Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

8 anledningar varför fansen tror The Idol handlar om Selena Gomez

04 jul, 2023 
AvLinda Strömbäck
The Idol Selena Gomez The Weeknd
HBO-serien The Idol med Lily-Rose Depp i spetsen, har precis sänt sitt sista avsnitt. Och nu tror fansen att storyn om popstjärnan Jocelyn, egentligen baserats på en verklig artist – nämligen Selena Gomez. Här är anledningarna varför.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 serier du inte får missa 2023Brand logo
5 serier du inte får missa 2023

I HBOs The Idol spelar Lily-Rose Depp popstjärnan Jocelyn som försöker göra comeback efter sin avbrutna turné. Hon har tampats med en familjetragedi och sin mentala ohälsa, och när hon träffar den slemmiga nattklubbsägaren Tedros blir hennes tillvaro kantad av manipulering och våld.

Serien är skapad av Sam Levinson (Euphoria) samt Abel Tesfaye (aka The Weeknd), och har fått ta emot en hel del kritik efter premiären. Bland annat för hur popstjärnan Jocelyn porträtterats och för de skruvade sexscenerna. Men fansen har även reagerat på att vissa detaljer i serien påminner om en välkänd artist – nämligen The Weeknds ex, Selena Gomez.

Annons

”Har inte kunnat sova sedan jag började tänka att The Idol antagligen är The Weeknds fanfic om Selena.” skriver ett fan på Twitter.

Är Jocelyn i The idol BASERAD på Selena Gomez?

Här är jämförelserna fansen gjort med Selena Gomez och The Idols huvudkaraktär Jocelyn.

1. Selena Gomez började som barnskådespelare och blev sedan popstjärna

Selena Gomez slog igenom i Disney Channels Magi på Waverly Place redan som 13-åring. I The Idol nämns även Jocelyns tidigare skådespelarkarriär som barn – och är en viktig del i karaktärens historia.

Lily-Rose Depp i The Idol
Lily-Rose Depp i The Idol.

2. Selenas relation med sin mamma

Må understrykas att Jocelyns destruktiva och våldsamma relation med sin mamma i The Idol, inte går att jämföras med Selenas. Selena har aldrig uttryckt att hennes mamma gjort henne illa eller liknande. Däremot har fansen gjort jämförelserna att Selenas mamma försökt guida henne genom karriären och hennes relationer. Bland annat har hon uttryckt sitt missnöje över Selenas relation med Justin Bieber, samt försökt avråda henne att medverka i Woody Allens A rainy day in New York.

Annons

”Ingen kan få Selena att göra något hon inte vill. Jag hade ett långt samtal med henne om att inte jobba med Allen men det gick inte fram” skrev Selenas mamma på Instagram, 2018.

Bilder från The Idol.
Bilder från The Idol.

3. Selena avbröt sin turné på grund av problem med sin mental hälsa

2016 avbröt Selena Gomez sin Revival-turné, eftersom hon tampades med ångest, panikattacker och depression.

4. Selenas comeback och sjukhusarmbandet

När Selena gjorde comeback efter sin avbrutna turné gjorde hon låten Bad Liar. Och innan musikvideon till låten släpptes, publicerades en bild på Selena där hon bar ett sjukhusarmband. I The Idol bär även Jocelyn ett sjukhusarmband under en omslagsfotografering inför sin comeback.

Annons

5. Bad Liar

När Bad Liar släpptes reagerade vissa på att det lät som "stön" i låten, och det har nu fått fansen att reagera på Jocelyns comeback-låt i serien – även att Tedros försöker framkalla äkta stön när låten spelas in.

Jocelyn och Tedros i The Idol
Jocelyn och Tedros i The Idol

6. Selena Gomez Instagram-live

I The Idol manipuleras Jocelyn av Tedros att hålla en live för sina fans på sociala medier. I videon berättar Jocelyn att hon vill vara ärlig med hur hon mår, och adresserar även hårda rubriker som cirkulerat i pressen.

”Jag vill ge er ett löfte, jag kommer inte låta traumat från mitt förflutna påverka den personen jag vill vara i framtiden” säger karaktären.

Annons

Fans har reagerat på scenen eftersom den påminner om en Instagram-live Selena tidigare haft.

”Jag är så privat av mig eftersom jag är rädd för vad alla tidningar kommer skriva” sa Selena, samtidigt lovade hon att vara den bästa versionen av sig själv under nästa fas i livet.

7. Har sin bästa vän som assistent

Både Selena och karaktären Jocelyn har sin bästa vän som assistent – Selena har bästisen Teresa Mingus, och Jocelyn har vännen Leia.

Leia i The Idol.
Leia i The Idol.

8. Jobbsamarbeten med bästa vännen

I serien säger Tedros till Leia att hon utnyttjar Jocelyn, eftersom de jobbar på att starta ett gemensamt företag. Samtidigt gör fansen jämförelser med Selena Gomez i verkliga livet, eftersom hon ofta gjort reklam för Teresas badmode-kollektion på sociala medier.

Källa: Buzzfeed

Foto: TT, HBO Max, Instagram

Det här är Lily-Rose DeppBrand logo
Det här är Lily-Rose Depp

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons