Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Vem är Björn Mosten? Allt om Kärlek och anarki-skådisen

03 nov, 2020 
Allt du behöver veta om Björn Mosten, som spelar Max i Kärlek & Anarki
Aktuell som IT-teknikern Max i Netflix nya originalserie Kärlek & anarki. Här är allt du behöver veta om skådespelaren Björn Mosten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Netflix andra svenska originalserie Kärlek & anarki har premiär onsdagen den 4 november. I rollerna ser vi både nya och välbekanta ansikten – ett av de nya ansiktena är Björn Mosten som gör skådespelardebut i rollen som IT-teknikern Max. Här är allt du behöver veta om skådespelaren.

5 saker du kanske inte visste om Björn MostenBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Björn Mosten

Vem är Björn Mosten?

23-årige Björn Mosten gör sin allra första skådespelarinsats i rollen som Max i Kärlek & anarki. Utöver skådespeleriet studerar Mosten till civilingenjör inom IT, men säger i en intervju med Ystads Allehanda att det bara var en ren slump att han spelar IT-tekniker i serien. I Kärlek & anarki spelar Mosten mot flera rutinerade skådespelare, något som han beskriver som en skräckinjagande men rolig upplevelse.

– Jag har väldigt höga krav på mig själv och det ställs på sin spets när jag har så erfarna skådespelare runt omkring mig, säger Mosten.

Vad handlar Kärlek & Anarki om?

För drygt ett år sedan kom nyheten att Netflix beställt en ny svensk originalserie, nämligen dramakomedin Kärlek & anarki. Serien är skapad och regisserad av Lisa Langseth och produceras av FLX, samma produktionsbolag som låg bakom succéserien Störst av allt med Felix Sandman och Hanna Ardéhn.

Annons

Kärlek & anarki kretsar kring Sofie som spelas av Ida Engvoll. Sofie är en karriärsdriven konsult och gift tvåbarnsmamma som får i uppdrag att modernisera ett gammalt anrikt bokförlag. Där träffar hon Björn Mostens rollkaraktär Max, en yngre IT-tekniker och snabbt tar en oväntad lek vid. Helt i smyg börjar Sofie och Max utmana varandra till att göra olika saker som har en sak gemensamt – de ifrågasätter de sociala normerna. Leken börjar oskyldigt men blir snabbt mer vågad och riskabel.

Vilka spelar i Kärlek & Anarki?

Utöver Björn Mosten och Ida Engvoll ser vi även Björn Kjellman, Gizem Erdogan, Reine Brynolfsson, Johannes Bah Kuhnke, Lars Väringer, Elsa Ageman Reiland, Benjamin Shaps, Malin Levanon, Fredrik Hammar, Ejke Blomberg, Carla Sehn och Ruben Lopez i serien.

Se trailern till Kärlek & Anarki här:

Kärlek & anarki har premiär på Netflix den 4 november.

Foto: TT.

LÄS MER:

Lisa Langseth om Kärlek & anarki: "Det har varit mitt drömprojekt under många år"

Här är allt du behöver veta om Big Little Lies säsong 3

Allt du behöver veta om nya Netflix-serien Familjen Bridgerton – och se trailern här

Annons