Bridgerton säsong två – det kommer den handla om

Familjen Bridgerton säsong 2

Det är bekräftat – Familjen Bridgerton på Netflix får en andra säsong. Men vad kommer egentligen den andra säsongen av succéserien att handla om? ELLE har listat ut vilken karaktär som kommer stå i fokus.
29 januari, 2021
5 saker du kanske inte visste om familjen Bridgerton
Slå på ljud

Jag känner ingen skam för att jag, inom loppet av 24 timmar, efter att ha sett klart första säsongen av Netflix succéserie Bridgerton, gick ner till min lokala bokhandel och köpte andra delen i bokserien om 1800-talets favoritfamilj. Och jag kan rapportera att den är minst lika fylld av skvallerkrönikor, korsetter och män med fadersproblem som första säsongen av tv-versionen.

Med det är ju inte det ni vill veta. Det ni vill veta är om boken innehåller lika ”titta sig över axeln för att försäkra sig om att man är ensam”-sexscener som dem vi såg mellan Daphne och Simon? Jag har, efter att noga studerat materialet, kunnat konstatera att ja, så är fallet.

Familjen Bridgerton är Baserad på romanserie

Familjen Bridgerton på Netflix är baserad på Julia Quinns bokserie med samma namn. I romanserien finns det totalt åtta böcker och varje bok låter en ny medlem i syskonskaran vara huvudperson. Den första boken, En annorlunda allians, handlar om äldsta systern Daphnes romans med Simon, hertigen av Hastings – något som du känner igen om du har tittat på första säsongen av kostymdramat.

Även om Netflix i skrivande stund bara har bekräftat att serien får en andra säsong, men inte exakt vad säsong två kommer att handla om, verkar seriens skapare Chris Van Dusen vilja följa i bokseriens spår. I en intervju med amerikanska tidskriften Collider sa Chris Van Dusen nyligen att han inte bara skulle vilja göra en andra säsong – utan en säsong för varje bok.

”Den första säsongen handlar främst om Daphne och hennes kärlekshistoria med Simon. Men eftersom det är åtta barn i familjen, och åtta böcker i bokserien, skulle jag älska att kunna berätta alla Bridgerton-barnens historier.”

Det finns alltså mycket som tyder på att den andra säsongen i serien kommer vara baserad på romanseriens andra bok.

Hen kommer vara huvudperson i säsong 2

I den andra boken i Bridgerton-serien, En oväntad förälskelse, är det främst Daphnes äldre bror Anthony som står i fokus. Vi får också reda på mer om hur pappan i familjen dog och att hans död påverkade Anthony djupt – och fortsätter påverka honom även i vuxen ålder.

I boken beskrivs Anthony som ”ett partylejon som lever ungkarlsliv men som beslutar sig för att det är dags att skaffa en fru.” Han bestämmer sig för att hans trolovade ska bli den unga kvinna som Lady Whistledown utropat till säsongens juvel. Men den tilltänktas syster har helt andra planer. Förbered er på syrliga kommentarer och förbjudet trånande.

Kommer Daphne och Simon fortfarande vara med?

Allt tyder på det! Även om Anthony förmodligen kommer stå i centrum så finns det, precis som i första säsongen av serien, även skärmtid för övriga familjemedlemmar.

Regé-Sean Page som spelar Simon, hertigen av Hastings, har tidigare uttalat sig i Oprah Magazine om Daphnes och Simons framtida relation:

”De gifte sig unga och har en del växande kvar att göra. Det finns så mycket kvar för dem att göra och jag tror det alltid kommer vara roligt att följa dem".

LÄS MER:

Så gamla är skådisarna i Familjen Bridgerton

Quiz: Hur mycket kan du om Netflix Familjen Bridgerton?

Vad betyder humlan i Bridgerton? ELLE reder ut!