrömmar. I det ena paketet ingår förutom boende i sann Bridgertonmiljö med tillhörande lyx, även en privatchaufför som kör dig runt i seriens fotspår.

Nästa paket är än mer 1800-talsinspirerat, på flera sätt. Det riktar sig nämligen till kvinnor som vill prova på att leva som en riktig 1800-talsdam. Här ingår etikettslektioner, skönhetsbehandlingar och en klass i blomsterbindning.

rosa hotellrum i gammal svit
Dröm för alla Bridgertonfans!
matsal med blommor
Hela hotellet går i vacker gammal stil
Annons

LÄS MER:

Annons