Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Lily-Rose Depp om kritiserade sexscenerna i The Idol

03 jul, 2023 
AvLinda Strömbäck
Lily-Rose Depp
HBO-serien The Idol, med Lily-Rose Depp och The Weeknd i spetsen, har serien fått en hel del kritik för sina sexscener. I en intervju med The Sun berättar nu Lily-Rose hur det var att spela in de omtalade scenerna.
Annons
Det här är Lily-Rose DeppBrand logo
Det här är Lily-Rose Depp

I HBOs nya serie The Idol möter vi popstjärnan Jocelyn, spelad av Lily-Rose Depp. Jocelyn håller på att göra comeback, ett år efter att hon drabbats av ett dödsfall inom familjen, och kämpar fortfarande med sin mentala ohälsa. När hon träffar nattklubbsägaren Tedros, spelad av The Weeknd, hamnar hon plötsligt i ett inferno av manipulering och våldsamt sex.

Sedan premiären har serien har fått en hel del kritik för hur Jocelyn har porträtterats, samt hur sexscenerna gestaltats. Bland annat har de kallats för ”tortyr-porr” och ”en skruvad mans fantasi”. Nu öppnar Lily-Rose upp om de kritiserade scenerna.

Annons

Lily-Rose Depp i The Idol

I en intervju med The Sun berättar skådespelaren att hon inte har några problem med att vara avklädd framför kameran, och att hon inte heller använde någon stuntkvinna i The Idol.

– Det är bara jag, jag älskar att göra sådana jobb. Jag tycker inte att det är något fel med det, och jag tycker inte heller att det är något fel med att tycka om den typen av jobb, säger Lily-Rose Depp och fortsätter:

– Jag tycker att det berättar om vem karaktären är och hur hon vill att du ska uppfatta henne. Jocelyn är en artist rakt igenom, även när hon är helt ensam och ser sig själv i spegeln. Varje outfit, varje interaktion och varje liten del av nakenhet, är genomtänkt.

Lily-Rose Depp som Jocelyn i The Idol.
Lily-Rose Depp som Jocelyn i The Idol.

Lily-Rose Depp om sexscenerna

Lily-Rose Depp säger också att hon aldrig kände sig exploaterad eller objektifierad under inspelningen.

Annons

– Det kanske gör mig lite skruvad, men jag mår ofta väldigt bra efter jag gjort sådana scener. Det är något som känns terapeutiskt för mig, och det kanske är därför jag gillar det här jobbet. Det kanske är något fel på mig, men det känns väldigt renande och jag känner mig ofta tömd på något som jag kanske måste släppa taget om, säger Lily-Rose.

– När man går så långt emotionellt, måste man hitta något inom sig själv och det måste komma från något som är sant. Även om du spelar en scen som är totalt påhittad och aldrig varit med om något liknande, så måste du ändå hitta det inom dig. Och jag känner att hela den grejen brukar vara ganska läkande.

Lily-Rose Depp och The Weeknd i The Idol.
Lily-Rose Depp och The Weeknd i The Idol.

Lily-Rose Depp om Jocelyn i The Idol

Lily-Rose berättar även om upplevelsen att djupdyka i Jocelyn för att försöka relatera till sin karaktär.

Annons

– Det var så intressant att utforska henne på en emotionell nivå, eftersom hon lever ett liv där hon inte levt alls. Hon har bara varit en popstjärna och en barnstjärna. Det har jag aldrig varit med om, men ändå är mycket av det hon går igenom, universellt. Känslan av att du inte vet om du kan lita på folk runt dig, att du vill bli tagen på allvar eller att du inte vet om du är på rätt spår. Att tvivla på sig själv och känna sig osäker är känslor alla kan relatera till.

Källa: The Sun

Foto: TT, HBO Max

5 serier du inte får missa 2023Brand logo
5 serier du inte får missa 2023
Annons