Efter kritiken: The Idol läggs ner

29 aug, 2023 
AvLinda Strömbäck
The Idol
Serien The Idol får inte en andra säsong, rapporterar Deadline. Enligt sajten ska beslutet kommit efter en tids övervägande från HBO samt seriens skapare och producenter.
Annons
5 serier du inte får missa 2023
5 serier du inte får missa 2023

The Idols skapare Sam Levinson har fått ta emot en del kritik sedan seriens premiär i början av juni. Serien regisserades till en början av Amy Seimetz, men halvvägs in i produktionen, valde HBO att röra sig i en ny kreativ riktning. Streamingtjänsten anlitade då Sam Levinson, känd för att ha skapat Euphoria, som tog över rodret. Prislappen för den nya riktningen landade sedan på 75 miljoner dollar, och nu efter första säsongen sänts kommer beskedet att serien läggs ner.

The Idol får inte en säsong två

När The Idol hade premiär i början av sommaren kritiserades serien för att visa upp grafiska och våldsamma sexscener. Den kallades bland annat för ”tortyr-porr” och en ”skruvad mans fantasi”. I serien spelar Abel Tesfaye aka The Weeknd, sliskiga nattklubbsägaren Tedros som sätter klorna i popstjärnan Jocelyn, spelad av Lily-Rose Depp. Efter säsongens avslut har skådespelarna gått ut med att en säsong två diskuteras, men nu berättar HBO att The Idol tar slut vid sitt femte avsnitt.

Annons

”The Idol var en av HBO:s mest provokativa originalproduktioner och vi gläds åt det starka gensvar som serien fått hos publiken. Efter en tids överväganden har HBO, liksom skaparna och producenterna, beslutat att inte gå vidare med andra säsong” säger HBOs talesperson i ett uttalande.

Jocelyn och Thedros i The Idol.
Jocelyn och Thedros i The Idol.

Fansens kritik mot The Idol

Fansen har tidigare uttryckt sin besvikelse över att HBO inte gick vidare med Amy Seimtz version av serien. Efter The Idol börjat sändas, läckte nämligen bilder från originalinspelningen – och den såg minst sagt annorlunda ut än det som visades på streamingtjänsten.

På bilderna skymtades nämligen Lily-Rose Depp tillsammans med casten i ett rosa sovrum, fyllt av minnessaker som pappdockor, koppar och kuddar med karaktären Jocelyns ansikte, på som antogs vara Jocelyn-merch.

Annons

”Släpp Amy Seimetz version, det känns som att vi blivit rånade!” skrev en användare på Twitter när bilderna kommit ut.

”Amys version av The Idol inkluderade scener som refererade till Jocelyns förflutna som barnstjärna. Ett av de största misstagen i Sam Levinsons version var att Jocelyn som popstjärna, aldrig kändes autentiskt” skrev en annan.

Källa: Deadline

Foto: HBO Max

Det här är Lily-Rose Depp
Det här är Lily-Rose Depp
Annons