Semmelkladdkaka som passar året om

Galet god semmelkladdkaka!

Gillar du semlor och kladdkaka? Då måste du testa att göra den här läckra semmelkladdkakan! Den går fort att baka och gör det enkelt att kunna njuta av smaken av semla, året om!
04 mars, 2019

1 kaka, ca 8 bitar

Tid: 45 minuter

Ingredienser:

150 g smör

100 g mandelmassa

2 tsk kardemummakärnor

2 ½ dl strösocker

3 ägg

2 ½ dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

Topping:

75 g mandelflagor

2 dl vispgrädde

Florsocker

Smör till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.
  3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
  5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
  6. Låt kakan svalna.
  7. Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
  8. Vispa grädden lätt.
  9. Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Servera!
Semmelkladdkaka. Foto: Sandra Gunnarsson och Karin Ridderheim

Semmelkladdkaka. Foto: Sandra Gunnarsson och Karin Ridderheim

Recept: Kungsörnen