Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Listan: De 5 mest hypade tv-serierna 2023 och framåt

22 dec, 2022 
Simon är på väg att kyssa Wilhelm i Young royals säsong 2 på Netflix
Kärlek, vänskap, mord och makt. Just nu är många nya tv-serier under produktion. Här är 5 kommande serier vi ser fram emot lite extra.
Annons
Se 4 feel good-serier du inte vill missa på HBOBrand logo
Se 4 feel good-serier  du inte vill missa på HBO

Serieåret 2022 har varit starkt. Men oroa er inte. Framtiden ruvar på många nya tv-serier som garanterat kommer klättra på topplistorna. ELLEs Louise Åström har valt ut fem stycken premiärer hon längtar efter lite extra.

Här är de 5 mest hypade tv-serierna med premiär 2023 och framåt:

1. Young royals säsong 3 – Netflix

Young royals under inspelningen av säsong 2

Det blir en tredje säsong av Young royals! Det avslöjade Netflix i mitten av december 2022. Den kommande säsongen kommer bli den sista om internatskolan och kärlekssagan mellan Simon (Omar Rudberg) och prins Wilhelm (Edvin Ryding).

Annons

– Slutet har varit klart för mig från första början och jag är så tacksam och hedrad över att få avsluta den här sagan som det var tänkt, säger Lisa Ambjörn, huvudförfattare och medskapare, i ett pressmeddelande.

Säsong 3 av Young royals har ännu inte fått ett premiärdatum.

2. Tore – Netflix

William Spetz gör rollen som Tore i Netflix nya tv-serie Tore

Efter succéerna med sina två pjäser gör William Spetz nu tv-serie på Netflix. Titeln är Tore och förutom att William är serieskapare skriver han manus och spelar huvudrollen. Tore är 27 år och den viktigaste personen i hans liv dör efter att ha blivit påkörd av en sopbil. Efter det gör Tore allt för att trycka undan sin sorg, samtidigt som han jobbar på en begravningsbyrå. Det blir flört med florist, fest, droger, sex och alkohol. Och mitt i allt ska en hund stjälas tillbaka.

Annons

Tore spelas in i Stockholm och har global premiär på Netflix under 2023.

3. Förhöret säsong 3 – Viaplay

Evin Ahmad spelar i säsong 3 av Förhöret på Viaplay.

Den unga kvinnan Christinas död har varit ett mysterium ända sedan den första säsongen av Förhöret. Den tredje säsongen kommer att bli den sista och huvudrollen Holmer Lang (Lars Mikkelsen) får en video skickad till sig som verkar visa mordet på Christina. Nu måste han inleda en desperat jakt för att under åtta intensiva konfrontationer ta reda på vad som egentligen hände. Casten i den avslutande säsongen är stjärnspäckad och Mikkelsen får bland annat sällskap av Evin Ahmad och Sverrir Gudnason.

Annons

Säsong 3 av Förhöret har premiär på Viaplay våren 2023.

4. Jana - märkta för livet – Viaplay

Författaren Emelie Schepp står i blå kavaj med armarna i kors.

Den nya thrillerserien Jana – märkta för livet är baserad på den första boken (från 2013) i Emelie Schepps bästsäljande bokserie om åklagaren och före detta barnsoldaten Jana Berzelius. Handlingen kretsar kring ett mord på en högt uppsatt chef för Migrationsverket. Assisterande åklagare är Jana Berzelius kliver in för att delta i utredningen. Ju längde de kommer, desto mer tvingas Jana gräva i sin egen barndom. Den nya serien kommer bestå av sex avsnitt och spelas in i både Norrköping och Stockholm.

Annons

Tv-serien Jana - märkta för livet har beräknad premiär på Viaplay under hösten 2023.

5. Sagan om ringen: Maktens ringar säsong 2 – Prime video

Galadriel i Maktens ringar på Prime video
Morfydd Clark (Galadriel)

Den första säsongen av Maktens ringar, alltså prequel-serien till trilogin Sagan om ringen, har setts av över 100 miljoner människor, världen över. Och det blir en säsong två. I mitten av december 2022 meddelade Prime video att den kommande säsongen är under inspelning i Storbritannien. Dessutom med fortsatt svensk-franska regissören Charlotte Brändström som kommer göra fyra av avsnitten. Förhoppningsvis får vi veta hur det går för ön Numenor som drabbats av en stor översvämning, vad som händer i det kommande kriget mot Sauron och hur man egentligen bäst ska använda materialet mithril.

Det finns ännu inget premiärdatum satt för säsong 2 av Maktens ringar.

Annons