Bästa tv-serierna 2022 – enligt IMDb

Bästa tv-serierna 2022 – enligt IMDb

IMDb har äntligen släppt sin lista över 2022 års topprankade tv-serier. Perfekt för dig som letar efter något nytt att streama inför julledigheten!
13 december, 2022
Se 7 serier för dig som redan sett klart Stranger Things
0:55

Efter reklamen: Se 7 serier för dig som redan sett klart Stranger Things

(0:55)

Slå på ljud

IMDb har ett system där serier vars sida besöks ofta stiger i rankingen, detta då de anses vara extra populära. Utifrån statistiken sammanställer sajten sedan en lista över de mest populära titlarna under året – och nu har vi äntligen ett resultat för 2022!

Spana in årets populäraste tv-serier enligt IMDb här – finns din favorit med på listan?

Gillar du The Crown? Då kommer du älska (!) de här 7 serierna

Årets populäraste tv-serier enligt IMDb

1. Stranger Things

Handling: Fantasyserie om invånarna i en liten stad som plötsligt upptäcker en hemlighet innehållande allt från skrämmande experiment och övernaturliga krafter – till en märklig liten flicka.

Går att streama på: Netflix

2. House of the Dragon

Handling: Fantasydrama som utspelar sig 200 år före händelserna i Game of Thrones och berättar historien om Huset Targaryen.

Går att streama på: HBO Max

3. Better Call Saul

Handling: Kriminaldrama som utspelas innan Breaking Bad och handlar om Jimmy McGill och hans förvandling till advokaten Saul Goodman.

Går att streama på: Netflix

4. The Lord of the Rings: The Rings of Power

Handling: Fantasydrama som utspelar sig tusentals år före händelserna i J.R.R. Tolkiens The Hobbit och The Lord of the Rings. Visar bland annat hur stormakter formades och kungadömen steg – och föll.

Går att streama på: Inte i tillgänglig just nu

5. Euphoria

Handling: Dramaserie om en grupp high school-elever som utsätts för allt från droger och sex till trauman, kärlek och vänskap i dagens allt mer instabila värld.

Går att streama på: HBO Max

5 plötsliga skådespelaravhopp – som förstörde serierna helt

6. The Boys

Handling: Actiondrama om en grupp som ger sig ut för att slå ner korrupta superhjältar som missbrukar sina superkrafter.

Går att streama på: Inte i tillgänglig just nu

7. Moon Knight

Handling: Actiondrama om ett snällt presentbutiksbiträde som plötsligt börjar plågas av minnesförluster och inser att han lider av dissociativ identitetsstörning och delar kropp med legosoldaten Marc Spector.

Går att streama på: Disney+

8. The Sandman

Handling: Sci-fi-drama om drömkungen Morpheus som ger sig ut på en resa genom olika världar för att ta tillbaka det som stulits från honom och återupprätta sin makt.

Går att streama på: Netflix

9. Ozark

Handling: Dramathriller om en ekonomisk rådgivare som flyttar med familjen till Ozarkplatån i Missouri där han måste tvätta en stor summa pengar under fem år för att blidka en knarkkung.

Går att streama på: Netflix

10. Inventing Anna

Handling: Dramaserie om en journalist som gräver fram sanningen om Anna Delvey – kvinnan som fick New Yorks elit att tro att hon var en tysk arvtagerska.

Går att streama på: Netflix

Foto: Netflix

Ikoniska serieögonblick från 2022 – som vi aldrig kommer glömma