Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Svenska kriminaldrama och thrillers – tips på serier

17 mar, 2023 
AvEmma Castman
Svenska krimdramat Jordskott
Kapningen, Jordskott och Mörkt hjärta är tre exempel på sevärda svenska kriminaldraman och thrillers. Spana in fler exempel på pulshöjande titlar här och låt dig inspireras!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 serier du inte får missa 2023Brand logo
5 serier du inte får missa 2023

Nervkittlande kriminalserier gör oss sällan besvikna – och speciellt inte när det är svenska produktioner. Men vad finns det egentligen att se på de olika streamingtjänsterna? Spana in listan nedan och ta del av våra serietips!

Svenska krimserier och thrillers

Spännande kriminaldramaserier och nervkittlande thrillers – här listar vi 12 tips på sevärda svenska produktioner du inte vill missa.

Advokaten

Handling: Dramaserie om Frank som tvingas bevittna sina föräldrars död som barn. I vuxen ålder upptäcker han plötsligt att mördaren är en av hans advokatbyrås viktigaste klienter – och blir besatt av hämnd.

Annons

Går att streama på: Viaplay

Nattryttarna

Handling: Dramathriller fritt baserad på de omskakande händelserna som ägde rum på ett välkänt ridcenter på Ekerö under 90-talet där unga flickor blev sexuellt utnyttjade av en känd hästprofil. Med bland annat Hanna Ardéhn och Jonas Karlsson i huvudrollerna.

Går att streama på: C More, TV4 play

Jordskott

Serien Jordskott med bland andra Ana Gil de Melo Nascimento

Handling: Dramathriller som utspelar sig i den svenska urskogen. Handlar om kriminalkommissarie Eva Thörnblad som återvänder till sin hemby sju år efter hennes dotters försvinnande, i hopp om att hitta en koppling till ett aktuellt fall med en försvunnen pojke i samma område.

Annons

Går att streama på: SF Anytime

Mörkt hjärta

Handling: Dramathriller baserad på boken Hur man löser ett spaningsmord: Therese Tangs berättelse. Handlar om det uppmärksammade Förlösamordet 2012 som löstes av en privatperson på Missing people.

Går att streama på: HBO Max, Discovery+

Bron

Bron med Sofia Helin i huvudrollen

Handling: Mystiskt kriminaldrama som utspelar sig i både Sverige och Danmark. När en kropp hittas på bron mellan länderna faller det nämligen inom båda ländernas jurisdiktion och utredarna behöver samarbeta för att hitta mördaren.

Annons

Går att streama på: Netflix, SF Anytime

Huss

Handling: Krimserie där man får följa Katarina Huss som precis börjat jobba som polis och tvingas lära sig att hantera den hårda vardagen på Göteborgs gator. Därtill verkar hennes kollegor dölja något som leder till att hon dras in i en härva av korruption och svek.

Går att streama på: Viaplay

Snabba cash

Snabba cash med bland annat Dada Fungula Bozela

Handling: Actiondrama om en ambitiös affärskvinna, en charmig gängmedlem och en problemtyngd tonåring vars världar kolliderar i en desperat (och smutsig) jakt på pengar.

Annons

Går att streama på: Netflix

Kapningen

Handling: Dramathriller och fri uppföljare till Sthlm Rekviem där Fredrika Bergman och Alex Recht återförenas i en kamp mot klockan. De måste nämligen rädda Alex son Erik och passagerarna ombord på ett kapat flygplan.

Går att streama på: C More, TV4 play

Händelser vid vatten

Händelser vid vatten med Pernilla August

Handling: Kriminaldrama som inleds på midsommarafton 1973, då Annie och dottern Mia hittar två mördade turister vid älvkanten nära byn Svartvattnet. Mordet förblir olöst och följer dem genom livet – tills en man återvänder till byn nästan 20 år senare.

Annons

Går att streama på: SVT Play

Det som göms i snö

Handling: Mystisk dramaserie om en underbemannad kalla fall-grupp, ledd av Peter som samtidigt mår dåligt efter sin brors självmord. Men allt förändras när en kollega och vän plötsligt hittas mördad.

Går att streama på: Viaplay, HBO Max

Tunna blå linjen

Tunna blå linjen med Amanda Jansson i huvudrollen

Handling: Dramaserie som utspelar sig i Malmö. Handlingen kretsar kring ett gäng poliser och deras slitsamma vardag där det allt som oftast är svårt att hålla isär jobb och privatliv.

Annons

Går att streama på: SVT Play

Modus

Handling: Drama som kretsar kring kriminalpsykologen Inger Johanne Vik som dras in i en utredning av en rad brutala våldsdåd – samtidigt som hennes autistiska dotter blir vittne till ett mord. Frågan är om det hänger ihop?

Går att streama på: Netflix, Disney+, SF Anytime

Foto: TT

5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått
Annons