Blir det en säsong två av The Queen's Gambit? Här är allt vi vet

Blir det en säsong 2 av The Queen's Gambit? Här är allt vi vet

The Queen's Gambit har tagit världen med storm och många undrar om det blir en säsong två eller inte. Här är allt vi vet!
23 november, 2020

Har du också blivit smått besatt av The Queen's Gambit (och drömt om schackdrag vid mer än ett tillfälle)? Du är inte ensam. Många längtar efter en andra säsong av den populära Netflix-serien som följer schacktalangen Beth Harmons (Anya Taylor-Joy) resa till den absoluta världstoppen. Här är allt vi vet om en eventuell andra säsong – och vi har både bra och dåliga nyheter.

Skådespelarna kan tänka sig en säsong 2 av The Queen's Gambit

Om det vore för skådespelarna så är inte en ny säsong av The Queen's Gambit helt otänkbart. I en intervju med amerikanska lifestyletidningen Town & Country berättar Anya Taylor-Joy, som spelar Beth, att hon "älskar karaktären och gärna återvänder om hon fick frågan". Samtidigt förklarar Taylor-Joy att Beth avslutade på topp och att hon gärna lämnar det så.

Harry Melling och Anya Taylor-Joy i The Queen's Gambit

Harry Beltik (Harry Melling) och Anya Taylor-Joy (Beth Harmon).

Taylor-Joy är inte den enda av The Queen's Gambit-skådespelarna som kan tänka sig en andra säsong. Harry Melling, som spelar Harry Beltik, är också öppen för en fortsättning.

– Jag vet inte om det kan bli en säsong två, men märkligare saker har ju hänt, säger Melling i en intervju med Town & Country.

Finns inget mer material

The Queen's Gambit baseras på en bok med samma namn av Walter Tevis, som själv delade samma passion för schack som Beth. Däremot blev det aldrig en uppföljare till boken och Netflix-tolkningen avslutar där boken tog slut.

Vissa serier har kommit tillbaka efter fansens intresse

Det ser inte helt lovande ut, men än finns det hopp – åtminstone om vi förlitar oss på fansen. Ett bra exempel är HBO-succén Big Little Lies med Nicole Kidman i spetsen som inte hade tillräckligt med originalmaterial för en till säsong. Däremot blev det en tvåa efter fansens explosionsartade intresse och seriens enorma framgång. Alla fans var dock inte stormförtjusta över säsong två och det nya materialet, vilket säkert kan få The Queen's Gambit-skaparna att tvivla på ett experiment i liknande banor.

Anya Taylor-Joy i rollen som Beth i The Queen's Gambit

The Queen's Gambit, som följer schacktalangen Beth Harmons resa från barnhem till världstoppen, har snabbt blivit populär på Netflix.

Skaparna är nöjda med slutet av The Queen's Gambit

Produktionen och teamet bakom The Queen's Gambit verkar vara nöjda med hur serien avslutades. Enligt regissören Scott Frank är serien det bästa han har upplevt under sin drygt 30 år långa karriär.

– Jag vet inte hur folk kommer ta det, men det är första gången som jag kan erkänna att jag är riktigt nöjd med vad jag har gjort, berättar Frank i en intervju med Entertainment Weekly.

Även producenten William Horberg uttalar sig och menar att det kanske är lika bra att "låta tittarna drömma om vad som sker härnäst". Kort och gott låter det tyvärr lite långsökt med en säsong två av The Queen's Gambit, men låt oss hoppas?

Foto: Netflix.

Källa: Harper's Bazaar.

LÄS MER:

11 serier och filmer för dig som älskade The Queen's Gambit

Blir det en säsong två av Kärlek & anarki på Netflix? Här är allt vi vet

Lucas Bravo avslöjar detaljer om Emily in Paris säsong två