Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Efter läckta bilderna – så skulle The Idol sett ut egentligen

11 jul, 2023 
AvLinda Strömbäck
The Idol
Den kritiserade HBO-serien The Idol har sänt sitt sista avsnitt – och det med många frågetecken hos fansen. Nu har det läckt bilder från inspelningen när Amy Seimetz fortfarande var regissör. Och många är besvikna på hur seriens originalmanus ändrats av Sam Levinson.
Annons
5 serier du inte får missa 2023Brand logo
5 serier du inte får missa 2023

The Idol har mött en hel del kritik sedan premiären i juni. I serien ser vi Lily-Rose Depp som popstjärnan Jocelyn och The Weeknd som nattklubbsägaren Tedros. Jocelyn håller på att göra comeback, ett år efter att hon drabbats av ett dödsfall inom familjen, och kämpar fortfarande med sin mentala ohälsa. När hon träffar Tedros hamnar hon plötsligt i en tillvaro kantad av manipulering och våld. Serien har kritiserats för hur Jocelyn porträtterats, samt hur sexscenerna gestaltats. Bland annat har de kallats för ”tortyr-porr” och ”en skruvad mans fantasi”.

Nu har bilder från inspelningen läckt på Twitter, och ger en glimt av hur The Idol egentligen skulle sett ut om Amy Seimetz fortfarande var regissör.

Annons

Bilderna från The Idol

Efter att Amy Seimetz spelat in 80 procent av The Idol, meddelade nämligen HBO att de ville röra sig i ny kreativ riktning. Därefter tog Euphoria-skaparen Sam Levinson över som regissör och skrev om manuset och spelade in serien på nytt. Bilderna som nu läckt (och snabbt därefter tagits bort på grund av rättigheter) sägs vara från Amy Seimetz version av The Idol – och skiljer sig minst sagt från serien som sänts på HBO.

Lily-Rose Depp i Sam Levinsons version av The Idol.
Lily-Rose Depp i Sam Levinsons version av The Idol.

På bilderna syns nämligen Lily-Rose Depp tillsammans med filmcasten i ett rosa sovrum, fyllt av minnessaker med karaktären Jocelyns ansikte på – bland annat pappdockor, koppar och kuddar som antas vara Jocelyn-merch.

Annons

Om det skulle vara Jocelyns egna sovrum, eller ett fans framgår inte av bilderna. Men texten till bilderna lyder: ”Amys version av The Idol inkluderade scener som refererade till Jocelyns förflutna som barnstjärna. Ett av de största misstagen i Sam Levinsons version var att Jocelyn som popstjärna, aldrig kändes autentiskt.”

Så skulle AMY SEIMETZs The Idol vara egentligen

En Twitter-användare har också delat att den unga skådespelaren Arabella Grant skulle varit med i The Idol, men klippts bort i den nya versionen.

”Förra året fick Arabella en otrolig roll i en ny HBO-serie! Hon var så exalterad och hade så kul under inspelningen av den första säsongen. Tyvärr gick serien igenom stora förändringar och hela tv-familjen fick inte vara med i den nya versionen. Vi önskar att ni kunde ha fått träffa dem alla. Hennes karaktär Cami var ett riktigt energiknippe!”

”Trots besvikelsen över att inte kunna se sina egna scener, hade Arabella en fantastisk tid under inspelningen och är så tacksam över alla otroliga människor hon fick träffa och jobba med.”

Annons

Fansens åsikter efter The Idol-bilderna

Efter bilderna läckt har fansen uttryckt sitt missnöje över seriens förvandling som Sam Levinson stått för – och som dessutom kostade över 75 miljoner dollar att göra.

”Släpp Amy Seimetz version, det känns som att vi blivit rånade!” skriver ett fan på Twitter.

”Det här är sååå mycket bättre. Jag vill verkligen att någon gör en 'berättar allt' om vad det var som egentligen hände.” skriver en annan.

”Vad synd att inte ta möjligheten att göra en serie med ett riktigt meningsfullt budskap.”

Källa: Insider

Foto: Instagram, Twitter, HBO Max

Annons