Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

Vad betyder humlan i Bridgerton? ELLE reder ut

18 jan, 2021 
AvLouise Berglund
Humlan i Bridgerton Netflix
Bzzt, bzzt, bzzt. Har du också lagt märke till den lilla humlan som dyker upp i tv-serien Bridgerton? Här är förklaringen till varför insekten finns med i tv-serien.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 saker du kanske inte visste om familjen BridgertonBrand logo
5 saker du kanske inte visste om familjen Bridgerton

Netflix kostymdrama Bridgerton har tagit världen med storm. Första säsongen släpptes strax efter julafton och är baserad på Julia Quinns första roman i serien om åtta böcker. Handlingen utspelar sig i Londons överklass på 1820-talet och kretsar kring den rika familjen Bridgerton.

Här är 7 detaljer du inte visste om Bridgerton

I fokus är dottern Daphnes resa för att hitta en make. En låtsasromans inleds med The Duke of Hastings. Men det visar sig att den fejkade romansen inte är så fejkad...

Bi Bridgerton
I början syns humlan sitta på dörrknackaren.

Vad symboliserar humlan i Bridgerton?

Bridgerton innehåller många heta scener. Avsnitt fem är i princip ett sexmarathon. Men den uppmärksamma tittaren har lagt märke till att en humla dyker upp i flera avsnitt. I början sitter den på en dörrknackare och i slutet på en fönsterbräda. Faktum är att den lilla insekten har flera betydelser.

Annons

Enligt sajten screenrant är humlan en närmare ikonisk symbol för samhället. De lever, precis som bin, i stora grupper. I fokus i Bridgerton är skvallerdrottningen nummer ett, queen bee, den både okända och ökända Lady Whistledown som vet allt om Londons elit.

Vad betyder humlan i Bridgerton?

Faktum är att en humla spelat stor roll i familjen Bridgertons släkthistoria. I första säsongen får vi veta att pappan i familjen är död. Mamman pratar vid flera tillfällen om parets kärlek och beskriver hur hon saknar honom. Men vi får aldrig ett svar på vad som har hänt.

Svaret på det finns i den andra boken, med titeln The Viscount who loved me. Där framkommer att Lord Bridgerton dog av ett stick från en humla. Det har gjort att den äldsta sonen, Anthony Bridgerton (han med polisongerna) är livrädd för just humlor.

Humlan kan alltså dels ses som att pappa Bridgerton fortfarande finns med på ett hörn eller som en blinkning till det som komma skall (alltså en eventuell fortsättning...).

Anthony Bridgerton och The Duke of Hastings Netflic
Anthony Bridgerton och The Duke of Hastings.

Vad kommer säsong 2 av Bridgerton handla om?

Netflix har ännu inte bekräftat att det kommer en säsong två av Bridgerton. Men om det gör det lär handlingen följa den andra boken, där äldsta brodern Anthony står i fokus. Trots att handlingen i första boken och säsongen kretsar kring Daphne Bridgertons kärleksliv finns parallella spår och vi har hunnit lära känna bröderna Bridgerton.

Första säsongen slutade med hjärtekross för Anthonys del. I den andra boken får vi inte bara veta sanningen om pappans död. Vi får också veta att Anthony är rädd för att dö ung, vilket förmodligen kommer påverka hans livsbeslut.

Läs mer:

7 detaljer du inte visste om Bridgerton

Här är de 15 bästa reaktionerna på Bridgerton

Tips på serier att se efter Bridgerton

Annons