”Snälla TV4, släpp Bacheloravsnitten i tid”

Tayshia Adams och Zac Clark i Bachelorette

ELLEs Mikaela Råberg älskar kärlek och realityserier, helst i kombination med varandra. Och vad kan då vara bättre än amerikanska Bachelor och Bachelorette? Men Sveriges osynliga gränser skapar problem och berövar henne på nästan allt det roliga, vilket känns extra förödande när det är pandemi. För visst kan vi alla behöva lite mer realitykärlek under dessa påfrestande tider?
03 februari, 2021

Det är vinter. Det är kallt. Det är mörkt. Det är en jäkla pandemi going on. Vad är nöjet i livet? Precis som så många andra just nu hittar jag nöjet i tv-soffan, framför random streamingtjänster och serier. Vissa bra, andra mindre bra och en del rent ut sagt dåliga. Och så finns det en serie jag längtar efter varje vecka – och det är amerikanska Bachelor.

Det är drama, det är kärlek, det är intriger och det är hjärtesorg

Jag behöver knappast förklara vad Bachelor går ut på, men realitydejtingserien är precis så som man kan förvänta sig av ett sådant format – och ännu bättre. Den pågående Bachelor-säsongen är nummer 29 i ordningen, Bachelorette avslutade nyligen sin 16:e säsong och sen finns det ett helt gäng spinoffs. Ja, ni hör ju. Det är sjukt stort i USA och det är inte för intet. Det är drama, det är kärlek, det är intriger, det är hjärtesorg och allt är SÅ amerikanskt och välproddat (don’t hate on me, jag älskar sånt!).

Jag själv var sen på bollen och det var knappt ett år sedan jag upptäckte denna serie, och jag är SÅ glad att jag gjorde det. Den har förgyllt min tillvaro genom hela pandemin och jag och mina mer insatta Bachelor-vänner diskuterar serien och deltagarna dagligen.

Men – och det finns ett stort MEN här – problemet är att vi bor i Sverige och att programmet är amerikanskt. Det enda sättet för oss svenskar att se det är på TV4 Play. Och det är här problemet ligger, nämligen att TV4 väntar med att lägga ut serien när den släpps på amerikansk tv. Under måndagen, natten till tisdag svensk tid, sänds Bachelor i USA, och man kan ju rimligen tycka att avsnittet då kunde läggas ut i anslutning till det. Men icke. Vi i Sverige får gott vänta till fredagar med att ta del av underhållningen, vilket gör att vi går miste om mycket av förtjusningen.

Som att se en repris av VM-finalen i fotboll, en månad efter alla andra

Vi lever trots allt i en värld utan gränser på många sätt, tack vare internet och sociala medier. Så oavsett vad som händer i Bachelor blir man garanterat spoilad när man måste vänta så pass många dagar på det nya avsnittet. För att inte tala om att man går miste om att hänga med i alla roliga tweets och memes kring programmet, vilket är ett stort nöje i sig. Och ännu värre var det i höstas när Bachelorette sändes. Finalavsnittet kom till TV4 över fem veckor efter att det sändes i USA. FEM! Då är mer än halva nöjet borta och det är nästan inte ens värt att kolla överhuvudtaget. Det är lite som att se en repris av slutspelet i fotbolls-VM, en månad efter än alla andra.

Och nej, det här är inte liv eller död, det här är ett ytterst ytligt och egentligen fjantigt problem, men som sagt. Det är vinter, det är kallt, det är mörkt och vi är mitt i en pandemi. Jag behöver det här, jag behöver hjärndöda realityserier och all (reality-tv)kärlek jag kan få! Så snälla TV4, beröva mig inte på nöjet och kärleken och släpp de nya Bachelor-avsnitten i anslutning till att de faktiskt släpps!

Allt om familjen Kardashian/Jenner
Slå på ljud

Foto: Bachelorette/ABC

LÄS MER:

Allt om relationen mellan Hannah Brown och Peter Weber från Bachelorette

Vem är Tyler Cameron alla pratar om från Bachelorette? Vi vet!

Vad hände egentligen med Jed Wyatt efter Bachelorette?